Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: «Βούλιαξε» στη λίμνη ο Παναθηναϊκός! (Video)

Ήττα με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννενα!

8 Ιανουαρίου 2020 20:06
Κύπελλο Ελλάδος: «Βούλιαξε» στη λίμνη ο Παναθηναϊκός! (Video)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με την πρόκριση να πρόκειται να κριθεί στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Ενώ πριν από λίγο ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους 8 κόντρα στην Καλαμάτα!

Ο ΠΑΣ στο 28' άνοιξε το σκορ με τον Παμλίδη, ο οποίος ευνοήθηκε από την «καραμπόλα» έπειτα από το σουτ του Κάστρο. Το «τριφύλλι» αφυπνίστηκε στο β' ημίχρονο και ανέβασε στροφές. Και πάλι όμως η υπεροχή του δεν έφτανε ούτε καν για να αποτραπεί η ήττα. Ευκαιρίες χάθηκαν με τον Ζαχίντ και τον Καμπετσή (δις) αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Οι «πράσινοι» φωνάζουν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 60' όταν έπειτα από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη, ο Παντελάκης έκοψε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το χέρι. Ωστόσο, ο διαιτητής Φωτιάς είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ του Καμπετσή πάνω στον στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Δώνης διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι και μάλιστα είδε και κίτρινη κάρτα.

Μετά το τέλος του ματς φανερά εκνευρισμένος ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης, εξέφρασε τα παράπονά του για την ομολογουμένως άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. «Σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο που είναι ακατάλληλος για ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα παραπάνω. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας στο δεύτερο παιχνίδι» δήλωσε ο έμπειρος προπονητής.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντας, Κάστρο, Καρτάλης (74’ Νάουμετς), Κρίζμαν (68’ Λεό), Παμλίδης, Ξύδας (85’ Λιάσος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (29’ λ.τ. Κουρμπέλης), Νούνες, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (74’ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Μπεκ (46’ Περέα), Καμπετσής.

Κύπελλο Ελλάδος: Καθάρισε από την Κρήτη την πρόκριση ο ΠΑΟΚ (video)

Εισιτήριο για τους 8 του Κυπέλλου έκλεισε από την πρώτη του αναμέτρηση με το ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ, περνόντας εύκολα από την Κρήτη με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να επιστρέφει μετά από καιρό στη βασική ενδεκάδα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ΟΦΗ.

Μπροστά του ο Έλληνας γκολικίπερ είχε τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Μαουρίσιο - Εσίτι με τους Μπίσεσβαρ - Λημνιό στις πτέρυγες και τον Μίσιτς να δοκιμάζεται εκ νέου σε έναν πιο προωθημένο ρόλο πίσω από τον φορ που θα είναι ο Άκπομ

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Γιαννούλης μοίρασε στον Μπίσεσβαρ, εκείνος έδωσε στον Λημνιό που από θέση διαγώνια σούταρε άουτ, ύστερα από αντεπίθεση και ωραία συνεργασία των παικτών του Δικεφάλου.

Ακόμη μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ οχτώ λεπτά αργότερα, με τον Μίσιτς να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Άκπομ να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση 24 λεπτών αγώνα ο δικέφαλος άνοιξε το σκορ όταν ύστερα από μπαλιά του Μίσιτς από τα αριστερά, ο Λημνιός βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και νίκησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Η νίκη στον αγώνα αλλά και σε μεγάλο βαθμό η πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου ξεκαθάρισε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 32΄ λεπτό, όταν μετά από νέα ασίστ του Μίσιτς με πλασέ ο Μπίσεσβαρ έγραψε το 0-2.

Παρά το προβάδισμα του δικεφάλου και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στην επίθεση.

Στο 54 ο Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσε να σκοράρει με ωραίο πλασέ, ενώ στο 58 ο Άκπομ είδε την μπάλα να περνάει μετά από σουτ του δίπλα από το δοκάρι.

Με τρίτη ασίστ του Μίσιτς ο Άκπομ στο 63΄ σημείωσε το 0-3 μετατρέποντας τη ρεβάνς της Τούμπας σε τυπική διαδικασία.

Λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ και ο νεοεισελθόν Λάμπρου στο 77΄ όταν με εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά, άδειασε τον αντίπαλό του με κοφτή ντρίπλα, αλλά αστόχησε.

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλει, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Νέιρα, Στάικος, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Βαζ (60΄ Μεγιάδο), Μάνος (60΄ Φιγκερέιδο).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον (72΄ Μιχάι), Εσίτι, Μαουρίσιο (67΄ Λάμπρου), Μίσιτς, Λημνιός (72΄ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share