Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός: Συνεχίζει έως το 2023 ο Μακέντα

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

1 Σεπτεμβρίου 2020 16:06
Παναθηναϊκός: Συνεχίζει έως το 2023 ο Μακέντα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στον Παναθηναϊκό θα βρίσκεται έως το 2023 ο Φεντερίκο Μακέντα, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν τη συνεργασία τους, καταφέρνοντας να τα βρουν.

Ο Ιταλός επιθετικός, μετά από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων, είπε το «ναι» και φέρνει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας, καθώς έγινε εκ των αγαπημένων παικτών την τελευταία διετία, έχοντας υποσχεθεί κάτι ιδιαίτερο όταν είχε υπογράψει την πρώτη φορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Φεντερίκο Μακέντα. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τις δύο προηγούμενες σεζόν, υπέγραψε σήμερα το νέο συμβόλαιό του, το οποίο έχει ισχύ έως το 2023.

Ο Ιταλός επιθετικός αποκτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Στα δύο χρόνια που έχει φορέσει τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος, έχει καταγράψει 65 συμμετοχές και έχει σκοράρει 26 φορές.

Μάλιστα, η περσινή σεζόν ήταν για εκείνον η πιο παραγωγική της καριέρας του. Με τα 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των ξένων σκόρερ του Τριφυλλιού της τελευταίας 20ετίας, ενώ επόμενος του στόχος είναι τα 36 γκολ του Εμάνουελ Ολισαντέμπε».

Παναθηναϊκός-Λαμία 0-1: Καμπανάκι για τους πράσινους

Ο Παναθηναϊκός με τους Καρλίτος, Σάντσες στην ενδεκάδα, έδειξε πολλές αδυναμίες επιθετικά και ηττήθηκε 1-0 από τη Λαμία, που κράτησε την ίδια ομάδα και είχε αξιοζήλευτη συνοχή. Το γκολ με πέναλτι ο Κωστίκας στο 85’. Επιστροφή και για Πούγγουρα έπειτα από έξι μήνες.

Ο Ντάνι Πογιάτος επέλεξε τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Λαζαρίδης, δεξί ο Σάντσες στο ντεμπούτο του και ο Σένκεφελντ με τον Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αθανασακόπουλος η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Στα «φτερά» Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μακέντα.

Ο Γιώργος Πετράκης ξεκίνησε με τον Επασί στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερό μπακ ο Σαραμαντάς, δεξί ο Σκόντρας και ο Αντέτζο με τον Βύντρα δίδυμο στα στόπερ. Μπεχαράνο και Νιάσε οι «κόφτες». Βιγιάμπα, Βασιλόγιαννης στα άκρα και μπροστά ο Ρόμανιτς με τον Καραμάνο στο 4-4-2 του Έλληνα κόουτς.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία προβληματική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, παρά την νίκη του σε φιλικό με την Μαρκό πριν λίγες ημέρες. Οι «πράσινοι» παρά το 61% στην κατοχή της μπάλας, δεν κατάφεραν να βγάλουν συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο, είχαν μία άνευρη και με πολλά λάθη μεσαία γραμμή και αυτό έκανε ακόμη πιο εύκολη την ζωή της Λαμίας που αμυνόταν άριστα, όντας καλά οργανωμένη. Μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Πετράκη από το 25’ και έπειτα ανέβασε την γραμμή πίεσης και κατάφερε να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στο «τριφύλλι».

Το σύνολο του Πογιάτος αργούσε πολύ να κυκλοφορήσει την μπάλα, δεν είχε κίνηση στον χώρο και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε ήταν στο φινάλε του ημιχρόνου, με ένα κλέψιμο του Αγιούμπ έξω από την περιοχή και το σουτ του Μαροκινού που έδιωξε σε κόρνερ ο Αντέτζο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Στο 8’ ο Βέλεθ πάνω στην γραμμή έδιωξε το πλασέ του Καραμάνου ενώ στο 45’+1’ ο Ρόμανιτς σε κενό τέρμα καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Αθανασακόπουλο με υπέροχο τάκλιν να σώσει τους «πράσινους».

Πνοή από τον Αλεξανδρόπουλο, τις ευκαιρίες και την νίκη η Λαμία

Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου άλλαξε προς το καλύτερο την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού μέχρι και το δεύτερο τρίτο του γηπέδου.

Ο μικρός έδωσε ηρεμία, το κάτι διαφορετικό με το «κουβάλημα» της μπάλας αλλά από κει και πέρα το «τριφύλλι» δεν είχε τρόπο να βρει και να αξιοποιήσει χώρους για να φτάσει κοντά στο γκολ. Η Λαμία συνέχισε να έχει εξαιρετική παρουσία, δεν έκανε και πολλές μαζεμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Διούδη να αποκρούει το τετ-α-τετ με τον Βιγιάλμπα.

Η ομάδα του Πετράκη είχε καλές στιγμές που δεν ολοκληρώθηκαν σωστά για να βρουν στόχο και δεδομένα κέρδισε τις εντυπώσεις απόψε στο Κορωπί. Από το 60’ και μετά ο Σερπέζης με την είσοδό του έκανε κάπως καλύτερη την εικόνα της ομάδας του, έχοντας τρία σουτ εκτός περιοχής που δεν βρήκαν στόχο.

Η Λαμία στο τελευταίο τέταρτο έβαλε αρκετούς πιτσιρικάδες, ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεσή του αλλά ένα χέρι του Καραγιάννη εντός περιοχής, έδωσε την ευκαιρία στην Λαμία να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι με τον Κωστίκα στο 85’.

Ο Εμμανουηλίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 91΄ μετά από γύρισμα του Σαμαρά και το 1-0 υπέρ των «κυανόλευκων» έμεινε μέχρι το φινάλε. Το τελικό αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο η εικόνα άφησε εκ διαμέτρου αντίθετες «γεύσεις» για κάθε ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την εικόνα του ενώ η Λαμία παρουσίασε ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Λαζαρίδης, Σάντσες, Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αθανασακόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος, Μακέντα.

Αγωνίστηκαν και οι: Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Σαβιέρ, Εμμανουηλίδης, Σαμαράς, Ζαγαρίτης, Καραγιάννης, Χριστογεώργος, Σερπέζης, Τζαβίδας.

Λαμία: Επασί, Βύντρα, Σκόνδρας, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νιάσε, Ρόμανιτς, Βιγιάμπα, Βασιλόγιαννης, Καραμάνος

Αγωνίστηκαν και οι: Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Προβιδάκης, Νικολόπουλος, Τρούμπουλος, Τσούκαλος, Ζιούλης, Βλαχομήτρος, Κωστίκας

Πηγή: Protothema.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share