Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Champions League: Σίφουνας η Μπάγερν - Χρυσή ισοπαλία για Μπαρτσελόνα! (Video)

Απολαύστε τα γκολ!

25 Φεβρουαρίου 2020 23:59
Champions League: Σίφουνας η Μπάγερν - Χρυσή ισοπαλία για Μπαρτσελόνα! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν σίφουνας πέρασε η Μπάγερν Μονάχου από το Λονδίνο καθώς επικράτησε με 0-3 της Τσέλσι και ουσιαστικά προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League. Από την άλλη πλευρά η Mπαρτσελόνα πήρε την ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Nάπολι και απέκτησε το προβάδισμα και αυτή για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League έχουν πάρει επίσης Αταλάντα και Λειψία.

ΤΣΕΛΣΙ – ΜΠΑΓΕΡΝ 0-3

Ωραίο ματς είδαμε στο πρώτο ημίχρονο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις καλύτερες φάσεις. Το σουτ του Μίλερ στο 11’ πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Καμπαγέρο, ενώ στο 15’ ο Αργεντινός κίπερ σταμάτησε με το στήθος το σουτ του Λεβαντόφσκι.

Στο 28’ ο Μίλερ με εκπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε τον Λεβαντόφσκι απέναντι στον Καμπαγέρο όμως ο τερματοφύλακας της Τσέλσι τον νίκησε, διώχνοντας με τα πόδια. Ένα λεπτό μετά, το φαλτσαριστό σουτ του Μίλερ πέρασε μόλις άουτ, ενώ οι Άγγλοι απάντησαν με την ευκαιρία του Ζιρού στο 34’.

Οι Βαυαροί πάντως ήταν καταιγιστικοί και στο επόμενο λεπτό είχαν και δοκάρι με την κεφαλιά του Γκνάμπρι. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στην Τσέλσι, καθώς στο 43’ σε μια ταχύτατη κόντρα ο Μάρκος Αλόνσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ για το 1-0.

Τελικά, η Μπάγερν πήρε αυτό που δικαιούταν στο 50’. Γκνάμπρι και Λεβαντόφσκι έπαιξαν το 1-2 και ο Γερμανός με σουτ άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς.

Ο νεαρός φορ ήταν ασταμάτητος και στο 54’ σε άλλη μια ωραία συνεργασία με τον Λεβαντόφσκι με άψογο πλασέ έκανε το 0-2.

Η Μπάγερν έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο 59’ ο Γκνάμπρι σπατάλησε ευκαιρία για το 0-3, ενώ στο 63’ οι Βαυαροί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ρούντιγκερ. Ο Κουτίνιο, που είχε μπει αλλαγή λίγο πριν στο 67’ έχασε ευκαιρία για το 0-3. Όμως στο 76’ ο Ντέιβις έφυγε σφαίρα από αριστερά, γύρισε την μπάλα και ο Λεβαντόφσκι «καθάρισε» το ματς και την πρόκριση.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Τσέλσι στο 83’ με την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Μάρκος Αλόνσο για χτύπημα στον Λεβαντόφσκι.

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγέρο, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα (73’ Πέδρο), Αλόνσο, Κρίστενσεν, Τζέιμς, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (61’ Γουίλιαν), Μάουντ, Ζιρού (61’ Έιμπραχαμ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Αλάμπα, Ντέιβις, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Τιάγκο (90’ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (85’ Τολισό), Κομάν (66’ Κοουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

ΝΑΠΟΛΙ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-1

Χαμηλός ρυθμός και ελάχιστες φάσεις ήταν το σκηνικό στο «Σαν Πάολο» στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Η Μπαρτσελόνα κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα (68% η κατοχή), αλλά δεν έβρισκε χώρους στην καλά οργανωμένη Νάπολι.

Ώσπου, στο 30’ ο Φίρπο έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ζιελίνσκι βρήκε τον Μέρτενς και ο Βέλγος με τρομερό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 42’ ο Κώστας Μανωλάς παραλίγο να γράψει το 2-0, όμως το πλασέ του από το γύρισμα του Kαγεχόν πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός δεν άλλαξε στο β’ μέρος, με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή, ψάχνοντας το γκολ, το οποίο ήρθε στο 57’. Ο Σεμέδο από δεξιά έβγαλε την παράλληλη μπαλιά και ο επερχόμενος Γκριεζμάν με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Τερ Στέγκεν στο 63’ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Καγεχόν, με το ματς να έχει γίνει λίγο πιο ανοιχτό, αφού η Νάπολι ήθελε τη νίκη.

Η Μπαρτσελόνα ξαναπήρε τα ηνία του ματς, ελέγχοντας το στο 1-1, με τον Ινσίνιε στο 83’ να έχει ένα καλό σουτ άουτ. Ο Βιδάλ στο 89' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Μακσίμοβιτς, Μάριο Ρούι, Ντέμε (79′ Άλαν), Ζιελίνσκι, Ρουίθ, Καγιεχόν (73′ Πολιτάνο), Μέρτενς (54′ Μίλικ), Ινσίνιε

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ (90+2′ Λενκλέ), Ουμτιτί, Χούνιορ Φίρπο, Μπούσκετς, Ντε Γιόνγκ, Βιδάλ, Ράκιτιτς (55′ Αρτούρ), Γκριεζμάν (88′ Φάτι), Μέσι

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share