Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός: Στο 30% το «ψαλίδι» λόγω κορωνοϊού και με Λαρεντζάκη στις προπονήσεις

Έκτακτες εξελίξεις στο λιμάνι

19 Μαΐου 2020 17:05
Ολυμπιακός: Στο 30% το «ψαλίδι» λόγω κορωνοϊού και με Λαρεντζάκη στις προπονήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο 30% φτάνει το «ψαλίδι» λόγω κορωνοϊού στους παίκτες του Ολυμπιακού, μετά τη συμφωνία των αθλητών με τη διοίκηση, ενώ στις προπονήσεις της ομάδας βρίσκεται ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μία από τις δύο ομάδες που καταψήφισαν την συμφωνία της Ευρωλίγκας με την Ένωση Παικτών που είχε φέρει ο Ζόρντι Μπερτομέου προς ψήφιση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να εφαρμόσει στην πράξη την άποψη που κατέθεσε στην Ευρωλίγκα και ολοκληρώνει έναν κύκλο διαπραγματεύεσεων που καταλήγει στη συμφωνία για «ψαλίδι» της τάξης του 30%, την ώρα που ο Βασίλης Σπανούλης έμπαινε στους κορυφαίους της διοργάνωσης.

Πρώτος από τους παίκτες που δέχθηκαν την πρόταση των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Η πλειονότητα των παικτών που ολοκλήρωσε τη σεζόν έχει ήδη συμφωνήσει με το πρόγραμμα που πρότειναν οι «ερθρόλευκοι», οι οποίοι έχουν διακανονίσει τα χρέη τους προς τους παίκτες-προπονητές των προηγούμενων ετών, τηρώντας με συνέπειες τις ημερομηνίες των καταβολών.

Στις προπονήσεις ο Λαρεντζάκης

Ο Λαρεντζάκης θεωρείται «κλεισμένος» από τον Ολυμπιακό εδώ και αρκετό καιρό. Το τελευταίο διάστημα όμως δημιουργήθηκαν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον διεθνή γκαρντ, ο οποίος, παράλληλα, προτάθηκε και σε άλλες ελληνικές ομάδες.

Όλα δείχνουν όμως πως η αρχική σκέψη του τεχνικού επιτελείου θα γίνει πραγματικότητα και πως ο Λαρεντζάκης θα μπει άμεσα στις προπονήσεις του Ολυμπιακού.

Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ άφησε την Ισπανία και πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ υποβλήθηκε και στο τεστ για τον κορωνοϊό. Όλα κύλησαν ομαλά και ο 26χρονος γκαρντ θα ξεκινήσει την δουλειά με τους Πειραιώτες.

Σε περίπτωση που υπάρξει οριστικό deal ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Λαρεντζάκη θα καταστεί ακόμα πιο δύσκολη η παραμονή του Αντώνη Κόνιαρη στο λιμάνι.

Περιμένει για Καλάθη ο Ολυμπιακός!

Το μέλλον του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό είναι αβέβαιο, καθώς οι «πράσινοι» αναμένεται να προβούν σε περικοπές στο μπάτζετ που μπορεί να φτάσουν και το 35-40%.

Σύμφωνα με την Live Sport, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση και εφόσον προκύψει ζήτημα αποχώρησης του διεθνούς γκαρντ από το «τριφύλλι», δεν αποκλείεται να μπει στο κόλπο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποφασίσει να ενισχυθούν με δύο γκαρντ υψηλού επιπέδου και σκοπεύουν να διαθέσουν το μεγαλύτερο κομμάτι του μπάτζετ για αυτές τις δύο προσθήκες. Κώστας Σλούκας και Μάλκολμ Ντιλέινι είναι εδώ και καιρό ψηλά στη λίστα, αλλά είναι δεδομένη η αδυναμία που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Νικ Καλάθη.

Πάντως η υπόθεση μόνο απλή δεν είναι. Κι αυτό αφενός μεν γιατί ακόμη εκκρεμεί να αποσαφηνιστεί η κατάσταση του Καλάθη με τον Παναθηναϊκό, καθώς το συμβόλαιό του λήγει το 2021. Κι αφετέρου γιατί οι απολαβές του είναι 2,3 εκατ. δολάρια και στη διεκδίκησή του, εφόσον γίνει διαθέσιμος, θα μπουν ομάδες με μεγάλο πορτοφόλι, όπως η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και όχι μόνο. Σε κάθε περίπτωση, δε, υπάρχουν ζωηρές αμφιβολίες αν ο Καλάθης θα δεχόταν ποτέ να αλλάξει… στρατόπεδο στους «αιωνίους», με όσα αυτό συνεπάγεται.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share