Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: «Χ» στο Αγρίνιο, το πλεονέκτημα στην ΑΕΚ

Δεν την «Χ»-άλασε!

5 Φεβρουαρίου 2020 19:00
Κύπελλο Ελλάδος: «Χ» στο Αγρίνιο, το πλεονέκτημα στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπαιξε... όσο χρειάστηκε για να έχει το πλεονέκτημα έναντι του Παναιτωλικού στον επαναληπτικό αγώνα του ΟΑΚΑ για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Σβάρνα να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Αγρινιώτες αντέδρασαν, εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση του «Δικεφάλου» και το 1-1 ήταν ένα δίκαιο σκορ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Φερνάντεθ στο τέρμα, τους Σιένστεντ, Μαλή, Μαρσιάλ στα στόπερ, τον Τζανακάκη δεξιά, τον Κέβιν αριστερά, τους Ντίας Ντάλσιο, Μουνιέ, Ρόσα στα χαφ (οι δύο τελευταίοι πιο μπροστά) και τον Ντάουντα φορ.

Όσο για την ΑΕΚ, για ακόμη μία φορά η ενδεκάδα διακατεχόταν από τις δυο μεγάλες αγαπημένες συνήθειες του Μάσιμο Καρέρα: τον σχηματισμό 3-5-2 και τη συμμετοχή καινούριων προσώπων (Βασιλαντωνόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς). Άλλωστε, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση της Ένωσης να αντιμετωπίσει το παιχνίδι του Αγρινίου κόντρα στον Παναιτωλικό, το πρώτο για τη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας, με μια λογική διαχείρισης και μια νοοτροπία να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο και από το γεγονός ότι η Ένωση μπήκε με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο λεπτό, πάτησε περιοχή πολλές φορές, έχασε ευκαιρίες και όταν τελικά, κατάφερε να σκοράρει, έριξε κατευθείαν τον ρυθμό. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι βρισκόταν στο 32ο λεπτό όταν οι Λιβάγια και Σβάρνας έπαιξαν «βόλεϊ» με το κεφάλι μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Αυτόματα, κακά τα ψέμματα, στην εξίσωσή τους μπήκε ο όρος «διαχείριση», αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στην επανάληψη, η ΑΕΚ επιχείρησε να ελέγξει το ματς περισσότερο και λιγότερο να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, ο Παναιτωλικός δειλά-δειλά άρχισε να παίρνει μέτρα και εντελώς κόντρα στη ροή του ματς έφτασε στην ισοφάριση στο 60', όταν ο Ντάουντα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Ένωσης, βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώντα και έκανε το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά, υπήρξε μια λελογισμένη προσπάθεια της ΑΕΚ να πιέσει, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σιμάνσκι να βγαίνει τετ-α-τετ αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ και εν τέλει το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, σε ένα αποτέλεσμα που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Ένωση ενόψει επαναληπτικού.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share