Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Κι άλλο χαμένο έδαφος για την ΑΕΚ στο «ροντέο» της Ριζούπολης

Ισοπαλία 2-2 με το Βόλο

21 Δεκεμβρίου 2020 21:49
Super League: Κι άλλο χαμένο έδαφος για την ΑΕΚ στο «ροντέο» της Ριζούπολης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κι άλλο χαμένο βαθμολογικά έδαφος σημειώθηκε για την ΑΕΚ, η οποία ήρθε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στο Βόλο σε ματς… ροντέο, με αποτέλεσμα η κορυφή της Super League να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Οι κιτρινόμαυροι, μετά και το «Χ» με τον Ολυμπιακό, ολοκλήρωσαν το ματς με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Παουλίνιο και στο τέλος του ματς ο Σάκχοφ.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία σκόραρε μόλις στο 3' με τον Τάνκοβιτς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Ο Βόλος όμως βρήκε απάντηση 16 λεπτά αργότερα με τον Μπαρτόλο να εκμεταλλεύεται την αδράνεια του Τσιγκρίνσκι και να ισοφαρίζει περνώντας τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Τσιντώτα για το 1-1. Οι σκληροτράχηλοι φιλοξενούμενοι πίεσαν περισσότερο και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στα κιτρινόμαυρα καρέ, ιδιαίτερα με τον Μπαρτόλο έκανε πάρτι από δεξιά κόντρα στον Παουλίνιο.

Κάπως έτσι οι Βολιώτες πήραν το προβάδισμα στο 34'. Ο Μπαρτόλο σέντραρε, ο Τσιγκρίνσκι πάλει ολιγώρησε με τον Ουάρντα να πιάνει την κεφαλιά και να κάνει το 1-2. Η Ένωση έδειχνε τρικυμία στα μετόπισθεν, ενώ μπροστά αδυνατούσε να δημιουργήσει κινδύνους. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σιμάνσκι βρέθηκε μία ανάσα από το 2-2, αλλά ο Φεράρι με τρομερό τάκλιν έδιωξε σωτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι αύξησαν την πίεσή τους, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με Σάκχοφ και Τάνκοβιτς στο 49' και στο 50' αντίστοιχα. Στο 61' ο Ολιβέιρα που ήταν άφαντος βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Σάντσες του πήρε τη μπουκιά από το στόμα παρότι ο Πορτογάλος είχε περάσει και τον Κλέιμαν. Τον Γόρδιο Δεσμό για την ΑΕΚ έκοψε στο 70' ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ύστερα από φάση διαρκείας.

Ο Βόλος όμως πήγε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα του Βόλου μετά την αποβολή του Παουλίνιο. Ο Ουάρντα όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος του στο 75'. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλμπάνης μετά από ωραία ατομική προσπάθεια έδωσε πάσα... λουκούμι για τον Ολιβέιρα, αλλά ο Πορτογάλος καθυστέρησε να σουτάρει και εξουδετερώθηκε από τον Κλέιμαν. Το ματς έγινε ροντέο στο τέλος με την ΑΕΚ να χάνει απίστευτη ευκαιρία παίζοντας με 9 στο 90',με τον Κλέιμαν να κρατά το 2-2 με εκπληκτική επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιντώτας έκανε καθοριστική επέμβαση σε τετ α τετ με τον Μπαρτόλο. Έτσι διατηρήθηκε το 2-2 ως τελικό σκορ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Σε ένα ακόμα παιχνίδι έκανε κάκιστη εμφάνιση και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 77' για να σημειώσει το 3-2 και να δώσει τη νίκη για την ομάδα του. Ο Νέλσον Ολιβέιρα δείχνει εκτός τόπου και χρόνου στην ΑΕΚ.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Πολλές αλλαγές επεφύλαξε ο Μάσιμο Καρέρα στο ματς με τον Βόλο!

Ο Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε βασικό τον Νέλσον Ολιβέιρα. Στη μεσαία γραμμή επ'εστρεψε μετά τον τραυματισμό του ο Σιμάνσκι. Δίπλα στον Τσιγκρίνσκι επανήλθε ο Σβάρνας και στα αριστερά ξεκίνησε ο Μιτάι με τον Παουλίνιο στα δεξιά και τον Τάνκοβιτς στην αριστερή πτέρυγα.

Στο δεύτερο μέρος με την πίεση του 1-2 ο Ιταλός τεχνικός έβαλε μέσα τον Ανσαριφάρντ και άλλαξε το σύστημά του από το 4-3-3 σε 4-4-2. Στο 66' ο Αλμπάνης πήρε τη θέση του Σβάρνα με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-1-3-2 με τον Σάκχοφ να μετατοπίζεται δίπλα στον Τσιγκρίνσκι.

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (66' Αλμπάνης), Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (82' Λόπες), Σιμόες, Μάνταλος, Σιμάνσκι (46' Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (59' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία, Ολιβέιρα

Βόλος (Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Μπαριέντος, Ριένστρα, Περέα (66' Μαρτίνεθ), Ουάρντα, Μπαρτόλο, Δουβίκας (81' Νίνης)

Η ΦΑΣΗ: Η άχαστη ευκαιρία του Ολιβέιρα στο 77'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 54' ο Βόλος σκόραρε με τον Μπαρτόλο, ο οποίος ήταν οφσάιντ και ο βοηθός του Σιδηρόπουλου είχε σηκώσει σημαία, μία απόφαση που δικαίωσε το VAR. Στο 75' ο Παουλίνιο έκανε σκληρό φάουλ στον Φεράρι και σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο 84' αποβλήθηκε ορθώς με τη χρησιμοποίηση του VAR ο Κολόμπο, ο οποίος ανέτρεψε τον Ολιβέιρα εκτός περιοχής.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ συνέχισε την αρνητική παράδοση που τη θέλει να μη νικά σε ματς λίγο πριν τα Χριστούγεννα (για 10η συνεχόμενη χρονιά). Παραμένει 4η με 24 βαθμούς και έμεινε στο -8 από την κορυφή. Ο Βόλος πέρασε τον ΟΦΗ στην 7η θέση με 16.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share