Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Basket League: Το θρίλερ στο Περιστέρι

Πήρε τη νίκη από τον Ηρακλή

22 Νοεμβρίου 2020 20:03
Basket League: Το θρίλερ στο Περιστέρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Περιστέρι κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον Ηρακλή με το σκορ να είναι 71-75 σε ένα ματς από άλλο κόσμο. Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα ο Ιωνικό κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα στο ματς του με το Λαύριο.

Συγκεκριμένα ματς για... γερά νεύρα ήταν αυτό στο Ιβανώφειο, με τον τρομερό Στίβεν Γκρέι να πετάει... φωτιές στην παράταση και να χαρίζει τη νίκη στο Περιστέρι με 71-75.

Σε ένα παιχνίδι που κυριαρχούσαν οι δυνατές μονομαχίες αλλά και οι συμπαγείς άμυνες, το Περιστέρι χρειάστηκε πέντε λεπτά έξτρα χρόνο για να φύγει με τους βαθμούς τις νίκης από το Ιβανώφειο επί του Ηρακλή. Στην παράταση ο συνήθης... ύποπτος Στίβεν Γκρέι, ευστόχησε σε δύο κρίσιμα τρίποντα βάζοντας με αυτό τον τρόπο την υπογραφή του στη νίκη του Περιστερίου.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο καθ΄όλη τη διάρκεια του, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς, ωστόσο τα συχνά σφυρίγματα για φάουλ δυσκόλεψαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό κυρίως επιθετικά, που όμως ήταν πλήρως αφοσιωμένες στο αμυντικό τους πλάνο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Περιστερίου αλλά και της αναμέτρησης γενικότερα ήταν ο Στίβεν Γκρέι που σταμάτησε στους 26 πόντους (6/11 3π), ενώ από τον Ηρακλή πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολιβιέρ Χάνλαν με 17 πόντους και 4 ασίστ.

Ο Ηρακλής μπορεί στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης να ήταν άστοχος, ωστόσο στη συνέχεια ήταν αφοσιωμένος στο αμυντικό κομμάτι και πιέζοντας ασφυκτικά το Περιστέρι, πήρε μια διαφορά 8 πόντων (12-4). Τα δύο τρίποντα από τους Χάνλαν και Τσίλντρες έδωσαν και αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους (18-9). τη στιγμή που οι παίκτες του Περιστερίου υποχρεωνόταν σε συνεχόμενα λάθη. Στο τελευταίο δίλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με τους Αθηναίου, Τζόουνς και Πέτεγουεϊ να μειώσουν τη διαφορά (18-15), κυρίως πηγαίνοντας το παιχνίδι στις επαφές.

Ένα τρίποντο του Μούρ έδωσε και πάλι ανάσα 6 πόντων στον Ηρακλή (21-15), με το Περιστέρι ωστόσο να απαντά με τους Πέτεγουει και Γκρέι φτάνοντας στην ισοφάριση (23-23). Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μόλις μπήκε στην αναμέτρηση έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους «κυανόλευκους» διαβάζοντας καλά την άμυνα μέσα στο «ζωγραφιστό».

Το Περιστέρι στη συνέχεια εκμεταλλευόμενο ένα διάστημα έλλειψης συγκέντρωσης του Ηρακλή, μπήκε και πάλι σε θέση οδηγού (31-33) στο παιχνίδι, κυρίως με τον Αθηναίου να κάνει σωστές επιλογές επιθετικά και να μην αστοχεί. Ο Δημήτρης Βεργίνης είχε τον τελευταίο... λόγο στο πρώτο ημίχρονο και ευστοχώντας έφερε το ματς στα ίσα με τη λήξη του πρώτου μέρους (33-33).

Τα τρία φάουλ και η μία τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Ηρακλής στο πρώτο ενάμιση λεπτό, δεν του κόστισαν χάρις στον Ολιβιέρ Χάνλαν που με 2/2 σουτ από τα 6.75 κράτησε τους «κυανόλευκους» στο ύψος τους (39-39). Το Περιστέρι πλησίαζε πλέον πιο εύκολα στο καλάθι, με την αντίπαλη άμυνα να έχει «χαλαρώσει», όμως τα 2/2 τρίποντα του Σκάιλερ Μπόουλιν και ο Τσαϊρέλης μέσα από τη ρακέτα, έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους (47-43).

Η τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε ο Μπόουλιν, έκανε τον Βαγγέλη Ζιάγκο να τον προφυλάξει καθώς συμπλήρωσε τα 4 ατομικά φαουλ, όμως Τσαϊρέλης και Ντάνιελς βγήκαν νικητές στις μάχες κάτω από το καλάθι και έβαλαν μπροστά τον Ηρακλή με 53-47.

Η front line του Ηρακλή ήταν αυτή που παίζοντας έξυπνα σε αυτό το κρίσιμο δεκάλεπτο διατηρούσε το προβάδισμα των γηπεδούχων. Πολύ γρήγορα φόρτωσαν τους αντίπαλους παίκτες με φάουλ, ωστόσο η αστοχία στις βολές ήταν «αγκάθι» για τους «κυανόλευκους» που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (56-52).

Η ατομική ποιότητα και η εμπειρία του Βασιλόπουλου έφερε το Περιστέρι σε απόσταση δύο πόντων από τον Ηρακλή, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος ήταν ότι ανάγκασε τον Μπόουλιν στο 5ο του φάουλ (58-56). Δύο τρίποντα του εξαιρετικού σουτέρ Στίβεν Γκρέι, έβαλαν... φωτιά στο παιχνίδι (60-60) με 1:45 να απομένει για τη λήξη. Στις τελευταίες επιθέσεις οι προσπάθειες και των δύο ομάδων αν και ήταν καλές επιλογές, ήταν επίσης άστοχες με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση (60-60).

Γκρέι και ΜακΛιν έδωσαν το προβάδισμα στο Περιστέρι, όμως ο Χάνλαν ήταν αυτός που έφερε τον Ηρακλή και πάλι κοντά στο σκορ (65-66), όμως τα επιθετικά ριμπάουντ στα οποία κυριαρχούσαν οι φιλοξενούμενοι αλλά και ένα τρίποντο του Γκρέι έδωσαν «αέρα» πέντε πόντων στο Περιστέρι (65-71) και έκτοτε το έργο του Ηρακλή έγινε πολύ δύσκολο. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν τελικά νικητές με 71-75.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-33, 53-47,60-60, 71-75 (παρ.)

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share