Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: "Πέταξε" στο Χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου! (videos)

Δεύτερο Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο

2 Αυγούστου 2021 06:35
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Μίλτος Τεντόγλου, κρατούσε το καλό για το τέλος! Στο τελευταίο άλμα του, πήδηξε στα 8.41 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Τόκιο!

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε καλά, πηδώντας στο πρώτο άλμα του, στα 8.11, ωστόσο δε συνέβη κάτι ανάλογο, ούτε στο δεύτερο, ούτε στο τρίτο.

Και στα δύο, ο Έλληνας αθλητής ακυρώθηκε και στην τέταρτη του προσπάθεια, πήγε πιο συντηρητικά, για να πηδήξει στο 8.11.

Με 8.15 στο πέμπτο του άλμα, μπήκε στα μετάλλια, όντας τρίτος εκείνη τη στιγμή, αφήνοντας τον Αμερικανό Χάρισον εκτός.

Το καλύτερο όλων όμως, το κρατούσε για το τέλος. Στο έκτο και τελευταίο άλμα του, ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.41, επίδοση ίδια με του Κουβανού, Ετσεβερία, με τον Έλληνα όμως, να έχει καλύτερο δεύτερο άλμα (8.15 αντί για 8.09 για του Ετσεβερία).

Ο Κουβανός που μετά την τρίτη του προσπάθεια, φαινόταν ότι έχει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι του, δεν κατάφερε καν να κάνει άλμα στην έκτη του προσπάθεια κι έτσι, ο Τεντόγλου, στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο!

Πανηγύρισε με... συρτάκι και την ελληνική σημαία ο Τεντόγλου!

Μεγάλες στιγμές για τον 23χρονο αθλητή από τα Γρεβενά, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, πανηγύρισε τη σπουδαία επιτυχία του, υπό τους ήχους του... Ζορμπά που έπαιζε από τα ηχεία προς τιμήν του, κι έπειτα παρηγόρησε και τον ασημένιο Ολυμπιονίκη, τον Κουβανό Ετσεβερία, ο οποίος τραυματίστηκε στον τελικό και δε μπόρεσε καν να επιχειρήσει το έκτο άλμα του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share