Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βαλένθια-Παναθηναϊκός 94-87: Πιάστηκε στα «φτερά» των «Νυχτερίδων»!

Πισωγύρισμα για τους «πράσινους»!

31 Ιανουαρίου 2020 23:46
Βαλένθια-Παναθηναϊκός 94-87: Πιάστηκε στα «φτερά» των «Νυχτερίδων»!

Ένας Παναθηναϊκός... απών για 30 λεπτά στη Βαλένθια, ηττήθηκε δικαίως από τις «Νυχτερίδες» με 94-87, με το αποτέλεσμα να του «κόβει τα φτερά» στην επιδίωξή του για θέση στην τετράδα.

Οι «πράσινοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία να «κλέψουν» το ματς στο τέλος, έχοντας πλησιάσει στην ανατροπή από το -16 στην τρίτη περίοδο (80-64), αλλά τα συνεχόμενα λάθη στο φινάλε δεν επέτρεψαν να συμβεί αυτό.

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και ηττήθηκε από την Βαλένθια στην Ισπανία. Παρά την μεγάλη προσπάθεια στο τέταρτο δεκάλεπτο (23-14 το επιμέρους), η ομάδα του Ρικ Πιτίνο «πλήρωσε» τα λάθη και την κάκιστη άμυνα των προηγούμενων 30 λεπτών και τελικά έπεσε στο 13-9, χάνοντας ευκαιρία να πλησιάσει την Μακάμπι στην 5η θέση.

Οι «πράσινοι» ήταν... αλλού στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και η σοβαρή προσπάθεια στο τέλος δεν ήταν αρκετή για να καλύψει όλα όσα έγιναν μέχρι το 30'. Οι Νικ Καλάθης (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα) και Ταιρίς Ράις (21 πόντοι) ήταν σχεδόν συγκινητικοί, ο ΝτεΣόν Τόμας (16 πόντοι) πάλεψε, αλλά συνολικά το «τριφύλλι» είχε προβλήματα σε δημιουργία (μόλις 10 ασίστ) και κυρίως στην άμυνα, αφού η Βαλένθια έβρισκε σκορ με όποιον τρόπο ήθελε.

Στο τέλος μάλιστα οι Ισπανοί πήραν σφυρίγματα από την τριάδα των διαιτητών και κυρίως από τον Ρίζικ, αφού υπήρξαν φάσεις στις οποίες έγιναν σοβαρά λάθη (όπως το φάουλ του Τόμας στον Λαμπειρί ή το πέμπτο φάουλ του Καλάθη).

Μετά τον... τουρισμό τριών δεκαλέπτων, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το ματς και ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με ένα εντυπωσιακό και γρήγορο σερί εφτά πόντων, μειώνοντας στους εννιά (80-71, 31'). Η Βαλένθια έχασε επαφή με το «πράσινο» καλάθι για πέντε ολόκληρα λεπτά και το «τριφύλλι» κατέβασε την διαφορά στους τρεις (80-77, 35') με 13-0 σερί, γεγονός που τον «έβαλε» για τα καλά στην διεκδίκηση της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής με τον Τόμας (82-80, 37') και το τελευταίο τρίλεπτο κύλησε σε ρυθμούς θρίλερ. Ο Καλάθης ισοφάρισε (82-82) ανεβάζοντας το επιμέρους σε 18-2 και η συνέχεια ήταν σχεδόν δραματική: Ο Ντούρνεκαμπ ευστόχησε από το τρίποντο γι το 85-82 και οι Παπαπέτρου - Τόμας έχασαν από μία βολή ο καθένας πριν μειώσουν σε 85-83 και πριν την αποβολή με πέμπτο φάουλ του Καλάθη. Ο Ράις πήρε την σκυτάλη με έμμεσο τρίποντο και το τελευταίο λεπτό ξεκίνησε με το σκορ στο 88-87. Ντούμπλιεβιτς και Αμπάλδε βρήκαν σκορ και έφεραν την Βαλένθια στο +4 (92-87), ο Φριντέτ αστόχησε και οι Ισπανοί έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share