Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε Έλληνα ποδοσφαιριστή

Σε καραντίνα πάνω από 40 άτομα

8 Σεπτεμβρίου 2020 17:40
Συναγερμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε Έλληνα ποδοσφαιριστή

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε 16χρονος ποδοσφαιριστής στη Λαμία. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, το παιδί παρουσίασε συμπτώματα όπως απώλεια γεύσης και οσμών, και όταν ανέβασε πυρετό πήγε για εξέταση στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και διαγνώσθηκε θετικός. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 290.

Μόλις το προηγούμενο Σάββατο ο νεαρός συμμετείχε σε φιλικό προετοιμασίας της ομάδας του και γενικότερα είχε κοινωνικές επαφές στην περιοχή.

Με την εκδήλωση των συμπτωμάτων η οικογένειά περιόρισε τις επαφές της, ενώ πλέον περισσότερα από 40 άτομα πήραν οδηγίες να τεθούν σε καραντίνα σε μια προσπάθεια ελέγχου της διάδοσης του ιού.

Από την Πολιτική Προστασία ξεκίνησε ιχνηλάτηση, προκειμένου να προσδιοριστεί από που κόλλησε ο 16χρονος τον ιό.

Συναγερμός σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά: Τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό (Video)

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι, σε εργοστάσιο (κονσερβοποιία) στα Γιαννιτσά. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Μετά από αυτό, το εργοστάσιο προχώρησε στην απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων. Ενώ, τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού τον χειμώνα ανέλυσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος.

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Κορυδαλλό - Θετική εργαζόμενη

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Κορυδαλλό, όπως ενημέρωσε ο δήμος σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Επίσης, ένας 25χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό».

Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται: «Ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, ο Δήμος Κορυδαλλού διενήργησε, κατά την περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ)».

Όπως διευκρινίστηκε από τον δήμο Κορυδαλλού, η διενέργεια του τεστ έγινε πριν την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19, ενώ για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο γιατρός εργασίας του δήμου Κορυδαλλού.

Ο δήμος, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ανακοίνωσε ότι το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες.

Ο σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε, και θα λειτουργήσει εκ νέου υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share