Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Νέα κατάρρευση για Ολυμπιακό, αγωνία για Σπανούλη-Ρότσεστι!

Δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο...

4 Φεβρουαρίου 2020 22:05
Euroleague: Νέα κατάρρευση για Ολυμπιακό, αγωνία για Σπανούλη-Ρότσεστι!

Η Ζαλγκίρις έπαιξε πολύ καλύτερο μπάσκετ από τον Ολυμπιακό κι επικράτησε δίκαια με 94-69, με τους «ερυθρολεύκους» να γνωρίζουν νέα ήττα, μετά την νίκη επί της Μπασκόνια, δείχνοντας πως μάλλον δε θα καταφέρουν να προλάβουν το «τρένο» της οκτάδας, που μοιάζει να μην εγκαταλείπει σε καμία περίπτωση η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα ακόμη ματς παρουσίασαν τεράστια αδυναμία να παίξουν άμυνα κάτι το οποίο έκρινε εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως εκτός του Πρίντεζη που δεν ταξίδεψε καν στο Κάουνας έχασε με τραυματισμό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης τους Σπανούλη και Ρότσεστι, δημιουργώντας πολλαπλούς πονοκεφάλους στον Γιώργο Μπαρτζώκα, που βλέπει το ρόστερ να αποψιλώνεται στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με καλή κυκλοφορίας της μπάλας στην επίθεση κάτι που έδωσε σε Σπανούλη και Ρούμπιτ αρκετούς πόντους. Η Ζαλγκίρις από την άλλη δημιούργησε προς όφελός της πολλές συνθήκες για σκορ ακουμπώντας τη μπάλα στο low post (15-11, 7’).

Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό, αλλά κυρίως είχαν βρει μία ομάδα που δεν μπορούσε να παίξει άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» σπανίως έβγαιναν κερδισμένοι ενώ και στην επίθεσή τους λειτουργούσαν χωρίς συγκέντρωση. Λεκαβίτσιους και Ρίβερς με συνεχόμενα καλάθια έστειλαν την Ζαλγκίρις στο +14 (34-20, 14’). Οι «ερυθρόλευκοι» με μοναδική λύση τα τρίποντα (Βεζένκοβ, Πολ, Ρότσεστι) κατάφεραν να μη χάσουν την επαφή με το σκορ (39-31, 17’).

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να μπει αποφασισμένος στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη. Η Ζαλγκίρις σπανίως δεν σκόραρε και με τρίποντο του Μιλάκνις έκανε το 57-43 (25’) ενώ ούτε η επίθεση λειτουργούσε καλά. Σπανούλης και Ρότσεστι λόγω τραυματισμού αποχώρησαν από το παρκέ κάτι το οποίο έκανε ακόμη χειρότερη την κατάσταση για τον Ολυμπιακό και η διαφορά αυξήθηκε (69-45, 29’).

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Μοναδικό μέλημα του Ολυμπιακού ήταν να μειώσει τη διαφορά. Ο Μιλουτίνοφ τελείωσε κάποιες φάσεις, ο Βεζένκοβ τον μιμήθηκε και οι Πειραιώτες μείωσαν σε 77-62 (34’). Μετά το τάιμ άουτ του Γιασιεκβίτσιους, οι παίκτες του βρήκαν δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων και έστειλαν ξανά τους γηπεδούχους στο +23 (85-62, 36’). Στο τελευταίο τρίλεπτο πήρε χρόνο συμμετοχής ο Νικολαΐδης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share