Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: "Έπιασε" τόπο η επιστροφή του Χιμένεθ για την ΑΕΚ

Το σκορ έληξε 0-1

14 Ιανουαρίου 2021 22:05
Super League:

Super League: Ο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ και της χάρισε τη νίκη απέναντι στον Άρη με το σκορ να λήγει 0-1. Επίσης ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στη Λαμία με τον αγώνα να λήγει στο 2-1.

Συγκεκριμένα με τον Χιμένεθ να επιστρέφει πίσω στην ΑΕΚ και να την οργανώνει και πάλι σε ένα καλύτερο σύστημα του έδωσε μία νίκη απέναντι στον Άρη.

Super League: Αναλυτικά ο αγώνας

Συγκεκριμένα η φαουλάρα του Γκαρσία υπέγραψε το μεγάλο διπλό της ΑΕΚ μέσα στο Βικελίδης (0-1) επί του Άρη, που εξαφανίστηκε στο β' μέρος από το πλάνο και την εκπληκτική διαχείριση του Χιμένεθ.

Ένα πολύ σφιχτό, γεμάτο τακτική και με ελάχιστες ευκαιρίες παιχνίδι έλαβε χώρα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, όπως άλλωστε αναμενόταν. Μπορεί άλλωστε οι γηπεδούχοι να είχαν θεωρητικά μεγαλύτερη διάθεση να πιέσουν, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που παρατάχθηκε με τρία χαφ μπροστά από τα στόπερ κάνοντας ξεκάθαρη την πρόθεσή της να οδηγήσει το παιχνίδι σε ματς κέντρου, αλλά παρ' όλα αυτά και εκείνοι δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα στην ανάπτυξή τους.

Οι Μανσίνι και Σίλβα κατάφεραν σε ορισμένες στιγμές να δημιουργήσουν επιθετικές καταστάσεις για τον Άρη, στον αντίποδα η ΑΕΚ με τον Γκαρσία πέτυχε κάτι ανάλογο αλλά και στις δυο περιπτώσεις υπήρξε αδύνατο οι δυο περιοχές να πατηθούν με συστηματικότητα.

Ειδικά όσον αφορά την αδυναμία του Άρη να το πράξει έπαιξε μεγάλο ρόλο και το γεγονός ότι η τριάδα των χαφ της Ένωσης κατάφερε να περιορίσει με εντυπωσιακό τρόπο τον Γκάμα ενώ παρά το γεγονός ότι ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει πολύ νωρίς μια αλλαγή βγάζοντας τον τραυματία Νεντελτσιάρου και βάζοντας στο ματς τον άπειρο Λάτσι, τα μετόπισθεν της ομάδας του δεν επηρεάστηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε με μόλις τρεις πραγματικές ευκαιρίες: στο 3' ο Μάνος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοήσια της άμυνας της ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, στο 20' η κοντινή κεφαλιά του Ανσαριφάρντ μπλοκαρίστηκε με ευκολία από τον Μπούσε ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Σάσα έκανε το σουτ από καλή θέση για να στείλει άουτ τη μπάλα.

Η επανάληψη είχε εντελώς διαφορετικό ρυθμό από τα πρώτα μόλις λεπτά. Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε με το ίδιο ακριβώς σχήμα, η πρόθεσή της να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσει τον Άρη. Κατ' αντιστοιχία, ο Άρης εκμεταλλεύτηκε αυτή την τακτική επιλογή της ΑΕΚ, βρήκε χώρους στα μετόπισθεν της Ένωσης και έγινε και αυτός απειλητικός. Η είσοδος του Μάνταλου και του Λιβάγια εδραίωσε ακόμα πιο πολύ την κυριαρχία της ΑΕΚ και εν τέλει αυτή απέδωσε καρπούς στο 65' όταν ο Λιβάι Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ.



Ο Άρης προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να φτάσει στην ισοφάριση αλλά έτσι όπως είχε πάει το παιχνίδι ήταν βούτυρο στο ψωμί του Μανόλο Χιμένεθ και με τη διαχείριση που έκανε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση ο Άρης δεν απείλησε καν. Μάλιστα, ήταν η ΑΕΚ που έφτασε σε δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση αλλά ορθώς δεν μέτρησε αφού ήταν οφ σάιντ ο Λιβάγια. Το τελικό σφύριγμα επικύρωσε την νίκη της Ένωσης, που με αυτό το διπλό ισοβαθμεί με τον Άρη στη δεύτερη θέση.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share