Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε θρυλικός παίκτης του Άγιαξ

Θρήνος...

13 Ιουλίου 2020 11:33
Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε θρυλικός παίκτης του Άγιαξ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θλίψη επικρατεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς πέθανε θρυλικός παίκτης του Άγιαξ, βυθίζοντας στο πένθος όλη την κοινότητα του αθλήματος.

Ο Βιμ Σούρμπιρ, συγκεκριμένα, απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών. Ο διεθνής δεξιός μπακ-χαφ του μεγάλου Αγιαξ της δεκαετίας του ’70 και της εθνικής Ολλανδίας, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στην εντατική νοσοκομείου του Αμστερνταμ, ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ ένας ακόμη μύθος του ποδοσφαίρου έχασε τη ζωή του προ ημερών.

Ο Ζόρντι Κρόιφ, γιος του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Έφυγε ένας μεγάλος άσος του Αγιαξ και της εθνικής ομάδας και ένας μεγάλος φίλος», ήταν η ανάρτηση του για τον Σουρμπίρ, ο οποίος είναι δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία του Αγιαξ με 392 παιχνίδια και, μετά από 13 χρόνια σπουδαίας καριέρας στην ομάδα του Αμστερνταμ, έπαιξε σε Σάλκε, Μετς, Λος Αντζελες Άτζεκς, Σπάρτα Ρότερνταμ και Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.

Στην καριέρα του, κατέκτησε εφτά πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, τρία κύπελλα πρωταθλητριών, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, όλα με τη φανέλα του Αγιαξ, ενώ ήταν στη δεύτερη θέση με την Ολλανδία στα Μουντιάλ του 1974 και του 1978.

16χρονος ποδοσφαιριστής χτυπήθηκε από κεραυνό - Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο

Στην εντατική νοσηλεύεται ένας 16χρονος ποδοσφαιριστής από τη Ρωσία, ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό, κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ενώ, σοκαρισμένος είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου καθώς σε ηλικία 24 ετών έχασε την ζωή του γνωστός ποδοσφαιριστής.

Όπως αναφέρει το RT, ο πορτιέρε της Ζνάμια Τρούντα, Ivan Zaborovsky, στην προσπάθειά του να σουτάρει την μπάλα, όντας σε απόσταση από τους συμπαίκτες του, κεραυνοβολείται, με αποτέλεσμα όλοι να τρέξουν κατευθείαν προς το μέρος του.

Ο κεραυνός τον χτύπησε ακριβώς από πάνω του και ο τερματοφύλακας βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, το καρδιογράφημα ήταν καλό, ενώ έχει υποστεί εγκαύματα. Το τραγικό ατύχημα κατεγράφη σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Η ομάδα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Όλα λειτούργησαν γρήγορα, πολύ επαγγελματικά, και ένα ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 8 λεπτά. Πιθανότατα ο παίκτης είχε σταματήσει να αναπνέει, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τελικά συνήλθε».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share