Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Basket League: "Έσπασε" το ρόδι ο Ιωνικός - Κατάφερε και κέρδισε το Λαύριο

Τελικό σκορ 81-91

22 Νοεμβρίου 2020 19:22
Basket League:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατάφερε ο Ιωνικός και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά από το ματς με το Λαύριο όπου και κέρδισε με 10 πόντους διαφορά. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ το Σάββατο 21 Νοεμβρίου νίκησε με διαφορά 20 πόντων το Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και ο ερχομός του Βαγγέλη Αγγέλου έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα της Νίκαιας, η οποία πλέον βρίσκεται στο 1-4, την ώρα το Λαύριο παραμένει χωρίς νίκη, πέφτοντας στο 0-3.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βασίλης Μουράτος. Ο 23χρονος γκαρντ είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Πολύ καλός και ο Τάισον Κάρτερ με 17 πόντους, ενώ 14 σημείωσε ο Άλφα Ντιαλό.

Εξαιρετικός ο Νίκος Χουγκάζ για τους φιλοξενούμενους. Ο 20χρονος φόργουορντ αν και σίγησε στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πετύχει 18 πόντους και να μαζέψει 11 ριμπαόυντ. 14 πόντους και 9 ριμπάουντ είχε ο Τζέρεμι Χόλογουελ, ενώ στους 16 πόντους σταμάτησε ο Σαγίντ Πρίτζετ. Τους 18 πόντους έφθασε και ο Άνταμ Σμιθ, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική τελευταία περίοδο.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει, με το σκορ να είναι στο 12-13 στα μισά της πρώτης περιόδου. Ένα σερί 8-2 του Ιωνικού επέτρεψε στην ομάδα της Νίκαιας να πάρει μία διαφορά και να κλείσει το δεκάλεπτο στο +5 (22-27).

Κάπως έτσι κύλησε και η δεύτερη περίοδος, με τους φιλοξενούμενους να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου με μπροστάρη τον Χουγκάζ, ο οποίος είχε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν, φθάνοντας μέχρι και το +9 (42-51) λίγο πριν το ημίχρονο.

Το Λαύριο μπήκε με ένα σερί 8-0 στο δεύτερο μέρος και αυτό ανάγκασε τον Βαγγέλη Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ. Ο έμπειρος τεχνικός αφύπνισε τους παίκτες του, οι οποίοι βελτίωσαν την άμυνά τους και κατάφεραν πάλι να πάρουν μία μικρή διαφορά στο σκορ.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου ο Ιωνικός δεν μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη, γιατί το Λαύριο βρήκε λύσεις από τα 6,75 μ. Τελικά η ομάδα της Νίκαιας δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, αφού έστειλε τη διαφορά σε διψήφιες τιμές με τρίποντο του Ζάισλοφτ και το τελευταίο δίλεπτο ήταν τυπική διαδικασία.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 43-51, 58-63, 81-91

Δείτε εδώ την στατιστική απεικόνιση του αγώνα

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share