Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Πρωταθλητής... από Γενάρη ο Ολυμπιακός!

«Τριάρα» επί του ΠΑΟΚ και πάρτι τίτλου

27 Ιανουαρίου 2021 21:25
Super League: Πρωταθλητής... από Γενάρη ο Ολυμπιακός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρωταθλητής... από Γενάρη μπορεί να λογίζεται ο Ολυμπιακός, αφού μετά την «3άρα» επί του ΠΑΟΚ η διαφορά στη Super League «εκτοξεύθηκε» κι άλλο στη βαθμολογία, χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

Οι Ερυθρόλευκοι ξέφυγαν πλέον με 15 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες του Δικεφάλου να κηνυγήσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα, ουσιαστικά έκαναν ήδη τη... στέψη, αφού απέχουν 12 βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Άρη, και μόνο να «αυτοκτονήσουν» θα χάσουν τον τίτλο, αφού και η ΑΕΚ γκέλαρε.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο. Δύο γκολ και μία ασίστ είχε ο Ελ Αραμπί, που άνοιξε το σκορ στο 50', με τον Καμαρά να κάνει το 2-0 στο 77' και τον Βρουσάι να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 89'. Οι Πειραιώτες είχαν και δύο δοκάρια στο ματς, με τους Μπρούμα και Καμαρά.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχε και τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που έκανε στο ματς, με τον Σα να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κρμέντσικ και Τζόλη.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τον Βαλμπουενά να μένει εκτός τελευταία στιγμή με ενοχλήσεις. Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Σα, με τετράδα στην άμυνα τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά αποτέλεσαν την τριάδα του άξονα, ενώ οι Φορτούνης και Μπρούμα πλαισίωσαν τον Ελ Αραμπί.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με δίδυμο στόπερ τους Βαρέλα και Ίνγκασον, δεξί μπακ τον Βιεϊρίνια και αριστερό τον Ροντρίγκο. Αουγκούστο και Ελ Καντουρί ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Κρμέντσικ, που είχε πίσω του τους Τζόλη, Ουάρντα και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Το ματς

Στο πρώτο ημίωρο παρακολουθήσαμε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με έμφαση στην τακτική και λιγοστές ευκαιρίες για γκολ. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν πιέζοντας ψηλά με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Κάπως έτσι, οι δύο επιθετικοί, Ελ Αραμπί και Κρμέντσικ, τροφοδοτήθηκαν ελάχιστα, αφού οι δημιουργικοί μέσοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ήταν αισθητά περιορισμένοι.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 4ο λεπτό, με τον Ελ Καντουρί να βρίσκει τον Κρμέντσικ, αυτόν να πλασάρει από διαγώνια θέση και να αναγκάζει τον Σα σε δύσκολη απόκρουση. Στο 25' ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε με χώρο από τα αριστερά και επιχείρησε επικίνδυνη συρτή σέντρα, αλλά και πάλι ο Σα παρενέβη προ του Τζόλη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή του από το 30' και μετά. Οι Ερυθρόλευκοι εξακολούθησαν να πιέζουν ψηλά τον ΠΑΟΚ και να τον εμποδίζουν να αναπτυχθεί, όμως ο Δικέφαλος δεν τα κατάφερνε το ίδιο αποτελεσματικά σε σχέση με το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι Μπρούμα και Καμαρά βρήκαν χώρους μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της άμυνας του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες. Στο 33' ο Ραφίνια σέντραρε στη μεγάλη περιοχή και ο Μπρούμα σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Βιεϊρίνια έβαλε σωτήρια την κόντρα. Στο 38' ο Μπρούμα συνέκλινε και πέρασε κάθετη μπαλιά για τον Καμαρά, που έκανε κίνηση κρυφού επιθετικού, υποδέχθηκε την μπάλα και πλάσαρε ελάχιστα άουτ με το αριστερό. Στο 39' ο Καμαρά έγινε δημιουργός, πασάροντας για τον Μπρούμα, αυτός επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ο ΠΑΟΚ βγήκε αλώβητος από ένα δεκάλεπτο ασφυκτικής πίεσης του Ολυμπιακού και βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ στο 44'. Μετά από σέντρα του Ροντρίγκο και φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος γύρισε την μπάλα από τα αριστερά προς τα πίσω. Ο Τζόλης βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής και σούταρε δυνατά, με τον Σα να κάνει μεγάλη επέμβαση!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ καλύτερο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει το σκορ. Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ, στο 50', ο Εμβιλά πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Φορτούνη, που επιχείρησε να μπει στην περιοχή, αλλά τον πρόλαβε ο Ίνγκασον. Ο "Φόρτου" βρέθηκε στα αριστερά και γύρισε προς τα πίσω για τον Μπουχαλάκη. Αυτός έπαιξε το "1-2" με τον Καμαρά και εν συνεχεία "έσκαψε" γλυκά την μπάλα πάνω από την άμυνα και βρήκε τον Ελ Αραμπί, ο οποίος σούταρε από διαγώνια θέση στην απέναντι γωνία και έκανε το 1-0!

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να απαντήσει στο 53' αλλά το γκολ του Τζόλη με δεξί πλασέ έπειτα από ωραία μπαλιά του Κρμέντσικ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 56' ο Ίνγκασον προωθήθηκε και σέντρα στον Κρμέντσικ, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε στον Μπα. Στο 66' μια ακόμα επικίνδυνη σέντρα, από τον Βιεϊρίνια αυτή τη φορά, βρήκε το κεφάλι του Ουάρντα, που υποχρέωσε τον Σα σε μια ακόμα δύσκολη απόκρουση.

Η επιλογή του ΠΑΟΚ να ρισκάρει επιθετικά άφησε κενούς χώρους στην άμυνά του, τομέας στον οποίο ο Ολυμπιακός ειδικεύεται να "χτυπά" με τους ποιοτικότατους μεσοεπιθετικούς του. Στο 70' ο Καμαρά... προειδοποίησε τον Δικέφαλο, αφού συνδυάστηκε ωραία με τον Φορτούνη και μπήκε στην περιοχή πιάνοντας έναν "κεραυνό" με το δεξί. Ο Ζίβκοβιτς βρήκε λίγο την μπάλα και της άλλαξε πορεία, στέλνοντάς τη στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77' ο Ολυμπιακός έφυγε σε μια ακόμα επικίνδυνη αντεπίθεση και "καθάρισε" το ματς. Ο Ελ Αραμπί τράβηξε πάνω του δύο αντιπάλους και πάσαρε στον Καμαρά. Αυτός πλάσαρε με το αριστερό, με την μπάλα να βρίσκει ελαφρώς στον Ίνγκασον, προτού περάσει κάτω από τα πόδια του και καταλήξει στα δίχτυα για το 2-0 του Ολυμπιακού!

Στο 89' ο Βρουσάι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού. Έπειτα από μπαλιά του Ελ Αραμπί, ο Έλληνας άσος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με αριστερό σουτ, αλλά στην επαναφορά σούταρε ξανά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share