Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: Λύτρωση... από τη γραμμή για την αποδεκατισμένη ΑΕΚ! (video)

Θρίλερ!

26 Φεβρουαρίου 2020 20:05
Basket League: Λύτρωση... από τη γραμμή για την αποδεκατισμένη ΑΕΚ! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ βρέθηκε ένα βήμα από το να γνωρίσει το «κάζο» από το μαχητικό Ρέθυμνο, που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, ότι τη βρήκε αποδεκατισμένη, αλλά οι βολές του Βασίλη Τολιόπουλου έγραψαν το τελικό 84-83 και η Ένωση γλίτωσε. Θυμηθείτε την προ ημερών της κούπα στο μπάσκετ.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα η αναμέτρηση με το Ρέθυμνο είχε χαρακτήρα φιέστας για την ΑΕΚ, η οποία πανηγύρισε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη, πριν από 10 ημέρες. Στην πράξη όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου «χτύπησαν» κοντά στο καλάξθι, στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ από τα μέσα της π΄ρωτης περιόδου ανέλαβε δράση ο Κόνερ Φράνκαμπ. Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 17 πόντυος στο πρώτο ημίχρονο και αυτός, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ από πλευράς Ρεθύμνου (10-16 στα πρώτο 20λεπτο)το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Κρητικούς στο +10 (33-43), μπλοκάροντας τα ατού της ΑΕΚ.

Η ποιότητα και η προσωπικότητα του Μάριο Τσάλμερς δεν επέτρεψε στο Ρέθυμνο να ξεφύγει περισσότερο. Από τη στιγμή που η διαφορά πήγε στους 15 πόντους (35-50), η Ένωση πάτησε το γκάζι και με τον Αμερικανό μπροστάρη μάζεψε τη διαφορά για το 58-60 στο τέλος της τρίτης περιόδου, σκορ το οποίο διαμορφώθηκε από τις εύστοχες βολές του Μιχάλη Καμπερίδη.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να μειώσει, αλλλα το Ρέθυμνο αντιστεκόταν με τα τρίποντα. Στο τέλος όμως ένα ζευγάρι χαμένων βολών του Χάρις και ένα εύστοχο ζευγάρι του Τολιόπουλου ήταν αρκετά για να γράψουν τον επίλογο του ματς και να δώσουν στην ΑΕΚ μια νίκη σε ματς που έμοιαζε χαμένο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share