Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θλίψη στην Παρί Σεν Ζερμέν: "Έφυγε" από τη ζωή ο Μπερνάρ Γκινιεντού

Θρήνος...

1 Ιανουαρίου 2021 20:03
Θλίψη στην Παρί Σεν Ζερμέν:

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί στον αθλητικό κόσμο και συγκεκριμένα στην Παρί Σεν Ζερμέν όπου "έφυγε" από τη ζωή ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας Μπερνάρ Γκινιεντού. Επίσης άφησε την τελευταία του πνοή ο διάσημος "μασκοφόρος" ράπερ MF Doom σε ηλικία 49 ετών.

Συγκεκριμένα σε ηλικία 73 ετών "έφυγε" από τη ζωή ο πρώην ποδοσφαιριστής Μπερνάρ Γκινιεντού, ο οποίος το 1970 είχε σημειώσει το πρώτο γκολ στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν.

'Έφυγε' από τη ζωή ο πρώτος σκόρερ της Παρί Σεν Ζερμέν σε ηλικία 73 ετών.

Θάνατος: Η ιστορία του πρώτου γκολ της ομάδας

Η περυσινή φιναλίστ του Champions League ιδρύθηκε το 1970, μετά από συγχώνευση των Παρί FC και Σταντ Σεν Ζερμέν και στον πρώτο αγώνα της στη κατηγορία, αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 απέναντι στην Πουατιέ.

Το γκολ της Παρί στον εν λόγω αγώνα στις 23 Αυγούστου 1970 είχε πετύχει, με εκτέλεση φάουλ, ο Μπερνάρ Γκινιεντού, όπου και έμεινε στην ιστορία ως ο σκόρερ του πρώτου (επίσημου) τέρματος των Παριζιάνων ενώ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Η ζωή και η καριέρα του Μπερνάρ Γκινιεντού

Ο Μπερνάρ Γκινιεντού γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1947στο Σεν Ζερμέν αν Λεγιέ (Ιβελίν). Ο Γκινιεντού, ο οποίος ήταν επιθετικός, έπαιξε δύο σεζόν στη νεοσύστατη Παρί, προτού αγωνιστεί στην Paris FC (σε δύο διαφορετικές περιόδους) και στη Μονακό.

Όταν αποχώρησε από τον αγωνιστική δράση, εργάστηκε στα τμήματα υποδομής της Παρί ως φυσιοθεραπευτής και στην συνέχεια ως προπονητής, καθώς και στις Στρασμπούρ και Βαλενσιέν.

Σε ηλικία 73 ετών 'έφυγε' από τη ζωή ο Μπερνάρ Γκινιεντού.

Σοκ: Πέθανε ο Μάξιμ Τσιγκάλκο σε ηλικία 38 ετών!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 38 ετών ο Μαξίμ Τσιγκάλκο, ο παίκτης που λατρεύτηκε από τους χρήστες του Championship Manager!

Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ντιναμό Μινσκ, στην οποία αγωνίστηκε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του.

Αν και η καριέρα του Λευκορώσου στα γήπεδα ήταν μικρή, λόγω τραυματισμών, ήταν ένας παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι στο δημοφιλές παιχνίδι Football Manager καθώς είχε πραγματικά εντυπωσιακή εξέλιξη.

Ο Τσιγκάλγο γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1983 και σταμάτησε την ποδοσφαιρική καριέρα του σε ηλικία 26 ετών. Ήταν και δύο φορές διεθνής με την Λευκορωσία.

Ποιος ήταν ο Μάξιμ Τσιγκάλκο;

Ο Μαξίμ Τσιχάλκα, ευρέως γνωστός ως Μαξίμ Τσιγκάλκο (Maxim Tsigalko), είναι Λευκορώσος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως επιθετικός. Αναγκάστηκε να τερματίσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του νωρίς (σε ηλικία 26 ετών) το 2010, λόγω συνεχόμενων τραυματισμών.

Ο Τσιχάλκα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ομάδα νέων Ντιναμό Γιούνι Μινσκ, πριν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα της Ντιναμό Μινσκ. Πέρασε 5 χρόνια με το σύλλογο, πριν μετακινηθεί στη Ναφτάν Νοβοπόλοτσκ. Ύστερα από δύο ανεπιτυχείς σεζόν εκεί, σύντομα εντάχθηκε στην κοζακική Καϊσάρ Κιζιλόρντα. Πέρασε δύο σεζόν με τον σύλλογο, πριν μετακομίσει στην αρμενική Μπάναντς το καλοκαίρι του 2008, όπου έμεινε μόνο μία μικρή περίοδο. Πέρασε την υπόλοιπη σεζόν με την Σαβίτ Μογκίλεβ, που πλέον δεν υπάρχει. Σημείωσε 2 γκολ στο σύντομο πέρασμα του στην ομάδα πριν αποδεσμευτεί, αφού η Σαβίτ υποβιβάστηκε και διαλύθηκε.

Τσιχάλκα έχει αγωνιστεί για τις Εθνικές Λευκορωσίας U21 και U23.

Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Λευκορωσίας στις 2 Απριλίου 2003, σε φιλικό αγώνα εναντίον του Ουζμπεκιστάν, όπου σημείωσε και το πρώτο του γκολ στην ισοπαλία με 2-2.

Ο Τσιχάλκα έχει ένα δίδυμο αδερφό, το Γιούρι, ο οποίος έχει παίξει ως τερματοφύλακας. Τα αδέρφια έπαιξαν μαζί στη Ντιναμό Μινσκ.

Ο Μαξίμ και, σε μικρότερο βαθμό, ο αδελφός του Γιούρι, κατάφεραν να αποκτήσουν παγκόσμια φήμη αφού εμφανίστηκαν στη σειρά παιχνιδιών Η/Υ της Sports Interactive Championship Manager/Football Manager, ειδικά στο CM 01/02. Και οι δύο παίκτες ήταν παρόντες στη βάση δεδομένων με καλά αρχικά στατιστικά στοιχεία και με πολύ υψηλό δυναμικό και ειδικά ο Μαξίμ (Maxim Tsigalko στο παιχνίδι) ήταν ιδιαίτερα ικανός να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης, σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ γνωστός μεταξύ των οπαδών της σειράς Football Manager και θεωρείται ένας από τους θρύλους του παιχνιδιού.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share