Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Ξεφτίλισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΣ! (video)

Λεβέντης ΠΑΣ

27 Ιανουαρίου 2021 19:33
Super League: Ξεφτίλισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΣ! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε αγνώριστη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-0 από τους Ηπειρώτες!

Κάκιστη εικόνα από την «Ένωση», τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, έκανε 50 λεπτά να δημιουργήσει «καθαρή» ευκαιρία, ενώ δεν είχε ούτε τύχη, αφού τα σουτ των Μάνταλου (51') και Ολιβέιρα (64') κατέληξαν στο δοκάρι.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΣ εκτός έδρας επί του «δικεφάλου» μετά από 31 χρόνια!

Στο μυαλό του κόουτς: Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την «Ένωση» με 4-3-3, δίνοντας γάντια βασικού στον Αθανασιάδη. Από δεξιά προς τα αριστερά, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Ινσούα ήταν η τετράδα της άμυνας, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος αγωνίστηκαν στον άξονα, ενώ Γκαρσία και Τάνκοβιτς ήταν στα «φτερά», με τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Γιούρι Λοντίγκιν έκανε το ντεμπούτο του κάτω από τα γκολπόστ του ΠΑΣ, με τον Αργύρη Γιαννίκη να τον πετάει κατευθείαν στα βαθιά. Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν ήταν η τετράδα της άμυνας, Σιόντης, Μπρένερ, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης η τετράδα στον άξονα και οι Λεό Μπαπτίστ, Κριζμάν στην επίθεση.

Το ματς

Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά και η γενικότερη παρουσία της ΑΕΚ επί Χιμένεθ, δεν προμήνυε τέτοια εικόνα. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στο ματς δείχνοντας -τουλάχιστον- διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, ήταν δραστήριοι, αλλά πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν «κατέβηκε» για… τουρισμό στην Αθήνα. Κάθε άλλο. Εξαιρετικά οργανωμένος, έκλεινε όλους τους χώρους, όντας, παράλληλα, επικίνδυνος στην κόντρα, κυρίως από αριστερά και δεξιά, όπου Ινσούα (κυρίως) και Μπακάκης βρέθηκαν σε πολύ κακό βράδυ.

Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ έβλεπε τους Ηπειρώτες να εξουδετερώνουν τόσο τον Λιβάι Γκαρσία (το χειρότερό του παιχνίδι στα κιτρινόμαυρα) από δεξιά όσο και τον Τάνκοβιτς από αριστερά, με αποτέλεσμα να μην απειλεί καθόλου, ενώ και ο άξονας του «δικεφάλου» ήταν… κλειδωμένος, με τον Ολιβέιρα να είναι απελπιστικά μόνος του στην κορυφή.

Και μόνο το γεγονός, άλλωστε, ότι η «Ένωση» δεν έκανε ούτε μία «καθαρή» φάση στο πρώτο 45λεπτο, τα λέει όλα… Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ορισμός του χαζού πέναλτι από τον Ινσούα (33'), που πήγε να διώξει την μπάλα και κλότσησε τον Παντελάκη, έδωσε στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη την ευκαιρία να ολοκληρώσει την εξαιρετική εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κρίζμαν να μην την αφήνει ανεκμετάλλευτη από τα 11 βήματα.

Στο δεύτερο 45λεπτο και με την είσοδο στο παιχνίδι των Μάνταλου, Ανσαριφάρντ και Λόπες, η ΑΕΚ άλλαξε τη διάταξή της σε 4-2-3-1 και με περισσότερη όρεξη στο παιχνίδι της, πίεσε και προσπάθησε για τη γρήγορη ισοφάριση. Στο 50', λοιπόν, ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση των γηπεδούχων, με τον Οικονομόπουλο να διώχνει σε κόρνερ, για να ακολουθήσει το δοκάρι του Μάνταλου στο αμέσως επόμενο λεπτό. Την ίδια ακριβώς τύχη, μάλιστα, είχε και το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 64', με την «Ένωση», μέσα σε όλα, να είναι και άτυχη.

Τα δύο δοκάρια, ουσιαστικά, ήταν και οι δύο πιο μεγάλες απειλές για την εστία του Λοντίγκιν, που έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο με τους Ηπειρώτες. Οι τελευταίοι, όμως, είχαν και… κερασάκι στην τούρτα! Στο 76', λοιπόν, πρώτα ο Αθανασιάδης λέει «όχι» στον Λεό σε τετ-α-τετ, αυτός κερδίζει την κόντρα και από πλάγια θέση σε κενή εστία σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να βρει, τελικά, τον δρόμο προς τα δίχτυα ο Γάλλος στο 87', σε μία καταπληκτική αντεπίθεση, «τελειώνοντας» την «Ένωση».

MVP: Ο Πίρσμαν. Έχει… εξαφανίσει τον Λιβάι Γκαρσία!

Η σφυρίχτρα: Καλή η διαιτησία του Μανούχου. Θα μπορούσε να δώσει, ίσως, κάποιες παραπάνω κάρτες σε σκληρά μαρκαρίσματα. Σωστό το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ινσούα (46' Λόπες), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46' Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (75' Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (46' Μάνταλος), Γκαρσία (70' Αλμπάνης), Ολιβέιρα

Στον πάγκο έμειναν: Τσιντώτας, Λάτσι, Χνιντ, Κρίστισιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Οικονομόπουλος (77' Ελευθεριάδης), Σιόντης (26' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (63' Σάλιακας), Κριζμάν (63' Παμλίδης), Λεό

Στον πάγκο έμειναν: Χουτεσιώτης, Πήλιος, Πανουργιάς, Λώλης, Μιλιντσεάνου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Eυάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share