Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρίστιαν Έρικσεν: Ανατριχίλα! Απίστευτο σκίτσο δείχνει τη «μάχη» του για να... μείνει ζωντανός

Τα ανατριχιαστικά του λόγια μόλις επέστρεψε στη ζωή

18 Ιουνίου 2021 11:53
Κρίστιαν Έρικσεν: Ανατριχίλα! Απίστευτο σκίτσο δείχνει τη «μάχη» του για να... μείνει ζωντανός
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κρίστιαν Έρικσεν: Ένα σκίτσο που σε κάνει να λυγίσεις έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο και δείχνει με τον δικό του τρόπο τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ο Δανός στο εναρκτήριο αγώνα της χώρας του στο Euro 2020. Παράλληλα, για τα δραματικά λεπτά που ο Κρίστιαν Έρικσεν βρισκόταν πεσμένος χωρίς να αναπνέει μίλησε ο γιατρός των Δανών, Μόρτεν Μπόεσεν.

Ο δημιουργός του έφτιαξε από την μια πλευρά τους Αντόνιο Πουέρτα, Μίκλος Φέχερ και Μαρκ-Βιβιάν Φοέ, τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή εντός του αγωνιστικού χώρου, να τον τραβούν κοντά τους, ενώ την ίδια στιγμή ο γιατρός και ο Σιμόν Κιάερ τον τραβούν προς το μέρος τους, δείχνοντας ότι κρατούν τον Κρίστιαν Έρικσεν στη ζωή.

Σκίτσο δείχνει τη «μάχη» του Έρικσεν για να κρατηθεί στη ζωή

Κρίστιαν Έρικσεν: Αλλάζει η ζωή του για πάντα! Τα ανατριχιαστικά του λόγια μόλις επέστρεψε στη ζωή

H Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας εξέδωσε νεότερη ενημέρωση, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος σόκαρε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και το Euro 2020 με την κατάρρευσή του στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως γίνεται γνωστό μέσω αυτής, ο άσος της Ίντερ μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε στον αγώνα με την Φινλανδία, αλλά και τις εξετάσεις, στις οποίες και υποβάλλεται όλες αυτές τις μέρες αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί βηματοδότης.

«Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Μόρτεν Μπόεσεν, έπειτα από επαφές με καρδιολόγους στο Rigshospitalet και τον Έρικσεν, κατέληξαν στο συμπέρασμα:

«Έπειτα από τις εξετάσεις τις οποίες έκανε ο Κρίστιαν, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί βηματοδότης που κρίνεται απαραίτητος λόγω και της αρρυθμίας που παρουσιάζει.

Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε αυτή την λύση και όλοι οι γιατροί συμφωνούν σε αυτό. Θα θέλαμε να συνεχίσετε να σέβεστε τις ιδιωτικές στιγμές του Έρικσεν και της οικογένειάς του» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτή.

Συγκλονίζουν τα λόγια του Έρικσεν: «Επέστρεψα στη ζωή... γ@@@το, είμαι μόλις 29 ετών»

Ο Γερμανός γιατρός της UEFA, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στον Κρίστιαν Ερικσεν, όταν ο Δανός άσος κατέρρευσε, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του «Funke» και στάθηκε ιδιαίτερα στην απερίγραπτη συγκίνηση που αισθάνθηκε μόλις… ζωντάνεψε ο 29χρονος μέσος.

Οπως περιέγραψε ο Γενς Κλάϊνφλεντ «μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Ερικσεν επέστρεψε στην ζωή με την βοήθεια ενός απινιδωτή» και πρόσθεσε διηγούμενος εκίνα τα συγκλονιστικά λεπτά: «Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες».

Ο Γερμανός ιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ και τον ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας»; Με τον Ερικσεν να απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σου, γ…ώτο, είμαι μόνο 29 ετών».

«Εκείνη την στιγμή, σιγουρέυθηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», συνέχισε ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι ο Ερικσεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο».

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», τόνισε ο Κλάϊνφελντ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Κρίστιαν Έρικσεν ανάρτησε την πρώτη του φωτογραφία από το νοσοκομείο. «Γεια σε όλους. Μεγάλο ευχαριστώ για τα γλυκά και καταπληκτικά μηνύματα από όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου.

Είμαι καλά δεδομένων των συνθηκών. Πρέπει να κάνω ακόμη μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει.

Τώρα, θα πανηγυρίζω για τα αγόρια στην ομάδα της Δανίας στους επόμενους αγώνες. Παίξτε για όλη τη Δανία», έγραψε ο 29χρονος στο μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share