Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Ομαδάρα να... γουστΑΡΗΣ

Με πέναλτι πήρε τη νίκη

22 Νοεμβρίου 2020 19:40
Super League: Ομαδάρα να... γουστΑΡΗΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άρης τα κατάφερε και πήρε τη νίκη ενάντια στον Παναιτωλικό με ένα πέναλτι που του χάρισε το 0-1. Επίσης η ΑΕΚ έκανε μεγάλη επιστροφή κερδίζοντας τη Λάρισα 4-1.

Συγκεκριμένα χάρη σε γκολ του Γκάμα με πέναλτι στο 18', ο Άρης επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού, έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στη Superleague και έπιασε εκ νέου τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση με 19 βαθμούς!

Νευρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να έχει καλή στιγμή στο 16’, όταν η κεφαλιά του Φράνκο Μάζουρεκ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μάριου Σιαμπάνη. Στο επόμενο λεπτό, ο Αλέξανδρος Μαλής έσπρωξε εντός περιοχής τον Δημήτρη Μάνο. Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών με τον Μπρούνο Γκάμα να εκτελεί εύστοχα για το 0-1 στο 18’!

Ο Πορτογάλος απείλησε εκ νέου τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση δε βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι ανέλαβαν δράση ως το τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά ο Σιαμπάνης με τα πόδια απέκρουσε το πλασέ του Γκμπολί Αριγίμπι ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και η φάση του 31ου λεπτού, με τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει το φάουλ του Βρετανού φορ.

Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, αλλά σε δυο περιπτώσεις σε διάστημα πέντε λεπτών, ο Ματέο Γκαρσία (57’, 61’) δε βρήκε δίχτυα. Ο Χαβιέ Μεντόσα προσπάθησε με ένα μακρινό σουτ να αιφνιδιάσει τον Σιαμπάνη στο 64’ με τους γηπεδούχους να θέλουν αλλά να μην μπορούν. Ποδόσφαιρο από εκεί και μετά δεν παίχθηκε, με τον Άρη να κρατάει το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε, έτσι, στους 19 βαθμούς καταγράφοντας πέντε νίκες με σκορ 1-0 στο διάστημα αυτό! Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός εξακολουθεί να αγνοεί το «τρίποντο», παραμένοντας στην προτελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες σε εννέα αγώνες.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας),

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών),

Τέταρτος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας), AVAR: Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης).

Κίτρινες: Τζανακάκης, Ντίας - Μπεναλουάν, Μάνος, Γκάμα, Μπερτόγλιο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας (76’ Άλβαρες), Μαλής (76’ Τζανακάκης), Μάζουρεκ, Αζαντί (61’ Γιάκολις), Μεντόσα (71’ Ντουάρτε), Αριγίμπι (70’ Βέργος).
Στον πάγκο: Μελίσσας, Βάντερσον, Αρσούρα, Ταχάρ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (86’ Σάσα), Τζέγκο, Γκάμα, Ματέο (65’ Μπερτόγλιο), Σίλβα (75’ Μαντσίνι), Μάνος (86’ Λόπεθ).
Στον πάγκο: Μπουσέ, Δεληζήσης, Κάτσε, Γκάνεα, Μπαγκαλιάνης.

Πηγή: sportdog.gr

Super League: Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, λύγισε τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό!

Είκοσι λεπτά ασφυκτικής πίεσης χρειάστηκε ο Ολυμπιακός με το γκολ του κορυφαίου Φορτούνη, για να πάρει το ντέρμπι (1-0) κόντρα στον Παναθηναϊκό που έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι στο β´ μέρος τους «ερυθρόλευκους» αλλά δεν βρήκε δίχτυα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα 11 ματς της σεζόν, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, πέτυχε το πρώτο του γκολ για φέτος στο διάστημα αυτό του αγώνα και μετά... έσβησε. Αυτό το 1-0 με το πανέμορφο γκολ του Φορτούνη στο 21' αποδείχθηκε αρκετό για να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο 126ο ντέρμπι «αιωνίων» για την 9η αγωνιστική της Super League και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» αντίθετα ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν τους Πειραιώτες, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ όμως αυτοί με τη σειρά τους πλήρωσαν το δικό τους κάκιστο πρώτο 45λεπτο και παραμένουν στα χαμηλά της βαθμολογίας, φεύγοντας από το Φάληρο με γλυκόπικρη γεύση.

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα με ασφυκτική πίεση στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, η οποία αντίστοιχα οδήγησε σε πολλά λάθη των «πρασίνων». Η ομάδα του Μπόλονι πρακτικά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου χωρίς να μπορεί να βγάλει σωστά τη μπάλα από τα καρέ της και χωρίς να δείχνει ότι ήξερε τι ακριβώς ήθελε να κάνει πάνω στο χορτάρι. Ο δε Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το κλασικό παιχνίδι του, με υψηλή κατοχή που έφτασε το 65%, γρήγορη κυκλοφορία και τρανζίσιον και αυτό το χαρακτηριστικό, οργανωμένο πρέσινγκ.

Ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βάλει τους «πράσινους» σταθερά στα καρέ τους, ψάχνοντας όμως με υπομονή την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Όταν τελικά τη βρήκε, την αξιοποίησε και άνοιξε το σκορ στο 21' με ένα υπέροχο πλασέ του Φορτούνη στην κίνηση, έπειτα από απόκρουση του Διούδη σε μια φάση που ο Ολυμπιακός έβγαλε αντεπίθεση με δύο μπαλιές. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ των Πειραιωτών σε πρώτο ημίχρονο φέτος, μετά από 11 ματς.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα είναι ότι ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά τη σέντρα με οργανωμένο ποδόσφαιρο στο 25'. Το «τριφύλλι» ωστόσο συνέχισε να μην ανταποκρίνεται στο πρέσινγκ των γηπεδούχων, με αρκετά ατομικά λάθη και με τη μεσαία γραμμή των δύο χαφ απέναντι σε τρεις του Ολυμπιακού και τους δύο πλάγιους να μην βοηθούν, οδήγησαν στο να χάσει μάλλον εύκολα τη μάχη από την στιβαρή τριάδα των Καμαρά-Μπουχαλάκη-Εμβιλά. Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ο Παναθηναϊκός έκανε 1-2 καλά ανεβάσματα, είχε και μια ευκαιρία με κεφαλιά του Κουρμπέλη από στατική φάση, όμως συνολικά ο Ολυμπιακός διατήρησε εύκολα τον έλεγχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός βγήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας περισσότερο και πιο σωστά τη μπάλα στα πόδια του, ενώ πνοή στη μεσαία γραμμή έδωσαν και οι αλλαγές του Μπόλονι. Γενικότερα, οι «πράσινοι» έκαναν ένα κλικ καλύτερα τα πάντα σε αυτό το διάστημα και γι αυτό ισορρόπησαν και το ματς. Είχαν μάλιστα και δυο πολύ σημαντικές στιγμές για την ισοφάριση, όμως στην πρώτη αστόχησαν και στη δεύτερη ο Σα «έβγαλε» τα λεφτά του. Για πολλή ώρα ο Ολυμπιακός έπαιζε με τη φωτιά δίνοντας πολύ χώρο στους «πράσινους», όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτό το ισχνό προβάδισμα του 1-0 παρέμενε. Στο 77' ο Μακέντα έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1, στις καθυστερήσεις ο Σα έσωσε και πάλι την κεφαλιά του Καρλίτος και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το «τρίποντο» με τα... χίλια ζόρια σε ένα ντέρμπι, ενώ έδειξε ότι είχε μάλλον στο μυαλό του το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Σίτι για το Champions League.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share