Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: «Κλείδωσε» την πρόκριση ο Ολυμπιακός! (Video)

Επικράτησε με 0-2 της Καλαμάτας!

8 Ιανουαρίου 2020 17:21
Κύπελλο Ελλάδος: «Κλείδωσε» την πρόκριση ο Ολυμπιακός! (Video)

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 0-2 από την Καλαμάτα και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετέβη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τον «αέρα» της νίκης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη Super League, που τον οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με τέρμα του Ρατζέλοβιτς, που έκανε το σουτ από θέση πλάγια στην περιοχή της Καλαμάτας κι έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Στεφανάκου.

Ο Ολυμπιακός είχε στο πρώτο ημίχρονο την κατοχή της μπάλας, απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά γενικά δεν έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ η Καλαμάτα προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Ράκιτς στο 36' έπιασε κεφαλιά από κοντά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει στο ξεκίνημα. Στο 53΄ έφθασε στο 2-0 με κοντινή προβολή του Χριστοδουλόπουλου μετά από όμορφη μεταβίβαση του Λοβέρα.

Στο 68' σουτ του Γκερέρο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου, ενώ στο 72΄ σουτ του Ραντζέλοβιτς έξω από την περιοχή, έδιωξε ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας. Τέλος στο 88΄ δυνατό σουτ του Γκερέρο εξουδετέρωσε και πάλι ο Στεφανάκος.

Καλαμάτα (Βούζας): Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Τόλι, Μπάμπης, Οσμάναγκιτς (64΄ Ζαχαρόπουλος), Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71΄ Αλεξόπουλος), Ράκιτς (66΄ Κουιρουκίδης).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν, Κούτρης, Σισέ, Παπαδόπουλος (64΄ Μάρκοβιτς), Μεριά, Γκασπάρ, Μπενζιά (80΄ Μπέλιτς), Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος (73΄ Ξενιτίδης), Γκερέρο.

Κύπελλο Ελλάδος: Καθάρισε από την Κρήτη την πρόκριση ο ΠΑΟΚ (video)

Εισιτήριο για τους 8 του Κυπέλλου έκλεισε από την πρώτη του αναμέτρηση με το ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ, περνόντας εύκολα από την Κρήτη με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να επιστρέφει μετά από καιρό στη βασική ενδεκάδα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ΟΦΗ.

Μπροστά του ο Έλληνας γκολικίπερ είχε τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Μαουρίσιο - Εσίτι με τους Μπίσεσβαρ - Λημνιό στις πτέρυγες και τον Μίσιτς να δοκιμάζεται εκ νέου σε έναν πιο προωθημένο ρόλο πίσω από τον φορ που θα είναι ο Άκπομ

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Γιαννούλης μοίρασε στον Μπίσεσβαρ, εκείνος έδωσε στον Λημνιό που από θέση διαγώνια σούταρε άουτ, ύστερα από αντεπίθεση και ωραία συνεργασία των παικτών του Δικεφάλου.

Ακόμη μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ οχτώ λεπτά αργότερα, με τον Μίσιτς να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Άκπομ να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση 24 λεπτών αγώνα ο δικέφαλος άνοιξε το σκορ όταν ύστερα από μπαλιά του Μίσιτς από τα αριστερά, ο Λημνιός βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και νίκησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Η νίκη στον αγώνα αλλά και σε μεγάλο βαθμό η πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου ξεκαθάρισε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 32΄ λεπτό, όταν μετά από νέα ασίστ του Μίσιτς με πλασέ ο Μπίσεσβαρ έγραψε το 0-2.

Παρά το προβάδισμα του δικεφάλου και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στην επίθεση.

Στο 54 ο Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσε να σκοράρει με ωραίο πλασέ, ενώ στο 58 ο Άκπομ είδε την μπάλα να περνάει μετά από σουτ του δίπλα από το δοκάρι.

Με τρίτη ασίστ του Μίσιτς ο Άκπομ στο 63΄ σημείωσε το 0-3 μετατρέποντας τη ρεβάνς της Τούμπας σε τυπική διαδικασία.

Λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ και ο νεοεισελθόν Λάμπρου στο 77΄ όταν με εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά, άδειασε τον αντίπαλό του με κοφτή ντρίπλα, αλλά αστόχησε.

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλει, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Νέιρα, Στάικος, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Βαζ (60΄ Μεγιάδο), Μάνος (60΄ Φιγκερέιδο).

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον (72΄ Μιχάι), Εσίτι, Μαουρίσιο (67΄ Λάμπρου), Μίσιτς, Λημνιός (72΄ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share