Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός: Για πάντα στο λιμάνι ο Βασίλης Σπανούλης

Το ανακοίνωσε η ΚΑΕ

11 Ιουλίου 2020 17:33
Ολυμπιακός: Για πάντα στο λιμάνι ο Βασίλης Σπανούλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι... για πάντα στο αγαπημένο του λιμάνι, ανανεώνοντας για ακόμη μια φορά με τον Ολυμπιακό και την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται ακριβώς 10 χρόνια από τότε, που διάλεξε να αλλάξει την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τη μεταγραφή, που «τάραξε τα νερά».

O Σπανούλης από εκείνη την ημέρα με τις αντιδράσεις, που τον ακολούθησαν και τον ακολουθούν πολλά χρόνια αργότερα, έγραψε ένα διαφορετικό και μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του, αλλάζοντας τη ροή της ιστορίας για τον Ολυμπιακό. Κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα (2012, 2013), φτάνοντας ο ίδιος τις τρεις μαζί με αυτή που είχε το 2009 με τον Παναθηναϊκό, ενώ βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα της διοργάνωσης.

Είναι πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας με 4.239 πόντους προσπερνώντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, πρώτος σε ασίστ (1.516), κερδισμένα φάουλ (1.514), εύστοχες βολές (1.093). Έχει επίσης αναδειχθεί MVP του Final Four τρεις φορές (2009, 2012, 2013) κάτι που μόνο ο Τόνι Κούκοτς είχε καταφέρει πριν από αυτόν. Και τώρα, στα 37 του, είναι έτοιμος για την 11η χρονιά του στον Ολυμπιακό.

Η λιτή ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος, συναντήθηκε με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη και συμφώνησαν την ανανέωση της συνεργασίας τους ακόμη ένα χρόνο».

Σε ντοκιμαντέρ του Παναθηναϊκού ο Βασίλης Σπανούλης: "Μεγάλη μου τιμή που γνώρισα τον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο"

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν αυτός που άνδρωσε τον Παναθηναϊκό, αυτός που έδινε και την ψυχή του για την ομάδα και που λάτρευε όσο τίποτε άλλο το μπάσκετ. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από σχεδόν 2 χρόνια.

Πολλοί «μεγάλοι» και τρανοί άνθρωποι του χώρου μίλησαν για τον κ. Παύλο, όπως τον έλεγαν, με τα καλύτερα λόγια.

Ένας εξ αυτών, ο πρώην παίκτης των «πρασίνων» και νυν αιώνιος αντίπαλος, Βασίλης Σπανούλης.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού ανέφερε, «Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή που γνώρισαν τον άνθρωπο κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο. Πραγματικά ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, ένας πολύ ξεχωριστός παράγοντας του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αθλητισμού».

Το 2005 ο Παναθηναϊκός και ο γνωστός για την επιμονή του, Παύλος Γιαννακόπουλος, προσφέρει στον Σπανούλη το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ για να τον ντύσει με τα «πράσινα».

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έδειξε σίγουρα περισσότερο επιμονή και υπομονή, για την απόκτησή του, αφού εκείνη την περίοδο και ο Ολυμπιακός ήθελε τον Λαρισαίο guard, μένοντας εν τέλει άπραγος, αφού ο V-Span μετακόμισε από το κλειστό του Αγίου Θωμά λίγο πιο δίπλα, στο ΟΑΚΑ.

Ο «Kill Bill» είχε αγωνιστεί τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στο Μαρούσι, με αποκορύφωμα την τελευταία του χρονιά όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 15,9 πόντους, κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Έτσι λοιπόν, το καλοκαίρι του 2005, υπογράφει με τον Παναθηναϊκό, τριετές συμβόλαιο.

Η πρώτη του σεζόν, έκλεισε ως νταμπλούχος και πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 14.6 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Δείτε ξανά εδώ το ντοκιμαντέρ για τον Παύλο Γιαννακόπουλο:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share