Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Super League: "Τυφώνας" ο Άρης

Ο αγώνας έληξε 0-3

19 Δεκεμβρίου 2020 22:05
Super League:

Ο Άρης κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ με το σκορ να λήγει στο 0-3 όπου και μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα να είναι Μπερτόγλιο. Επίσης ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να κερδίσει τον Παναιτωλικό σημειώνοντας ένα γκολ.

Συγκεκριμένα ο Άρης με την νίκη του απέναντι στον ΟΦΗ και τα τρία γκολ που σημείωσε κατάφερε να φτάσει ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναλυτικά ο αγώνας

Ούτε στο Ηράκλειο έκανε στάση ο Άρης που πέρασε εντυπωσιακά και δια... περιπάτου (0-3), καθαρίζοντας την μπουγάδα από το πρώτο μέρος χάρη στα δύο γκολ του Φακούντο Μπερτόγλιο, το άλλο σημείωσε ο Ματίγια με πέναλτι. Αυτή ήταν η 9η νίκη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου στο πρωτάθλημα που επέστρεψε στην κορυφή (έχει 29 βαθμούς) μαζί με τον Ολυμπιακό που έχει αγώνα λιγότερο.

Από το ξεκίνημα του αγώνα και με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο (στο διάστημα από το 15-25') οι Κίτρινοι έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο και δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις μπροστά από τα καρέ του Σωτηρίου. Κύριος εκφραστής αυτών ήταν ο Σίλβα (πήρε θέση βασικού αντί του Γκαρσία), που γενικώς είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Σούντγκρεν στη δεξιά πτέρυγα. Βέβαια, όλα τα λεφτά για τον Άρη ήταν ο Φακούντο Μπερτόγλιο που αποτελεί το «κλειδί» του Άρη τη φετινή σεζόν, αλλά και ο MVP της αναμέτρησης.

Ο Αργεντίνος και στα δύο γκολ που πέτυχε (το πρώτο στο 29ο λεπτό και το δεύτερο στο 42ο) ήταν εκεί που έπρεπε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 0-1 πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Σωτηρίου και στο 0-2 έβαλε το πόδι του τόσο, όσο χρειάζονταν για να πάει η μπάλα στα δίχτυα έπειτα από την κεφαλιά του Μπεναλουάν.

Ο Άκης Μάντζιος, που «διάβασε» εξαιρετικά το παιχνίδι, «χτύπησε» τον ΟΦΗ στις αργές του πτέρυγες, με τους Γκάμα και Σίλβα να παίζουν κοντά στον Μάνο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή με πολλούς παίκτες εντός αυτής.

Οι γηπεδούχοι με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο που προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στο παιχνίδι, δείχνοντας εγκλωβισμένοι και στην αλλαγή σχηματισμού (έπαιξαν με 4-3-3 αντί 5-4-1).

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε πιο χαμηλό τέμπο με τον Άρη να δίνει χώρο και κατοχή στον ΟΦΗ, κρατώντας το υπέρ του σκορ, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία (με εξαίρεση την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σαρδινέρο στο 65').

Ο Άρης που απειλούσε στην κόντρα επίθεση βρήκε γκολ το τρίτο του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Μάνος) του Ματίγια. Αυτή ήταν η 2η φορά που ο Άρης κέρδισε φέτος με το ίδιο σκορ, δηλαδή το 0-3. Είχε προηγηθεί αυτή στο Αλκαζάρ με την ΑΕΛ.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share