Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super League: Λύτρωση του ΠΑΟΚ στο 88’ - Ο Νινούα έγινε... Γκαρσία! (Video)

Νίκη με το άστρο του Πάμπλο

1 Νοεμβρίου 2020 19:27
Super League: Λύτρωση του ΠΑΟΚ στο 88’ - Ο Νινούα έγινε... Γκαρσία! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με δραματική νίκη συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, καθώς ο Δικεφάλος επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού για την Super League, αν και το ματς ήταν ισόπαλο μέχρι το 88’. Με τον Άρη νωρίτερα να επικρατεί του Αστέρα Τρίπολης και να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Σε εκείνο το σημείο, ο Νίκα Νινούα που είχε μπει αλλαγή στο 82’. θύμισε κάτι από Γκαρσία και με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, κάνοντας το 2-1.

Ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι στο 18’ , όμως στο δεύτερο εμφανίστηκε πολύ χειρότερος και ισοφαρίστηκε με πέναλτι που κέρδισε ο Αριγίμπι από τον Ίνγκασον και εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα.

Το φάουλ του Νινούα έκανε το 2-1 στο 88’ και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσόλακ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα για το τελικό 3-1 με πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και είναι στην στην 3η θέση με 12 βαθμούς, αφήνοντας τον Παναιτωλικό στη 12η θέση με 3 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-1-4-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κνετ, με τους Λιάβα, Καρασαλίδη, Κωνσταντόπουλο και Βάντερσον στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Ο Ντάλσιο ήταν το αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του τους Ντίας και Μεντόσα, με τους Αριγίμπι, Γιάκολις στα άκρα και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Τερματοφύλακας ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, δίδυμο στόπερ οι Βαρέλα-Ίνγκασον, δεξί μπακ ο Ουαγκέ και αριστερό ο Γιαννούλης. Οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί έπαιξαν ως δίδυμο στον άξονα, ο Μουργκ κινήθηκε πίσω από τον σέντερ φορ, Σφιντέρσκι και τους Τζόλη, Αντρίγια Ζίβκοβιτς να κινούνται στα άκρα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ και πίεσε από νωρίς τον Παναιτωλικό, πατώντας αρκετές φορές στην περιοχή του στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 4’ ο Δικέφαλος είχε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία, με τον Βαρέλα να παίρνει κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και τον Κνετ να κάνει μεγάλη απόκρουση. Στο 12’ ο Κνετ μπλόκαρε μια κεφαλιά του Ίνγκασον από εκτέλεση κόρνερ και στο 13’ ο Μουργκ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία καθώς σούταρε άουτ από διαγώνια θέση εντός περιοχή μετά από γύρισμα του Γιαννούλη από τα αριστερά.

Στο 18’ ο Τζόλης βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή από πάσα του Μουργκ και σούταρε πάνω στον Κνετ, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Σφιντέρσκι δεν αστόχησε. Ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Σβαμπ και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα για το 1-0, που δικαιούταν ο ΠΑΟΚ με βάση την εικόνα των πρώτων λεπτών.

Στο 27’ ο Σφιντέρσκι έφυγε τετ α τετ με τον Κνετ, αλλά σούταρε πάνω σε αμυντικό, ενώ στο 34’ ο Σβαμπ έκανε ωραία προσποίηση και σουτ, βρίσκοντας όμως τον Κνετ και πάλι σε ετοιμότητα. Από εκεί και έπειτα ο ΠΑΟΚ έριξε τον ρυθμό και ήλεγξε το ματς δίχως να απειληθεί μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Παναιτωλικός δεν είχε τον τρόπο να φτιάξει επικίνδυνες φάσεις και χαρακτηριστικό είναι πως σε όλο το πρώτο 45λεπτο είχε μόνο δύο… υποψίες ευκαιριών, με μακρινά σουτ των Μεντόσα (3’) και Λιάβα (24’) που δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Ζίβκοβιτς.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με ανάλογο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, που ισοφαρίστηκε από το… πουθενά. Σε μια φάση που δεν… μύριζε γκολ στο 53’, ο Αριγίμπι βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Ίνγκασον να πέφτε επάνω του άτσαλα και τον διαιτητή Τζήλο να σφυρίζει πέναλτι. Ο ίδιος ο Αριγίμπι ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Παναιτωλικό στο 54’.

Μην έχοντας άλλη επιλογή μετά το γκολ του Αριγίμπι, ο ΠΑΟΚ ανοίχτηκε για να βρει γκολ ισοφάρισης και θα μπορούσε να το πετύχει στο 62’, αλλά ο Σφιντέρσκι αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη. Ο Πολωνός ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά στο 66’ ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε να τον αντικαταστήσει με τον Τσόλακ, ενώ έβαλε και τον Εσίτι αντί του Σβαμπ. Οι αλλαγές έδειξαν περισσότερο να αποσυντονίζουν τον Δικέφαλο παρά να τον βοηθούν να γίνει πιο επιθετικός, με τους Θεσσαλονικείς να επιδίδονται σε πολλά λάθη, βιαστικές επιλογές και ανορθόδοξες επιθέσεις.

Σχεδόν 20 λεπτά μετά τη φάση του Σφιντέρσκι στο 62, και συγκεκριμένα στο 81’, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ, είδε όμως τον Κνετ να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις στην ίδια φάση, σε δυνατό σουτ του Ζίβκοβιτς και εξ’ επαφής προσπάθεια του Τσόλακ στην επαναφορά.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε από στημένη φάση στο 88’. Ο Νίκα Νινούα εκτέλεσε φάουλ με εξαιρετικό τρόπο και νίκησε τον Κνετ, ο οποίος φέρει μερίδιο ευθύνης, αφού δεν κάλυψε την κλειστή του γωνία, περιμένοντας ότι ο Νινούα θα εκτελέσει πάνω και όχι δίπλα από το τείχος.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι για χέρι του Καρασαλίδη μετά από σουτ του Μουργκ και ο Τσόλακ το εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share