Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απόφαση-σοκ από την UEFA για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (photo)

Τι αποκάλυψε δημοσιογράφος των «Times»

23 Απριλίου 2020 15:17
Απόφαση-σοκ από την UEFA για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κανονικά θα δώσει η UEFA ευρωπαϊκά εισιτήρια στις χώρες όπου τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρωθούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε δημοσιογράφος των «Times». Επίσης, σχέδιο για τη διεξαγωγή των αγώνων που απομένουν στο Champions League τον Αύγουστο φαίνεται ότι ετοιμάζει η UEFA.

Συγκεκριμένα, ο Μάρτιν Τζίγκλερ, μέσω Twitter ανέφερε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αποφάσισε πως για όσα πρωταθλήματα τελειώσουν πρόωρα, πρώτα από όλα θα δοθούν κανονικά εισιτήρια για το Champions League και το Europa League, επισημαίνοντας ότι αυτά θα δοθούν με βάση τη βαθμολογική κατάταξη των συλλόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε και το σενάριο που ήθελε την ομοσπονδία να δίνει τις θέσεις για τις διοργανώσεις της βάσει του ranking των ομάδων στην UEFA, ωστόσο αυτό δεν προχώρησε. Μένει πλέον να φανεί αν όντως επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ και με τις ανακοινώσεις από την πλευρά της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Euroleague: Τα δύο σενάρια για τη συνέχιση της σεζόν - Τι ανέφερε ο Τζόρντι Μπερτομέου

O εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου απάντησε στο μεγάλο ερώτημα για το αν θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική χρονιά δίνοντας δύο πιθανά σενάρια. Ενώ, να υπενθυμίσουμε ότι θετικός στον κορωνοϊό είχε βρεθεί παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

O Μπερτομέου ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, σας εύχομαι να είστε καλά και υγιείς σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Έχει περάσει ένας μήνας από όταν σταμάτησε η διοργάνωση. Δεν είχαμε την ευκαιρία να σας μιλήσουμε, όπως κάνω συνήθως όταν έχουμε αγώνες. Είναι ώρες να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και ιδέες.

Προφανώς, είμαστε σε μία κατάσταση δυσκολίας για όλους, μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας, αλλά την υγεία όλων. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Αναγκαστήκαμε να σταματήσαμε τις διοργανώσεις μας στις 12 Μάρτιου. Το κάναμε μερικές ώρες πριν γίνει γνωστό το κρούσμα στη Ρεάλ και νωρίτερα από πολλές άλλες διοργανώσεις. Εκτότε μιλάμε για την επίδραση αυτής της πανδημίας. Έχουμε κάνει δύο Συμβούλια, έχουμε βρεθεί σε σταθερή επαφή με προπονητές και παίκτες ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση. Προσδοκούμε να έχουμε σύντομα κάποια αποτελέσματα.

Μαζί με την IMG εκτιμούμε την επίδραση της διακοπής στα οικονομικά μας στοιχεία, αλλά είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, αφού δεν ξέρουμε αν η σεζόν θα τελειώσει και με ποιον τρόπο. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας για την κατανόηση και την υποστήριξη. Σκεφτόμαστε τους φιλάθλους και πιστεύουμε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να δίνει μπάσκετ υψηλότατου επιπέδου. Και θέλουμε να αρχίσουμε ξανά τη διοργάνωση. Ίσως ο κόσμος να μην μπορεί να είναι στο γήπεδο, αλλά τα media θα τον βοηθούν να το κάνει. Δεν θα βάλουμε κανέναν σε κίνδυνο. Όταν θα ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ρίσκο, θα επανεκκινήσουμε τη σεζόν.

Και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με αυτό το φορμάτ. Κι έχουμε ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει κάποιες μέρες για επιστροφή των παικτών στις χώρες των ομάδων, δύο εβδομάδες καραντίνας και τουλάχιστον δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Προφανώς το F4 δεν θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Κολωνία, αλλά είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για να βρεθούν άλλες ημερομηνίες.

Είναι πιθανό να μην μπορέσουμε να κρατήσουμε το τρέχον φορμάτ. Δουλεύουμε σε εναλλακτικά πλάνα, όπως το να ολοκληρωθεί η σεζόν σε μία χώρα και το να διεξαχθεί Final 8 αντί για Final 4. Προφανώς, δουλεύουμε και σε πλάνα για το Eurocup. Υπάρχουν μόνο οκτώ ομάδες εκεί. Δουλεύουμε σε σενάρια, όπως αυτό για τη λήξη σε μία χώρα.

Μιλάμε καθημερινά με άλλες διοργανώσεις, ώστε να καθιερώσουμε υψηλού επιπέδου περίθαλψη για όλους. Θέλουμε να παρέχουμε ένα περιβάλλον ασφαλείας. Δουλεύουμε για όλα αυτά, αλλά σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν αποφάσεις. Υπάρχει αβεβαιότητα παντού, αλλά έχουμε αφοσίωση από τους φιλάθλους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους για τη στήριξη που παρέχουν

Σκεφτόμαστε επίσης το μέλλον. Η αθλητική βιομηχανία θα έχει προφανώς επιπτώσεις. Ξέρουμε ότι πρέπει να βγούμε από αυτή την κρίση προετοιμασμένοι, με ξεκάθαρες ιδέες και πιστεύω ότι αυτή η κρίση θα μας δώσει επιχειρήματα, ώστε να συνεχίσουμε τα projects μας. Έχουμε όμως χρόνο να μιλήσουμε για όλα αυτά».

Πηγή: sdna.gr

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share