Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Champions League: «Βασίλισσα» Τσέλσι στον τελικό!

Νίκη με 2-0 και πρόκριση - Αγγλικός τελικός με τη Σίτι

5 Μαΐου 2021 23:59
Champions League: «Βασίλισσα» Τσέλσι στον τελικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εκπληκτική πορεία της Τσέλσι από την πρώτη μέρα του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της συνεχίζεται, με τους Λονδρέζους να κερδίζουν με 2-0 τη Ρεάλ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League και να περνούν στον τελικό, εκεί όπου θα βρουν τη Μάντσεστερ Σίτι σε ένα αμιγώς αγγλικό παιχνίδι στο μεγάλο αγώνα.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ υπερασπίστηκε το 1-1 που είχε αποσπάσει στη Μαδρίτη, καθώς στη ρεβάνς ήταν σαφώς ανώτερη της Ρεάλ Μαδρίτης που... δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο, και τη νίκησε 2-0 με γκολ των Βέρνερ και Μάουντ.

Στον αγγλικό... εμφύλιο της Κωνσταντινούπολης, η Τσέλσι θα διεκδικήσει το δεύτερο Champions League της ιστορίας κόντρα στη Μάντσεστερ Σϊτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία είναι θα είναι η πρωτάρα του τελικού.

Το ματς

Με ένταση και δυναμικό παιχνίδι μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς και χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο δεκάλεπτο σημειώθηκαν 2-3 σκληρά μαρκαρίσματα. Πρωταγωνιστές στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι δύο τερματοφύλακες, με τον Μεντί να αποκρούει τα σουτ των Κρόος (11'), Μόντριτς (17') και Μπενζεμά (26'), ενώ ο Κουρτουά έκανε το ίδιο στο σουτ του Ρίντιγκερ (12').

Ο Βέρνερ σκόραρε στο 18', αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, κάτι που όμως δεν συνέβη στο 28'. Από δημιουργία του Καντέ ο Χάβερτς βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Βέρνερ στην επαναφορά να κάνει το 1-0 για την Τσέλσι με κεφαλιά προ κενής εστίας! Ο Μεντί έκανε μια τρομερή επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Μπενζεμά στο 35' και οι Άγγλοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα.

Η Ρεάλ ήταν αυτή που ήθελε το γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο της ορμητικής Τσέλσι, που όμως σπατάλησε απίστευτες ευκαιρίες. Στο 47' ο Χάβερτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, στο 52' η κεφαλιά του Ρίντιγκερ κατέληξε λίγο άουτ και εν συνεχεία ξεκίνησε το ρεσιτάλ του Τιμπό Κουρτουά.

Ο Βέλγος κράτησε μόνος του τη Ρεάλ στο κόλπο για την πρόκριση, αφού νίκησε τους Μάουντ (53') και Χάβερτς (59') σε τετ α τετ, ενώ στο 66' ο Βαλβέρδε πρόλαβε να βάλει σωτήριο τάκλιν σε τετ α τετ του Καντέ.

Οσο για τη Ρεάλ, η παρουσία τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα ήταν απογοητευτική. Η Βασίλισσα "έτρωγε" τη μία φάση μετά την άλλη, τη στιγμή που η μοναδική της απειλή ήταν ένα σουτ του Αζάρ, που απέκρουσε ο Μεντί στην κλειστή του γωνία στο 64'.

Η Τσέλσι ήταν η ομάδα που άξιζε την πρόκριση στον τελικό και "τσέκαρε" το εισιτήριο στο 85'. Η ομάδα του Τούχελ έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Πούλισικ να γυρίζει την μπάλα παράλληλα και τον Μάουντ να την στέλνει στα δίχτυα με προβολή από τη μικρή περιοχή για το τελικό 2-0!

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share