Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

BCL: Μπήκε σε περιπέτειες η ΑΕΚ

Ήττα με 77-71 από την Χάποελ Χολόν

5 Ιανουαρίου 2021 20:11
BCL: Μπήκε σε περιπέτειες η ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε περιπέτειες μπήκε η ΑΕΚ αναφορικά με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του BCL, αφού ηττήθηκε με 77-71 στο Χολόν από την τοπική Χάποελ του Στέφανου Δέδα, έχασε τη διαφορά (+4) από τον πρώτο αγώνα και κινδυνεύει με ένα σοκαριστικό αποκλεισμό.

Η ΑΕΚ, που προ ημερών κατέβαλε τον Κολοσσό, αντιμετώπισε δύο σοβαρά προβλήματα στο ξεκίνημα του αγώνα. Το πρώτο ήταν ο τραυματισμός του Δημήτρη Κατσίβελη στο γόνατο σε μια προσπάθειά του να αμυνθεί πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο λεπτά στην αναμέτρηση. Αποχώρησε, δεν ξαναμπήκε και μένει να φανεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του, ωστόσο η απουσία του στέρησε από την Ένωση λύσεις, ειδικά στην άμυνα, όπου λόγω ύψους ο διεθνής γκαρντ μπορεί να προσφέρει πολλά. Το άλλο πρόβλημα ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ, τα οποία από το πρώτο λεπτό έχανε σωρηδόν.

Το ματς

Στο πρώτο πρόβλημα βρήκε λύση, καθώς ο Δημήτρης Μωραΐτης, που μπήκε αντί του Κατσίβελη, συνέχισε σε ρυθμούς… Κολοσσού, έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δικαιώνει τον Παπαθεοδώρου για την εμπιστοσύνη που του δείχνει. Ο νεαρός πόιντ γκαρντ διαχειρίστηκε καλά το επιθετικό παιχνίδι της Ένωσης, έπαιξε καλή άμυνα και γενικά ήταν από τους διακριθέντες στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο πρόβλημα η ΑΕΚ δεν βρήκε λύση. Η ρακέτα της έμοιαζε γενικά με… αφύλακτη διάβαση, αφού όχι μόνο έχανε τα αμυντικά ριμπάουντ (η Χολόν μάζεψε 11 επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο), αλλά έβλεπε και τους αντιπάλους να… κόβουν βόλτες μέσα σε αυτή χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση. Η Χολόν επέλεγε να παίζει πολύ με τρίποντα, όπου όμως δεν ήταν εύστοχη κι αυτό επέτρεπε στην ΑΕΚ να έχει στο πρώτο δεκάλεπτο ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων στη μεγαλύτερη διάρκειά του, παρόλο που κι αυτή δεν έπαιζε καλά στην επίθεση. Ο Λάνγκφορντ ήταν “κρύος” και δεν έπαιρνε προσπάθειες, μέσα στη ρακέτα δεν πήρε λύσεις ούτε από τον Μορέιρα, ενώ και οι υπόλοιποι παίκτες ήταν άστοχοι.

Μέχρι το 13′ η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 23-21, αλλά στη συνέχεια η Χολόν ξέφυγε. Χάρη στα τρίποντα του Τζόνσον έτρεξε ένα σερί 12-2 και στο 17′ προηγήθηκε με 33-25 απέναντι στην Ένωση, που εξακολουθούσε να αναζητεί ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση και να σουτάρει άστοχα τρίποντα. Στο τελευταίο τρίλεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει περισσότερο στην άμυνα, όμως η Χολόν βρήκε κάποια καλά σουτ και διατήρησε το προβάδισμά της προηγούμενη στο ημίχρονο με 38-32.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ έλεγξε καλύτερα τα ριμπάουντ με τον Κίνγκσλεϊ να κάνει καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα, όμως παίζοντας ως σέντερ ο Νιγηριανός δεν έπαιρνε την μπάλα και δεν απειλούσε την αντίπαλη ρακέτα. Οι συμπαίκτες του προτιμούσαν να σουτάρουν τρίποντα, τα οποία όμως ήταν άστοχα, έτσι η Ένωση κόλλησε επιθετικά και δεν αξιοποίησε κάποιες καλές άμυνες που έβγαζε στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου. Η Χολόν διατηρούσε το προβάδισμά της, καθώς ο Τζόνσον έδινε επιθετικές λύσεις κι όταν ήρθε από τον πάγκο ο Μάιλς το εκτόξευσε. Χάρη στα δύο τρίποντά του η Χάποελ προηγήθηκε με 51-41 στο 26′ και κάπου εκεί το σκηνικό άλλαξε.

Ο Μορέιρα επανήλθε στο παρκέ, πήρε μπάλες και τελείωσε φάσεις μέσα στη ρακέτα, ο Ματσιούλις έβαλε δύο σερί τρίποντα, η άμυνα αντεπεξήλθε και η Ένωση μάζεψε γρήγορα τη διαφορά. Στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν πίσω μόλις με 55-53 και στο 31′ πέρασε μετά από πολλή ώρα μπροστά με 58-55. Το παιχνίδι έγινε μέγα ντέρμπι και το καλό για την ΑΕΚ ήταν πως στο 33′ βγήκε με 5 φάουλ ο Μάιλς, που της είχε κάνει μεγάλη ζημιά ως εκείνη τη στιγμή. Το κακό, ωστόσο, ήταν πως παρέμενε ο Μακ Γκι, που είχε ζεσταθεί και είχε πάρει επάνω του το επιθετικό παιχνίδι της Χάποελ.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν για αρκετή ώρα στο σκορ, όμως μεταξύ 36′ και 38′ τρία συνεχόμενα επιθετικά φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές σε βάρος της ΑΕΚ, ένα τρίποντο του Ντε Ζέου, 3/4 βολές από τους Πνίνι και Ουόρκμαν κι ένα λάθος στην επίθεση της Ένωσης, που είχε αποτέλεσμα κάρφωμα στον αιφνιδισμό από τον Τζόνσον, έφεραν τη Χολόν στο +10 εν ριπή οφθαλμού και την ελληνική ομάδα σε δεινή θέση.

Στα δύο λεπτά που απέμεναν στο σκηνικό δεν μπορούσε να αναστραφεί, διότι η Χολόν διαχειρίστηκε σωστά το χρόνο και δεν κινδύνεψε. Η ΑΕΚ προσπάθησε μήπως κρατήσει το +4 του πρώτου αγώνα τουλάχιστον, όμως ούτε αυτό μπόρεσε να πετύχει. Και πλέον θέλει νίκη στη Λευκορωσία την τελευταία αγωνιστική για να περάσει.

ΔΙΔΥΜΟΙ… ΔΗΜΙΟΙ: Το δίδυμο Κρις Τζόνσον-Τάιρους Μακ Γκι έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ΑΕΚ και οδήγησε τη Χάποελ Χολόν στη σπουδαία νίκη. Ο πρώτος τελείωσε με double double (16π., 13ρ.) και 2/5 τρίποντα, έχοντας μεγάλη προσφορά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο δεύτερος σκόραρε 18 πόντους και κουβάλησε την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χάποελ μάζεψε 19 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 10 της ΑΕΚ. Η ισραηλινή ομάδα είχε επίσης 11/28 τρίποντα, ενώ η Ένωση είχε μόλις 6/26.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share