Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Η δυνατή επιστροφή της ΑΕΚ που της χάρισε τη νίκη απέναντι στη Λάρισα

Μεγάλη αναμέτρηση

22 Νοεμβρίου 2020 17:30
Super League: Η δυνατή επιστροφή της ΑΕΚ που της χάρισε τη νίκη απέναντι στη Λάρισα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό έχει περάσει αρκετά δύσκολες στιγμές και ειδικά την περίοδο του κορωνοϊού όπου πριν λίγες μέρες εντοπίστηκαν έξι κρούσματα μέσα στην ομάδα.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ αφού κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό κέρδισε και την ΑΕΛ πριν από λίγο. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα τα βρήκε σκούρα για 70 λεπτά κόντρα στην καλοστημένη ΑΕΛ, αλλά έκανε εκρηκτικό τελευταίο 20λεπτο και την διέλυσε με 4-1!

Ματσάρα με γκολάρες στη Ριζούπολη, με τον Μαχαίρα με άψογο πλασέ στην κίνηση να ανοίγει το σκορ στο 55ο λεπτό, αλλά η Λάρισα ισοφάρισε με σουτάρα του στο 67'. Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις πέντε λεπτά, με τον Ανσαριφάρντ να τελειώνει άψογα την φάση από την κάθετη του Μάνταλου για το 2-1.

Ακολούθησαν δύο ακόμη γκολάρες από την... εκρηκτική ΑΕΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τον Σιμόες να βάζει γκολάρα αλά... Βόλφσμπουργκ στο 78' και τον Γαλανόπουλο να σκοράρει με υπέροχο πλασέ στην κίνηση στο 89' για το τελικό 4-1.

Τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, έφτασε τους 16 βαθμούς και ανέβηκε δεύτερη με την ΑΕΛ να μένει στους 5 βαθμούς. Στην Τρίπολη με τον Αστέρα την επόμενη Κυριακή η ΑΕΚ, υποδέχεται τον Ατρόμητο το Σάββατο η ΑΕΛ.

Ανησυχία για Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό και μένει να φανεί η κατάστασή του ενόψει και του δεύτερου ματς της ΑΕΚ με την Ζόρια για την 4η αγωνιστική του Europa League την ερχόμενη Πέμπτη.

To ματς

Με σκοπό να δώσει την μπάλα στους γηπεδούχους, να αμυνθεί στο μισό γήπεδο και να χτυπήσει στην αντεπίθεση μπήκε η ΑΕΛ στο ματς, προσπαθώντας παράλληλα να περιορίσει το κάθετο ποδόσφαιρο των αντιπάλων της και να οδηγήσει το παιχνίδι στα πλάγια.

Στο 9' ο Λόπες με προβολή μετά τη σέντρα-σουτ του Μαχαίρα δεν κατάφερε να βρει εστία, με την ΑΕΛ να απαντάει με τεράστια διπλή φάση, αλλά αρχικά ο Σβάρνας πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Πλατέλλα, ενώ στα καπάκια ο Τσιντώτας είχε καλή θέση και μπλόκαρε το παραλίγο... καταλάθος γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς.

Ο Αλμπάνης στο 18' είδε τον Νάγκι να βγάζει εντυπωσιακά το πλασέ του, ενώ τρία λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα εκτός... γηπέδου και ενώ ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή. Ο Μπέρτος έδιωξε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Σάκχοφ στο 32' μετά το γύρισμα του Αλμπάνη, με την ΑΕΚ να ανεβάζει κι άλλο την πίεσή της μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά να βλέπει τον Νάγκι να βγάζει και την κεφαλιά του Μάνταλου.

Το ματς λίγο έλειψε να πάρει... φωτιά στο φινάλε του ημιχρόνου, εξαιτίας του Φωτιά που έκανε διπλό λάθος. Ο ρέφερι δεν είδε αρχικά το φάουλ του Σάκχοφ πάνω στον Ντουρμισάι, με τον Ουκρανό χαφ να δίνει στον Μάνταλο, αυτός στον Μαχαίρα, το γύρισμα του οποίου αποκρούστηκε με... μπλονζόν από τον Μπέρτο μέσα στην περιοχή. Ο Φωτιάς δεν είδε τίποτα από τα δύο, αλλά ευτυχώς που υπάρχει το VAR και ο ρέφερι υπέδειξε το φάουλ του Σάκχοφ, που είχε προηγηθεί του πέναλτι.

Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να παίξει κάθετα, ο Ολιβέιρα ήταν για ακόμη μια φορά σε πολύ κακή ημέρα, ενώ οι Παουλίνιο, Σάκχοφ δεν βοηθούσαν στην επιθετική ανάπτυξη. Το δεύτερο μέρος είχε κακό ξεκίνημα, αλλά η ΑΕΚ βρήκε το γκολ με ένα πολύ όμορφο μονοκόμματο σουτ του Μαχαίρα για το 1-0. Ο Καρέρα έβγαλε τον κάκιστο Ολιβέιρα και έβαλε τον Ανσαριφάρντ, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε με πρόβλημα ο Λόπες για να μπει ο Ινσούα. Στο 67ο λεπτό η ΑΕΛ, πάντως... σόκαρε τους γηπεδούχους.

Ο Σπαρβ έπιασε τρομερό σουτ, το οποίο βρήκε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε μέσα από την γραμμή του τέρματος και ο Πλατέλλας στη συνέχεια με κεφαλιά την έσπρωξε στα δίχτυα! Ο Φωτιάς αρχικά είχε δώσει επιθετικό φάουλ στον Πλατέλλα, το οποίο δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση, αλλά μέτρησε ούτε ή άλλως το τέρμα αφού είχε περάσει αρχικά με το σουτ του Σπαρβ!

Στα... καπάκια η ΑΕΚ λίγο έλειψε να απαντήσει αλλά το σουτ του Αλμπάνη μέσα από την περιοχή κόντραρε και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με την Ένωση να βρίσκει το γκολ στο 72' με ωραίο τελείωμα του Ανσαριφάρντ από κάθετη του Μάνταλου για το 2-1. Η ΑΕΚ είχε βρει άμεσα την απάντηση, αλλά δεν... φρέναρε και έκανε ένα εκρηκτικό τελευταίο τέταρτο!

Ο Σιμόες με... φωτοβολίδα αλά Βόλφσμπουργκ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Νάγκι για το 3-1 στο 78ο λεπτό, με τον Γαλανόπουλο να σκοράρει με τρομερό πλασέ στην κίνηση για το 4-1! Μια νίκη που ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με το μόνο που την επισκίασε να είναι η αποχώρηση του Ανσαριφάρντ με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και στην ΑΕΚ υπάρχει ανησυχία ενόψει του ματς με την Ζόρια στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share