Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Άννα Βερούλη κατά Λευτέρη Πετρούνια: «Καλύτερα να ασχοληθεί με τους κρίκους και να πάψει να μιλά»

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανε αυτή τη δήλωση»

22 Οκτωβρίου 2021 15:21
Άννα Βερούλη κατά Λευτέρη Πετρούνια: «Καλύτερα να ασχοληθεί με τους κρίκους και να πάψει να μιλά»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ευθεία αντίθεσή της με τη δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια για το ελληνικό #MeToo, η οποία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και για την οποία στη συνέχεια ο ολυμπιονίκης ζήτησε συγγνώμη, εξέφρασε η Άννα Βερούλη.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Λευτέρης έκανε αυτή τη δήλωση. Δηλαδή, ένα ολόκληρο κίνημα με τα λόγια του το διαγράφει; Δεν ξέρω τι προσπαθεί να κάνει. οι γυναίκες και οι άντρες οι οποίοι μίλησαν, οι άνθρωποι που τόλμησαν να μιλήσουν και επιτυχημένοι ήταν και δεν φοβήθηκαν και έλυσαν τα εσωτερικά τους θέματα και βγήκαν προς τα έξω για να μπορέσουν να δώσουν την ώθηση και στον άλλον κόσμο να βγει να μιλήσει», είπε η Άννα Βερούλη μιλώντας στο Πρωινό.

Τα παίρνει πίσω ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το σάλο: «Η δήλωση μου πήρε διαφορετική κατεύθυνση»

«Εγώ θα πρότεινα στον Λευτέρη καλύτερα να ασχοληθεί με τους κρίκους που είναι πάρα πολύ καλός και τον χειροκροτάμε όλοι και να πάψει να μιλά» κατέληξε η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού.

Λευτέρης Πετρούνιας: Ζητώ ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, αφού αρχικά με ανάρτησή του στα social media ανέφερε ότι «η δήλωσή του πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτά που πρεσβεύει», προχώρησε σε νέα τοποθέτηση και μίλησε στον ΑΝΤ1 για όλες τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου».

Στη συνέχεια ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε: «Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε».

«Έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν»

Μεταξύ άλλων ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους σημείωσε: «Σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, καθώς ερωτήθηκα για το κίνημα metoo στον πρωταθλητισμό, αυτό που απάντησα – και εκεί είναι το λάθος μου ότι δεν το διευκρίνισα – είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία, στις οποίες όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις εγώ ήμουν αγέννητος – και όπως έχω πει και στο παρελθόν για κάποια περιστατικά για τα οποία δεν τα γνωρίζω και σε ό,τι αφορά την ψυχολογικά βία, το εννοώ και άφησα ίσως και λανθασμένα τη μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα.

Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας».

«Εγώ το ζήτησα να βγω να ζητήσω συγγνώμη γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου», είπε καταλήγοντας ο Λευτέρης Πετρούνιας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share