Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: «Χ»-άρηκε κλείνοντας το πρωτάθλημα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Ισόπαλο 1-1 το ντέρμπι

13 Ιανουαρίου 2021 21:28
Super League: «Χ»-άρηκε κλείνοντας το πρωτάθλημα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πανηγυρίζει και να θεωρεί, ότι είναι... πρωταθλητής Ελλάδας από τον Ιανουάριο, καθώς έμεινε όρθιος στην Τούμπα και το 1-1 με τον ΠΑΟΚ κρατά τη διαφορά 9 βαθμών μεταξύ τους στη Super League, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως και απίθανο να ανατραπεί.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, είχε πολλές και το… φτωχό σκορ το αδικεί, όπως «παράπονα» μπορούν να έχουν και στον Δικέφαλο, που ίσως άξιζαν τη νίκη απέναντι σε έναν μετριότατο Ολυμπιακό, που κατάφερε όμως να βρει το γκολ που ήθελε για να μη χάσει, με μία μόλις επίθεση σε ολόκληρο το δεύτερο 45λεπτο.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία που ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος, προηγήθηκε στο 51’ με τον Ίνγκασον, ο Ολυμπιακός, που προ ημερών πήρε κι ένα άνετο «διπλό», ισοφάρισε με τον Μπα στο 77’, ενώ στα καθυστερήσεις ο Δικέφαλος είχε δοκάρι σε σουτάρα του Γιαννούλη!

Εκπλήξεις Γκαρσία – Μαρτίνς και… φουλ επίθεση

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με επιθετικούς προσανατολισμούς και έχοντας στην αρχική ενδεκάδα τόσο τον Μουργκ όσο και τον Κρμέντσικ, με τους Τζόλη και Σφιντέρσκι να μένουν τελικά στον πάγκο. Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο και Γιαννούλη, ενώ το δίδυμο στα χαφ αποτελούνταν από τους Καντουρί και Σβαμπ. Μπροστά τους ήταν ο Ουάρντα, στα άκρα οι Ζίβκοβιτς-Μουργκ και στην κορυφή ο Κρμέντσικ. Ο Τσέχος ήταν και η πρώτη αλλαγή στο 69’ με τον Σφιντέρσκι να παίρνει τη θέση του, ενώ η δεύτερη έγινε μετά το 1-1 με τον Τζόλη αντί του Μουργκ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας μαζί τους Φορτούνη και Βαλμπουενά στην ενδεκάδα και επίσης με επιθετικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, στην άμυνα οι Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ και στα χαφ οι Εμβιλά-Καμαρά. Μπροστά τους ήταν οι Βρουσάι, Βαλμπουενά και Φορτούνης και στην κορυφή ο Αραμπί. Η πρώτη αλλαγή, μετά το 1-0, ήταν ο Ραντζέλοβιτς αντί του Βρουσάι στο 62’, ενώ στο 71’ πέρασε ο Χασάν αντί του Βαλμπουενά και το σύστημα έγινε 4-4-2. Μετά το 1-1 όμως το γύρισε ξανά σε 4-2-3-1, κάνοντας διπλή αλλαγή στο 82’ και βάζοντας τους Μπουχαλάκη-Μασούρα αντί των Φορτούνη – Αραμπί.

Τα… στημένα του Δικεφάλου και η τριπλή ευκαιρία με Εμβιλά!

Παρότι ντέρμπι, το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις από τα πρώτα λεπτά, καθώς ήταν φανερό πως και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα, λίγο έλειψε να μπουν ιδανικά στο ματς, καθώς έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό, όταν ο Σβαμπ γύρισε εντός περιοχής για τον Μουργκ, όμως ο τελευταίος πλάσαρε πάνω από την εστία. Οι Πειραιώτες, που στο πρώτο δεκάλεπτο δεν… πατούσαν καλά, ισορρόπησαν γρήγορα και απάντησαν με μία μεγάλη-τριπλή ευκαιρία στο 14’! Ο Εμβιλά προσπάθησε να νικήσει τον Πασχαλάκη με σουτ εντός περιοχής, ο πορτιέρε του Δικεφάλου απέκρουσε, ο Γάλλος όμως πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Καμαρά με δυνατό μακρινό σουτ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ!

Μετά το πέρας του πρώτου εικοσάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, έφταναν πιο άνετα έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη έχοντας πάρει το κέντρο, όμως δεν απειλούσαν. Αντίθετα, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία παρότι δεν είχε κατοχή, ήταν επικίνδυνη από στημένες φάσεις και… προειδοποίησε τον Σα, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ίνγκασον στο 28’, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Κρέμντσικ έφυγε άουτ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 36’, με το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στα όρια της μεγάλης περιοχής, όταν χρειάστηκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ, για να αποσοβήσει το γκολ!

Τα έφερε Του-ΜΠΑ, άτυχος ο Γιαννούλης!

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν… φουριόζοι στο γήπεδο, μόνο που αυτή τη φορά κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ, με τον μοναδικό τρόπο που μπορούσαν να απειλήσουν στο ματς. Στο 51΄λοιπόν μετά από εκτέλεση κόρνερ και πρώτο διώξιμο της άμυνας, ο Ζίφκοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά από τον Μπα, ο Σα απόκρουσε προσωρινά, όμως ο Ίνγκασον σε κενή εστία έγραψε το 1-0 με δυνατό σουτ!

Το γκολ αυτό έφερε τούμπα όλο το ματς, καθώς ο Δικέφαλος ήταν πλέον καλύτερος, είχε ψυχολογία και στα επόμενα λεπτά δημιούργησε και τις καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δυσκολευόταν πάρα πολύ όχι μόνο να δημιουργήσει, αλλά και να κρατήσει μπάλα.

Ο Ίνγκασον απείλησε και πάλι με κεφαλιά που έφυγε άουτ στο 56’, ο Κρέσπο με δυνατό σουτ στο 58’, ο Μπα πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Κρμέντσικ πριν βγει τετ α τετ, ενώ στο 70΄το καλό σουτ του Ουάρντα εκτός περιοχής, έφυγε λίγο δίπλα από την εστία. Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να αντιδράσει και να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 77’ μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Πασχαλάκης βγήκε σε λάθος χρόνο κι έπιασε… αέρα, η άμυνα κοιμήθηκε και ο Μπα ολομόναχος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1!

Μετά το γκολ το ματς απέκτησε… άγριο ρυθμό, ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε τον Τζόλη για να πιέσει για τη νίκη, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς γύρισε ξανά το σύστημά του σε 4-2-3-1 (το είχε κάνει 4-4-2 με τον Χασάν) βγάζοντας τους Φορτούνη-Ελ Αραμπί και βάζοντας τους Μασούρα-Μπουχαλάκη για να αντέξει στην πίεση. Ο Δικέφαλος απείλησε ξανά στο 88’ με κοντινή κεφαλιά του Σβαμπ στο 88’, μετά από κόρνερ, ενώ στο 93’ ο Γιαννούλης ήταν άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share