Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θάνατος Ντιέγκο Μαραντόνα: Που βρίσκεται η σορός του; Που θα γίνει η κηδεία του;

Παγκόσμια θλίψη!

26 Νοεμβρίου 2020 07:41
Θάνατος Ντιέγκο Μαραντόνα: Που βρίσκεται η σορός του; Που θα γίνει η κηδεία του;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα μεταφέρθηκε στην Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής), όπως αναφέρει η αργεντίνικη εφημερίδα Clarín.

Η κηδεία του θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι, όπου είχε γίνει και πριν από δέκα χρόνια η κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Νέστορ Κίρχνεν.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι αισθάνεται «πολλή θλίψη» για τον θάνατο του Μαραντόνα. «Δούλευα με τον Σαντιάγκο Καφιέρο (προϊστάμενος του προσωπικού του) όταν μου το είπαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι συντετριμμένος. Είναι τα χειρότερα νέα που μπορεί να ακούσει ένας θαυμαστής της Αργεντίνος Τζούνιορς. Το αγαπάμε. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με την οικογένεια. Θα δούμε. Μεγάλη η θλίψη», είπε.

Ο πρόεδρος θα διατάξει τρεις ημέρες εθνικού πένθους και ανακοινώθηκε ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές του που είχε προγραμματίσει για την Πέμπτη, στη Σάντα Φε και για την Παρασκευή, στο Τσάκο, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί στην κηδεία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

"Κάηκε" η Νάπολι για τον Ντιέγκο της: Εντυπωσιακές εικόνες από το "Ad10s" στον Μαραντόνα!

Ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Η είδηση του θανάτου του σαφώς βύθισε στη θλίψη και τη Νάπολι, στην οποία ο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός και τη βοήθησε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το Κύπελλο UEFA.

Έτσι, δεκάδες φίλοι της Νάπολι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους, ανάβοντας καπνογόνα και μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα για να τιμήσουν τον Αργεντινό.

Δείτε παρακάτω στο Athensmagazine.gr τα εντυπωσιακά πλάνα:

Το γήπεδο της Νάπολι θα μετονομαστεί σε "Ντιέγκο Μαραντόνα"

Ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δήλωσε πως το γήπεδο της ομάδας, το θρυλικό Σαν Πάολο, θα μετονομαστεί σε «Ντιέγκο Μαραντόνα», είδηση που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης. Μάλιστα με κοινή απόφαση το Σαν Πάολο θα μείνει φωτισμένο όλη τη νύχτα και με τις σημαίες μεσίστιες...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share