Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

FIBA: Ματαίωσε όλες τις καλοκαιρινές διοργανώσεις λόγω κορωνοϊού

Αυτή είναι η απόφαση

7 Απριλίου 2020 20:36
FIBA: Ματαίωσε όλες τις καλοκαιρινές διοργανώσεις λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη ματαίωση των καλοκαιρινών διοργανώσεων λόγω κορωνοϊού για το 2020, που αφορούν τις μικρές εθνικές ομάδες, προχώρησε η FIBA, μετά τη συνεδρίαση του κεντρικού της γραφείου.

Αυτή θα είναι η απόφαση που θα κοινοποιηθεί σε όλες τις ομοσπονδίες των χωρών που έχουν αναλάβει τέτοια διοργάνωση, με την Ελλάδα να έχει το Πανευρωπαϊκό νεανίδων που θα γινόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Νωρίτερα είχε υπάρξει θλιβερή είδηση για το θάνατο στελέχους βρετανικής ομάδας.

Σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο U19 που είναι προγραμματισμένο για του χρόνου, οι θέσεις θα καταληφθούν από την παγκόσμια κατάταξη σε αυτές τις ηλικίες, από την ώρα που δεν θα γίνει το φετινό αντίστοιχο Ευρωμπάσκετ και από την Ευρώπη οι πέντε πρώτες ομάδες που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής είναι οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Τουρκία και Σερβία!

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, για όλες τις διοργανώσεις που θα ακυρωθούν, αλλά ενδεχομένως και για το αν υπήρξε κάτι για το Ευρωμπάσκετ 2021 που έχει τεθεί σε αμφιβολία αφού πήγαν οι Ολυμπιακοί αγώνες για το καλοκαίρι του 2021, όπως φυσικά και για τα Προολυμπιακά τουρνουά.

Το μήνυμα του Ανδρέα Ζαγκλή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους δύο διαιτητές-γιατρούς που ενίσχυσαν τις υπεράνθρωπες προσπάπθειες που γίνονται κατά του κορωνοϊού στη γειτονική Ιταλία.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η παγκόσμια κοινωνία του μπάσκετ πρέπει να δείξει την εκτίμησή της για τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους τους εργαζόμενους Υγείας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο καλύτερος τρόπος για το κάνουμε αυτό κατά τη διάρκεια της κρίσης που διερχόμαστε, είναι να ακούμε τις συμβουλές που έχουν μοιραστεί σε όλους και να μείνουμε σπίτι.

Οι θυσίες που έχουμε δει να γίνονται από τους επαγγελματίες Υγείας για την καταπολέμηση του Covid-19 είναι συγκλονιστικές και είμαι περήφανος για το γεγονός ότι δύο διαιτητές της FIBA, μεταξύ άλλων προερχόμενων από την κοινωνία του μπάσκετ, η Σίλβια Μαρτζάλι και ο Γκουίντο Τζιοναβέντι, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, με την ιατρική ιδιότητά τους, όντας στην πρώτη γραμμή, στην Ιταλία.

Με δεδομένο ότι εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σας καλώ όλους να αναλάβετε τον δικό σας ρόλο, παίρνοντας την απόφαση να μείνετε στο σπίτι. Αυτός είναι ο πιο ισχυρός τρόπος για να δείξουμε στους επαγγελματίες Υγείας, ότι είμαστε αιώνια ευγνώμονες για όλα αυτά που προσφέρουν».

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share