Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Κάηκε" η Νάπολι για τον Ντιέγκο της: Εντυπωσιακές εικόνες από το "Ad10s" στον Μαραντόνα!

Απίστευτες εικόνες!

26 Νοεμβρίου 2020 07:30
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Η είδηση του θανάτου του σαφώς βύθισε στη θλίψη και τη Νάπολι, στην οποία ο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός και τη βοήθησε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το Κύπελλο UEFA.

Έτσι, δεκάδες φίλοι της Νάπολι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους, ανάβοντας καπνογόνα και μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα για να τιμήσουν τον Αργεντινό.

Δείτε παρακάτω στο Athensmagazine.gr τα εντυπωσιακά πλάνα:

Το γήπεδο της Νάπολι θα μετονομαστεί σε "Ντιέγκο Μαραντόνα"

Ο πρόεδρος της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δήλωσε πως το γήπεδο της ομάδας, το θρυλικό Σαν Πάολο, θα μετονομαστεί σε «Ντιέγκο Μαραντόνα», είδηση που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης. Μάλιστα με κοινή απόφαση το Σαν Πάολο θα μείνει φωτισμένο όλη τη νύχτα και με τις σημαίες μεσίστιες...

Παγκόσμιος θρήνος για τον Μαραντόνα - Η τραγική ειρωνεία στην ημέρα θανάτου (photos-video)

Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή; Όσο τραγικό και αν ακούγεται, ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε την ίδια μέρα με δύο τεράστιες προσωπικότητες.

Ακριβώς την ίδια ημέρα, ακριβώς πριν 15 χρόνια το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνούσε τον θάνατο του 59χρονου σπουδαίου Βορειοϊρλανδού επιθετικού Τζορτζ Μπεστ, ενός εκ των κορυφαίων επιθετικών όλων των εποχών, έπειτα από χρόνια προβλήματα υγείας, ως απόρροια καταχρήσεων αλκοόλ.

Ακόμη πιο σημαδιακό, σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια «έφυγε» απ’ τη ζωή σε ηλικία 90 ετών και ο Φιντέλ Κάστρο, επιστήθιος φίλος επί χρόνια του Μαραντόνα και μία απ’ τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα...

Η απώλεια του Αργεντίνου θρύλου του ποδοσφαίρου έχει σκορπίσει ακόμα μεγαλύτερη θλίψη στην οικογένεια του. Μία από τις τρεις κόρες του, η Τζιανίνα Μαραντόνα θέλησε να τον αποχαιρετήσει και διαδικτυακά.

Η 31χρονη κόρη του Ντιέγκο Μαραντόνα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο «θεός της μπάλας» σε τοιχογραφία.

Η Τζιανίνα Μαραντόνα, πριν λίγες μέρες, και συγκεκριμένα, στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα γενεθλίων του Ντιέγκο Μαραντόνα είχε αναρτήσει μια κοινή τους φωτογραφία από όταν ήταν μικρή κι έγραψε ως λεζάντα: «Χαρούμενα 60's στον “τυφώνα”. Ο αγαπημένος μου Σκορπιός, τόσο πεισματάρης και αληθινός, ο πιο αυθεντικός μπαμπάς στον κόσμο, που θα μπορούσα να επιλέξω να έχω σε αυτή τη ζωή... Σε γιορτάζω, μου λείπεις και σε αγαπώ για πάντα! Χρόνια πολλά».

Ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του βγήκε στους δρόμους για να θρηνήσει τον χαμό του.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, στο θρυλικό Μπομπονέρα, εκεί όπου ο Ντιέγκο μεγαλούργησε, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών αλλά και να αφήσουν ένα λουλούδι.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν καταδεικνύουν τη βαθιά θλίψη που βιώνουν οι Αργεντινοί καθώς δε μπορούν να πιστέψουν ότι ο Μαραντόνα δεν υπάρχει πια…

Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος για να τιμηθεί η μνήμη του.

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός και δείχνει ένα παιδάκι με τη μητέρα του αγκαλιασμένοι να κλαίνε έξω από το γήπεδο της Μπόκα.

Οι φωτεινοί πίνακες στους δρόμους της Αργεντινής αποχαιρετούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share