Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Στέλιος Κασελάκης

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

29 Αυγούστου 2021 11:28
Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Στέλιος Κασελάκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Στέλιος Κασελάκης. Επίσης, θλίψη επικρταεί στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον Παναγιώτη Γιγή, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή.

Την είδηση έκανε γνωστή ΠΑΕ, αναρτώντας συλλυπητήρια ανακοίνωση. «Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Στέλιος Κασελάκης που είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ την περίοδο 1979-80. Η ΠΑΕ ΑΕΚ συλλυπείται θερμά τους οικείους του», αναφέρει η ΑΕΚ.

Πέθανε ο Μιχάλης Καρέλιας

Θρήνος επικρατεί στην οικογένεια της ΑΕΛ, καθώς μια σπουδαία μορφή της ομάδας, ο Μιχάλης Καρέλιας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο εκλιπών -γνωστός και ως «Νίνο»- ξεκίνησε ως παίκτης των «βυσσινί» (έφτασε να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού) και μετέπειτα έγινε διοικητικός παράγοντας, με έναν ακόμη θάνατο προ ημερών να έχει συγκλονίσει την χώρα.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ

«O “Νίνο” δεν είναι πια μαζί μας.

Ο Μιχάλης Καρέλιας, εμβληματική μορφή της βυσσινί οικογένειας ανήκει πλέον στο club του παραδείσου.

Υπηρετώντας την ΑΕΛ ως αρχηγός (1964-70) και διοικητικός παράγοντας μα πάνω από όλα ως διαμορφωτής όλων αυτών που μεταμόρφωσαν την ομάδα μας σε πρωταγωνίστρια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο δικός μας Νίνο αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη.

Η ΑΕΛ που δεν σκύβει το κεφάλι μπρος στο κατεστημένο, που προκαλεί το φόβο και το σεβασμό εντός και εκτός γηπέδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και γιγαντώθηκε πάνω σε αξίες που πρέσβευαν άνθρωποι του αναστήματος του Μιχάλη Καρέλια.

Προερχόμενος από το Λαρισαϊκό έγινε μέλος και αρχηγός της νεοϊδρυθείσας ΑΕΛ καταγράφοντας σε μια εξαετία 113 συμμετοχές και 2 γκολ. Έκτοτε τα βήματα του και η επιβλητική περπατησιά του, περιστρεφόταν πάντα γύρω από την ομάδα της καρδιάς του.

Το ΔΣ του σωματείου της ΑΕΛ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του με την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ομάδα μας, πάνω στα χνάρια που άφησε ο Μιχάλης Καρέλιας».

Πέθανε ο Μιχάλης Καρέλιας της ΑΕΛ

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Καρέλιας

Ο Μιχάλης Καρέλιας γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1943 και αγωνίστηκε στην ΑΕΛ στη δεκαετία του ΄60 σε μια εποχή που οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν για το άθλημα την ομάδα και την πόλη τους και χρειάζονταν δύναμη παλικαριά και ψυχή να αγωνιστούν μια και αγωνίζονταν σε χώρους που έμοιαζαν φτιαγμένοι από τσιμέντο , ενώ βρίσκονταν και αντιμέτωποι με επώδυνους τραυματισμούς ενώ δεν υπήρχε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τη θεραπεία. Συγκρίνοντας το σήμερα με το χθες θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής ήταν ήρωες.

Ο Μιχάλης Καρέλιας (γνωστός και σαν «Νίνο» ή «Τσιλιμούρας») επάνδρωσε τη νεοϊδρυθείσα ΑΕΛ το 1964 προερχόμενος από το Λαρισαϊκό και αγωνιζόταν σαν αμυντικός.

Έκανε το ντεμπούτο του στις 18 Οκτωβρίου 1964 εντός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λάρισας, στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση της ΑΕΛ στην ιστορία της, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της σεζόν 1964-65, του 4ου ομίλου της Β΄ Εθνικής.

Την περίοδο 1964-65 είχε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και 1 γκολ και 3 συμμετοχές στο κύπελλο.

Την περίοδο 1965-66 είχε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και 1 συμμετοχή στο κύπελλο.

Την περίοδο 1966-67 είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και 3 συμμετοχές στο κύπελλο.

Την περίοδο 1967-68 είχε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και 5 συμμετοχές στο κύπελλο.

Την περίοδο 1968-69 είχε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και και 1 γκολ.

Τέλος την περίοδο 1969-70 είχε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Συνολικά στην ΑΕΛ είχε 113 συμμετοχές πετυχαίνοντας και 2 γκολ. Συγκεκριμένα είχε 101 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και 2 γκολ και 12 συμμετοχές στο κύπελλο.

Την περίοδο 1969-70 ολοκλήρωσε την καριέρα του στην ΑΕΛ συνεχίζοντας στο Δωτιέα.

Ο Μιχάλης Καρέλιας άφησε το στίγμα του στην ΑΕΛ ενώ το μυαλό του υπήρξε πάντα κοντά στην ομάδα την οποία δεν ξέχασε ποτέ. Αγωνίστηκε με αγάπη για τη φανέλα με φιλότιμο και με ψυχή που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην μνήμη των φίλων της ΑΕΛ και στην ιστορία της…

Το τελευταίο αντίο θα πούνε στον Νινο φίλοι και γνωστοί αύριο Κυριακή 15 Αυγούστου στις 11:00 μ.μ. στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share