Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το πλάνο της UEFA για το Champions League: Πώς θα οδηγηθούμε στον μεγάλο τελικό - Τι θα γίνει με τους ομίλους της επόμενης σεζόν

Όλες οι λεπτομέρειες

19 Απριλίου 2020 21:04
Το πλάνο της UEFA για το Champions League: Πώς θα οδηγηθούμε στον μεγάλο τελικό - Τι θα γίνει με τους ομίλους της επόμενης σεζόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα σχέδιο για τη διεξαγωγή των αγώνων που απομένουν στο Champions League τον Αύγουστο φαίνεται ότι ετοιμάζει η UEFA. Με πασίγνωστο ποδοσφαιριστή να συγκλονίζει για όσα πέρασε: «Υπέφερα μικρός, όπου και αν πήγαινα ο κόσμος με κοιτούσε»

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί το πλάνο, σύμφωνα με το οποίο οι αναμετρήσεις για τους «16» θα ξεκινήσουν το διήμερο 7-8 Αυγούστου για να φτάσουμε στον τελικό στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αγώνες της φάσης των «8» θα γίνουν 11-12 Αυγούστου οι πρώτοι και οι επαναληπτικοί 14-15 Αυγούστου, Η ημιτελική φάση θα πραγματοποιηθεί 18-19 και 21-22 Αυγούστου.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο τότε η φάση των ομίλων του Champions League της περιόδου 2020-21 δεν θα ξεκινήσει πριν τις 20 Οκτωβρίου. Όσον αφορά το Europa League, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει, αλλά δεν αποκλείεται να ισχύσει παρόμοιο πρόγραμμα.

Euroleague: Τα δύο σενάρια για τη συνέχιση της σεζόν - Τι ανέφερε ο Τζόρντι Μπερτομέου

O εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου απάντησε στο μεγάλο ερώτημα για το αν θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική χρονιά δίνοντας δύο πιθανά σενάρια. Ενώ, να υπενθυμίσουμε ότι θετικός στον κορωνοϊό είχε βρεθεί παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης.

O Μπερτομέου ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, σας εύχομαι να είστε καλά και υγιείς σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. Έχει περάσει ένας μήνας από όταν σταμάτησε η διοργάνωση. Δεν είχαμε την ευκαιρία να σας μιλήσουμε, όπως κάνω συνήθως όταν έχουμε αγώνες. Είναι ώρες να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και ιδέες.

Προφανώς, είμαστε σε μία κατάσταση δυσκολίας για όλους, μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας, αλλά την υγεία όλων. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Αναγκαστήκαμε να σταματήσαμε τις διοργανώσεις μας στις 12 Μάρτιου. Το κάναμε μερικές ώρες πριν γίνει γνωστό το κρούσμα στη Ρεάλ και νωρίτερα από πολλές άλλες διοργανώσεις. Εκτότε μιλάμε για την επίδραση αυτής της πανδημίας. Έχουμε κάνει δύο Συμβούλια, έχουμε βρεθεί σε σταθερή επαφή με προπονητές και παίκτες ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση. Προσδοκούμε να έχουμε σύντομα κάποια αποτελέσματα.

Μαζί με την IMG εκτιμούμε την επίδραση της διακοπής στα οικονομικά μας στοιχεία, αλλά είναι νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, αφού δεν ξέρουμε αν η σεζόν θα τελειώσει και με ποιον τρόπο. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας για την κατανόηση και την υποστήριξη. Σκεφτόμαστε τους φιλάθλους και πιστεύουμε ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να δίνει μπάσκετ υψηλότατου επιπέδου. Και θέλουμε να αρχίσουμε ξανά τη διοργάνωση. Ίσως ο κόσμος να μην μπορεί να είναι στο γήπεδο, αλλά τα media θα τον βοηθούν να το κάνει. Δεν θα βάλουμε κανέναν σε κίνδυνο. Όταν θα ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ρίσκο, θα επανεκκινήσουμε τη σεζόν.

Και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με αυτό το φορμάτ. Κι έχουμε ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει κάποιες μέρες για επιστροφή των παικτών στις χώρες των ομάδων, δύο εβδομάδες καραντίνας και τουλάχιστον δύο εβδομάδες προετοιμασίας. Προφανώς το F4 δεν θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Κολωνία, αλλά είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για να βρεθούν άλλες ημερομηνίες.

Είναι πιθανό να μην μπορέσουμε να κρατήσουμε το τρέχον φορμάτ. Δουλεύουμε σε εναλλακτικά πλάνα, όπως το να ολοκληρωθεί η σεζόν σε μία χώρα και το να διεξαχθεί Final 8 αντί για Final 4. Προφανώς, δουλεύουμε και σε πλάνα για το Eurocup. Υπάρχουν μόνο οκτώ ομάδες εκεί. Δουλεύουμε σε σενάρια, όπως αυτό για τη λήξη σε μία χώρα.

Μιλάμε καθημερινά με άλλες διοργανώσεις, ώστε να καθιερώσουμε υψηλού επιπέδου περίθαλψη για όλους. Θέλουμε να παρέχουμε ένα περιβάλλον ασφαλείας. Δουλεύουμε για όλα αυτά, αλλά σήμερα δεν μπορούν να υπάρξουν αποφάσεις. Υπάρχει αβεβαιότητα παντού, αλλά έχουμε αφοσίωση από τους φιλάθλους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους για τη στήριξη που παρέχουν

Σκεφτόμαστε επίσης το μέλλον. Η αθλητική βιομηχανία θα έχει προφανώς επιπτώσεις. Ξέρουμε ότι πρέπει να βγούμε από αυτή την κρίση προετοιμασμένοι, με ξεκάθαρες ιδέες και πιστεύω ότι αυτή η κρίση θα μας δώσει επιχειρήματα, ώστε να συνεχίσουμε τα projects μας. Έχουμε όμως χρόνο να μιλήσουμε για όλα αυτά».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share