Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Θλίψη στον αθλητικό κόσμο

29 Αυγούστου 2021 19:57
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Ζακ Ρογκ.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 29 Αυγούστου, τον θάνατό του χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Θρήνος και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς την τελευταία του πνοή άφησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Στέλιος Κασελάκης.

«Ευχαριστούμε Αθήνα, ευχαριστούμε Ελλάδα»

Ο Ζακ Ρογκ έγινε γνωστός στον ελληνικό λαό, καθώς επί της προεδρίας του στη ΔΟΕ διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Λίγα λόγια για τον Ζακ Ρογκ

Ο Βέλγος, γιατρός στο επάγγελμα, γεννήθηκε στη Γάνδη στις 2 Μαΐου 1942. Στις 16 Ιουλίου 2001, ο Ζακ Ρογκ είχε εκλεγεί ως ο 8ος πρόεδρος της ΔΟΕ και παρέμεινε στον προεδρικό θώκο έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2013, όταν τον διαδέχθηκε ο νυν πρόεδρος, ο Γερμανός Τόμας Μπαχ.

Από το 1989 έως το 1992, ο Ζακ Ρογκ διετέλεσε πρόεδρος της Βελγικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Αντώνης Τσαπατάκης

Ο Αντώνης Τσαπατάκης χάρισε στην Ελλάδα το πέμπτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο φοβερός ο Έλληνας παραολυμπιονίκης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, σηκώνοντας για ακόμα μία φορά ψηλά τα ελληνικά χρώματα. Μετά από δύο τέταρτες θέσεις το 2012 και το 2016, ο Έλληνας ανέβηκε στο βάθρο, χαρίζοντας στιγμές υπερηφάνειας στη χώρα μας.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά την κούρσα και δεν βγήκε ποτέ εκτός μεταλλίων. Ήταν, μάλιστα, για αρκετά δευτερόλεπτα δεύτερος, αλλά στο τέλος τερμάτισε τρίτος με χρόνο 1:40:20, πανηγυρίζοντας την μεγάλη επιτυχία του.

Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Τσερνιάεφ, ο οποίος έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1:31:96, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Κολομβιανός Φουέντε Γκαρσία με χρόνο 1:35:86. Ο Ρώσος Μολκόφ προσπάθησε να πιάσει τον Τσαπατάκη στα τελευταία μέτρα, αλλά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 1:41:27.

Ωστόσο το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα το έφερε ο Πάνος Τριανταφύλλου στη σπάθη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share