Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Ευρωμπάσκετ: Οριστική αναβολή για το Σεπτέμβριο του 2022

Τι δήλωσε η ομοσπονδία

9 Απριλίου 2020 18:26
Ευρωμπάσκετ: Οριστική αναβολή για το Σεπτέμβριο του 2022
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την οριστική αναβολή του Eurobasket λόγω κορωνοϊού για τον Σεπτέμβριο του 2022 ανακοίνωσε νωρίτερα η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, ενώ νωρίτερα η FIBA ανακοίνωσε την ματαίωση όλων των καλοκαιρινών διοργανώσεων, δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αποφάσεις που πήρε η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, το Ευρωμπάσκετ, που ήταν προγραμματισμένο για του χρόνου, μεταφέρθηκε το 2022, με ενδεικτική ημερομηνία διεξαγωγής 1-18 Σεπτεμβρίου. Ομοίως μεταφέρθηκε και το AmeriCup, αλλά για 2-11/9 του ίδιου έτους.

Από ‘κει και πέρα, ανακοινώθηκαν και οι πιθανές ημερομηνίες των προολυμπιακών τουρνουά, που δίνουν εισιτήρια για τους Αγώνες του Τόκιο και συμμετέχει και η Ελλάδα και αυτές είναι 22 Ιουνίου με 4 Ιουλίου του 2021. Ωστόσο, για να επικυρωθούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής, θα πρέπει να τις κάνει δεκτές η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

fiba

Κορωνοϊός - Ιταλία: Οριστική διακοπή σε όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ

Η αγωνιστική δράση στην Ιταλία έχει διακοπεί επ'αορίστον λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το μέλος της ιταλικής ομοσπονδίας, Μάρκο Ταγιάνα, η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία μπάσκετ είναι πολύ κοντά στην οριστική διακοπή.

Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από όλους στην Ευρώπη από τον covid-19, μετρώντας καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς, ενώ σήμερα αυξήθηκαν σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ημέρες, όπως θα δείτε εδώ.

Επιστρέφει στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός;

Ο Παναθηναϊκός δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για την επιστροφή στην Ευρώπη και θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για να το πετύχει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι “πράσινοι” θα έχουν νέες επαφές το επόμενο διάστημα με τους ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, προκειμένου να αρθεί η τιμωρία που τους έχει επιβληθεί. Πρώτος στόχος είναι η εξασφάλιση της σχετικής άδειας από την ΕΠΟ και στη συνέχεια θα γίνουν οι επαφές με την UEFA.

Ευρώπη Παναθηναϊκός

Η όλη διαδικασία έχει πάει αρκετά πίσω, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όμως οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θεωρούν πως δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, καθώς ο φάκελος που θα καταθέσουν θα είναι πλήρης.

Παράλληλα, το “τριφύλλι” ελπίζει πως οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού θα αναγκάσουν την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να είναι πιο ελαστική στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ στα ατού των “πράσινων” είναι και η μείωση των χρεών, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share