Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Euro 2020: Κατέρρευσε στο γήπεδο ο Έρικσεν - Αναβλήθηκε η αναμέτρηση Δανία - Φινλανδία

Σκηνή τρόμου στην αναμέτρηση

12 Ιουνίου 2021 20:08
Euro 2020: Κατέρρευσε στο γήπεδο ο Έρικσεν - Αναβλήθηκε η αναμέτρηση Δανία - Φινλανδία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euro 2020: Σκηνή τρόμου στο Δανία - Φινλανδία, καθώς ο Κρίστιαν Έρικσεν έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι με γουρλωμένα μάτια, με τους γιατρούς να του κάνουν μαλάξεις και να χρησιμοποιούν τον απινιδωτή για να μείνει στην ζωή. Στο 43ο λεπτό του αγώνα ο παίκτης της Δανίας που αγωνίζεται στην Ίντερ κατέρρευσε στην προσπάθεια να κάνει ένα κοντρόλ στον αγωνιστικό χώρο. Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές.

Στο σημείο έσπευσαν συμπαίκτες και αντίπαλοι και κάλεσαν τους γιατρούς να μπουν αμέσως. Ο παίκτης δεν έδειχνε να συνέρχεται με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον επαναφέρουν κάνοντάς του τεχνητή αναπνοή και χρησιμοποιώντας απινιδωτή. Νωρίτερα ωστόσο στο Μπακού η Ουαλία με την Ελβετία κόλλησαν στο 1-1.

Οι παίκτες της Δανίας έκαναν μία «ασπίδα» γύρω από τον συμπαίκτη τους που έδινε τη δική του μάχη. Όλοι ξέσπασαν σε δάκρυα ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και η σύζυγος του παίκτη την οποία αγκάλιασε ο Σμάιχελ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο παίκτης μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού ενώ η UEFA ανακοίνωσε τη διακοπή του υπόλοιπου ματς.

Λίγα λογια για τον Κρίστιαν Ντάνεμαν

Ο Κρίστιαν Ντάνεμαν Έρικσεν ήταν Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός στην Σέριε Α για την Ίντερ και στην Εθνική Δανίας. Γεννημένος στο Μίντελφαρτ της Δανίας, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άγιαξ, το 2010. Το 2011, ονομάστηκε Καλύτερος Δανός Παίχτης, Καλύτερο Ταλέντο του Ολλανδικού Πρωταθλήματος και Καλύτερο Ταλέντο του Άγιαξ.

Με τον Άγιαξ κατάκτησε, έως και το 2013, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Από το 2013 έως και σήμερα αγωνίζεται στην Ίντερ. Το 2013-14, ονομάστηκε Καλύτερος Παίχτης της ομάδας, ενώ το 2015, κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Καλύτερου Δανού Ποδοσφαιριστή. Τον Μάρτιο του 2010, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Δανίας. Ήταν ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010.

Πιο πριν είχε αγωνιστεί και στις μικρές ομάδες της Εθνικής του ομάδας, ενώ το 2011, συμπεριλήφθηκε στην Καλύτερη Ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011. Με την Εθνική ανδρών έχει κάνει 80 επίσημες συμμετοχές, πετυχαίνοντας πάνω από 20 γκολ. Έχει συμμετάσχει επίσης στο Euro 2012 και στο Μουντιάλ του 2018. ΝΤΕΝΤΑ

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share