Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Μάχη Ατρομήτου και Άρη για μια θέση στα ημιτελικά!

Κρίνεται το τρίτο εισιτήριο!

13 Φεβρουαρίου 2020 12:04
Κύπελλο Ελλάδας: Μάχη Ατρομήτου και Άρη για μια θέση στα ημιτελικά!

Το τρίτο εισιτήριο, που οδηγεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, θα διεκδικήσουν σήμερα ο Ατρόμητος και ο Άρης. Ενώ, χθες ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 0-1!

Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στις 19:00 (Cosmote Sport 1) στο Περιστέρι στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση, στον οποίο τα πάντα είναι ανοιχτά, καθώς, η πρώτη αναμέτρηση είχε λήξει χωρίς σκορ (0-0).

Ο προπονητής του Ατρομήτου, Σάββας Παντελίδης, στον σημερινό αγώνα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ούμπιδες, Γκάλο και Ντε Πο, ενώ ο Καχίλα ταλαιπωρείται από ίωση.

Στην αντίπερα όχθη ο Μίχαελ Ενίνγκ δεν υπολογίζει τον Ιντέγε, ενώ εκτός 18άδας έμειναν οι Τόνσο και Μαρτίνες. Αντίθετα ο Μαντσίνι επέστρεψε, αλλά δύσκολα θα πάρει θέση βασικού.

Κύπελλο Ελλάδας: Ανατροπή και πρόκριση του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία! (Video)

Ο Ολυμπιακός για τη ρεβάνς των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας βρέθηκε να χάνει στο «Καραϊσκάκης» με 0-1 από τη Λαμία, αλλά στο δεύτερο μέρος πήρε την πρόκριση με 3-2.

Ο Ολυμπιακός μετά το 0-0 στο ΔΑΚ Λαμίας για τον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων φιλοξένησε την τοπική ομάδα στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκης» με στόχο την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο 11ο λεπτό, ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά νικήθηκε. Η τελευταία καλή ευκαιρία των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 22' με το σουτ του Φορτούνη να κοντράρει στο πόδι του Τζανετόπουλου και να περνάει ελάχιστα έξω.

Όμως, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Λαμία κέρδισε ένα φάουλ κοντά στη μεσαία γραμμή και ο Τιρόνε το εκτέλεσε στοχεύοντας τη μεγάλη περιοχή και ο Αντέτζο με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλέν για το 0-1.

Στο 53΄, έπειτα από κόρνερ ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα από το «Γ» της Λαμίας και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά έκανε το ψαλιδάκι και έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Κάχριμαν.

Στο 60', όμως, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χασάν πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση. Ένα λεπτό αργότερα, η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρόμανιτς για θέατρο.

Στο 71', ο Χασάν βρήκε καταπληκτικά τον Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή, αλλά σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Κάχριμαν, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 72ο λεπτό ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Η υπόθεση πρόκριση τελείωσε για τον Ολυμπιακό πέντε λεπτά αργότερα με γκολ καρμπόν. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ σαν κόρνερ από τα δεξιά και ο Σισέ με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα της Λαμίας για το 3-1.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι Πειραιώτες έχασαν και άλλες ευκαιρίες για το 4-1 με τον Μορ στο 80΄και χαμένο τετ α τετ του Ελ Αραμπί στο 86'. Τρία λεπτά αργότερα ο Σισέ έκανε πέναλτι και ο Βιγιάλμπα εκτέλεσε σωστά κάνοντας το 3-2.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μασούρας (46' Βαλμπουενά), Φορτούνης, Λοβέρα (46' Ελ Αραμπί) και Χασάν (78' Μορ).

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιασέ, Βασιλόγιαννης (75΄Βιγιάλμπα), Τιρόν - Τιρόνε (64΄ Σκόνδρας), Καραμάνος (64΄ Σασί), Ρόμανιτς, Βάντερσον, Ασίγκμπα και Μπουλούλης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share