Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Champions League: Υπερηχητική η Αταλάντα, γερμανική «κατάληψη» στο Λονδίνο! (videos)

Σκορ και θέαμα!

19 Φεβρουαρίου 2020 23:57
Champions League: Υπερηχητική η Αταλάντα, γερμανική «κατάληψη» στο Λονδίνο! (videos)

Προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League πήραν Αταλάντα και Λειψία, με την πρώτη να «βομβαρδίζει» τη Βαλένθια και να τη «συντρίβει» με 4-1, ενώ οι Γερμανοί πήραν τεράστιο «διπλό» στην έδρα της περσινής δευτεραθλήτριας Ευρώπης, Τότεναμ, με 1-0, έχοντας το πλεονέκτημα. Θυμηθείτε την χθεσινή (18/2) δράση στη διοργάνωση.

Παράσταση για ένα ρόλο στο Μπέργκαμο

«Πρέπει να απενεργοποιήσουμε την βόμβα που λέγεται Αταλάντα» είχε πει πριν το ματς ο τεχνικός της Βαλένθια, Αλμπερτ Θελάδες, όμως δυστυχώς για εκείνον, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η La Dea είχε για πρώτη φορά στην ιστορία της 45.000 οπαδούς στο πλευρό της και μετά το 4-1 κόντρα στην δύο φορές φιναλίστ του Champions League, έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για μια τεράστια πρόκριση.

Από νωρίς η Αταλάντα έκανε σαφές σε όσους πήγαν στο γήπεδο ότι θα παίξει το γνωστό επιθετικό ποδόσφαιρο. Και έτσι έγινε, κόντρα στις Νυχτερίδες που πήγαν στην Ιταλία με σημαντικές απουσίες. Στο 8' ο keeper των φιλοξενούμενων, Ζάουμε, έκανε τρομακτική επέμβαση στο πλασέ του Πάσαλιτς στο τετ-α-τετ, όμως στο 15' ο Χάτεμπερ με προβολή έπειτα από γύρισμα του Παπού Γκόμες άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 30' η Βαλένθια βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση αλλά το πλασέ του Φεράν Τόρες στην κλειστή γωνία πήγε στο δοκάρι και οι Μπεργκαμάσκι τιμώρησαν στο 42' με τη φωτοβολίδα του Ιλιτσιτς στο παραθυράκι για το 2-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο ξεκίνημά της, η Βαλένθια γνώρισε την οργή της ομάδας του Τζανπιέρο Γκασπερίνι. Στο 58' ο Φρόιλερ με καταπληκτικό πλασέ με φάλτσο από διαγώνια θέση εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και πέντε λεπτά μετά ο Χάτεμπερ έφυγε στην κόντρα από δεξιά και πλάσαρε τον Ζάουμε για το εντυπωσιακό 4-0 μέσα σε αποθέωση.

Η Βαλένθια μείωσε στο 66' με το ωραίο αριστερό του Τσερίσεβ μετά το αβίαστο λάθος του Παλομίνο στην άμυνα, όμως παρά τις ευκαιρίες που είχε στη συνέχεια, το 4-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και της δίνει λιγοστές ελπίδες για την ρεβάνς.

Δια... ποδός Βέρνερ

Ένα εύστοχο πέναλτι του Τίμο Βέρνερ ήταν αρκετό στην Λειψία για να περάσει νικηφόρα από το Λονδίνο (0-1 την Τότεναμ) και να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Πριν από τρία χρόνια δεν ήξερε καν τι είναι η Ευρώπη. Και σήμερα είναι έτοιμη για να παίξει στα προημιτελικά του Champions League. Πριν από μερικά χρόνια ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν άκουγε να τον λένε baby Mourinho, δίχως να έχει κλείσει καν τα 30 του χρόνια. Σήμερα, ο μαθητής νίκησε τον δάσκαλο και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Τελικά οι απουσίες του Χάρι Κέιν και του Σον στοίχισαν πολύ στην Τότεναμ. Όχι μόνο σε αγωνιστικό, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Μέχρι να έρθει το 0-1 από τους Γερμανούς, οι Λονδρέζοι έπαιζαν λες και το παιχνίδι ήταν εκτός έδρας. Φοβικά, πίσω από την μπάλα, χωρίς ρίσκα. Ο μόνος λόγος που έμεναν μες το παιχνίδι ήταν ο Ούγκο Γιορίς.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γάλλος τερματοφύλακας με διπλή απόκρουση κράτησε το μηδέν σε μία φάση απόλυτου πανικού για την αγγλική άμυνα, στο 36ο λεπτό αρνήθηκε το γκολ σε καθαρό τετ-α-τετ του Βέρνερ, ενώ ενδιάμεσα ο Σικ είδε καλή κεφαλιά του να φεύγει λίγο άουτ.

Η Τότεναμ προσπαθούσε να απειλήσει στην κόντρα, αλλά με εξαίρεση μία προσπάθεια του Μπέργκβαϊν (8’) δεν προσέγγισε καθόλου την αντίπαλη περιοχή.

Ο Γκούλασι χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά στην αρχή της επανάληψης σε προβολή του Λούκας (48’), όμως λίγο αργότερα ήρθε η μοιραία στιγμή για τα σπιρούνια. Ο Μπεν Ντέιβις πήγε άτσαλα σε προβολή πάνω στον Λάινερ και ο Βέρνερ από τα 11 βήματα έκανε το 0-1 (58’).

Οι αλλαγές των Λαμέλα και Ντομπελέ έδωσαν πνοή στους Λονδρέζους, όμως ο Γκούλασι είχε τις απαντήσεις στις δύο εκτελέσεις φάουλ από Λο Σέλσο (73’) και Λαμέλα (85’), με την μπάλα στην πρώτη φάση να χτυπάει και στο δοκάρι.

Η ένδεια της Τότεναμ στην γραμμή κρούσης ήταν απελπιστική, η Λειψία κράτησε ως το τέλος το 0-1 και πλέον το έργο για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο γίνεται πολύ δύσκολο για τον επαναληπτικό της Γερμανίας…

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share