Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Άνετη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό! (Video)

Το «έσβησε» στο 11’ ο Σφιντέρσκι!

12 Φεβρουαρίου 2020 22:38
Κύπελλο Ελλάδας: Άνετη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό! (Video)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Παναθηναϊκό και έτσι προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Νωρίτερα την πρόκριση πήρε και ο Ολυμπιακός κόντρα στην Λαμία με ανατροπή!

Η πρόκριση ουσιαστικά τελείωσε στο 11’ όταν ο Σφιντέρσκι έκανε το 0-1, ενώ δυο λεπτά πριν ο Χατζηθεοδωρίδης είχε χάσει ευκαιρία για το 1-0. Ο Παναθηναϊκός πλέον κυνηγούσε 4 γκολ για να προκριθεί.

Με την άνεση του 2-0 ο ΠΑΟΚ φαινόταν πως πατούσε με πιο μεγάλη σιγουριά και πίεζε ψηλά, έχοντας και μια ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ στο 2’. Ο Χατζηθεοδωρίδης στο 9’ από καλή θέση σούταρε άουτ, όμως στο 11’ έγινε το 0-1.

Στο β’ μέρος μπήκε ο Αγιούμπ στη θέση του Νάγκι, πηγαίνοντας αριστερά, αν και δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην εικόνα του ματς, με τον Δώνη να ετοιμάζει και τον Περέα, που τον έβαλε στη θέση του Χατζηγιοβάνη.

Στο 56' ο Χρήστος Δώνης, στην προσπάθειά του να βγει πρώτος στη μπάλα αντί του Πασχαλάκη, έβαλε προβολή και τον χτύπησε, σκίζοντάς του τη φανέλα, με τον διαιτητή Φάμπρι να δείχνει κίτρινη κάρτα. Σε μια από τις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης, ο Πασχαλάκης είχε απάντηση σε σουτ του Μακέντα διατηρώντας το τελικό 0-1.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (58' Περέα), Ζαχίντ (69' Μπουζούκης), Νάγκι (46' Αγιούμπ), Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλη, Βαρέλα (865' Μιχαϊλίδης), Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (63' Λάμπρου), Σφιντέρσκι (71' Άκπομ).

Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ: Ιστορική πρόκριση για τον Προμηθέα Πάτρας! Υπέταξε το Περιστέρι και «πέταξε» για τελικό! (Video)

Ιστορική πρόκριση για τον Προμηθέας Πάτρας ο οποίος υπέταξε το Περιστέρι με 67-61 και «πέταξε» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία του! Με τον φονικό κορωναϊό να έχει σπείρει τον τρόμο παγκοσμίως, το Grand Prix της Formula 1 στην Κίνα να γίνεται επίσης «θύμα» των εξελίξεων!

Η ομάδα της Πάτρας πλέον περιμένει τον αντίπαλο του από το δεύτερο ζευγάρι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 17:00 στα Δύο Αοράκια της Κρήτης παρουσία μόνο μαθητών.

Κορυφαίος του αγώνα ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που είχε 26 πόντους (6/8 βολές, 4/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25:42, μέχρι να αποβληθεί με πέντε φάουλ. Εξαιρετικοί και οι Δημήτρης Κατσίβελης (13π.) και Λάνγκστον Χολ (9π. 8 ασίστ).

Ο Γουίλ Χάτσερ με 13 και ο Γιανίκ Μορέιρα με 14 πόντους πάλεψαν περισσότερο από το Περιστέρι, που έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Γιάννη Αγραβάνη και Βασίλη Ξανθόπουλο, ενώ είχε 5/22 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 31-30, 52-47, 67-61

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share