Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Ανατροπή και λύτρωση για την ΑΕΚ στο 93!

Ματς θρίλερ!

3 Νοεμβρίου 2019 21:42
Super League: Ανατροπή και λύτρωση για την ΑΕΚ στο 93!

Η ΑΕΚ μετά από ένα «θρίλερ» κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη με 3-2 κόντρα στον Ατρόμητο, για την 9η αγωνιστική της Super League! Super League: Στάση στα Πηγάδια για τον Ολυμπιακό!

Ο Πορτογάλος σημείωσε δύο γκολ, το νικητήριο στο 90+3΄, και έτσι η Ένωση ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Super League: Άφησε βαθμούς στη Νέα Σμύρνη ο Άρης!

Οι Περιστεριώτες άνοιξαν στο σκορ στο 20΄. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, ο Μανούσος εκτέλεσε πέναλτι που κέρδισε ο Ανδρούτσος σε ανατροπή του από τον Οικονόμου. Ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά ο εκτελεστής του πέναλτι πρόλαβε τους αμυντικούς και έγραψε το 0-1. Στο 62΄ η ΑΕΚ ισοφάρισε όταν, από σουτ του Ολιβέιρα, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Μανδά για να καταλήξει στα δίχτυα (αυτογκόλ).

Στο 71΄ ο νεαρός Μανδάς υπέπεσε σε τραγικό σφάλμα, χαρίζοντας ουσιαστικά στον Πορτογάλο ακόμα ένα γκολ και στην ΑΕΚ το προβάδισμα. Στο 89΄ ο Ανδρούτσος ισοφάρισε με προβολή από κοντά, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολιβέιρα έγραψε το 3-2 μετά από κόρνερ του Λόπες και κεφαλιά του Μάνταλου.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (81΄ Γαλανόπουλος), Βέρντε (67΄ Αλμπάνης), Ντέλετιτς (59΄ Μάνταλος), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ραούλ Μπαένα (48΄ λ.τρ. Στρούγγης), Μανούσος (77΄ Πέτρος Γιακουμάκης), Ενσικουλού (68΄ Ρόσα), Βέλλιος

Super League: "Γονάτισε" την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός! Κυριάρχος για μια ακόμα φορά!

"Γονάτισε" την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός! Κυριάρχος για μια ακόμα φορά! Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με τα γκολ των Σεμέδο (9’) και Καμαρά (77’) την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρέμεινε αφεντικό της Super League 1, αφού διατηρήθηκε στην πρώτη θέση και στο +2 από τον ΠΑΟΚ. Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η Μυρτώ ηγήθηκε της εισόδου των δυο ομάδων για το μεγάλο ντέρμπι! (Video)

Πως ξεκίνησαν

Με ενισχυμένο κέντρο (αφού απουσίασε πάλι ο Βαλμπουενά), το οποίο είχε Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, όπως και με την Μπάγερν, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Μασούρα και έβαλε τον Σουντανί στη θέση του. Ο Σα ήταν στα δοκάρια, ο Τσιμίκας αριστερά, ο Ομάρ δεξιά και ο Σεμέδο είχε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο παρτενέρ αυτήν τη φορά. Ο Ποντένσε σταθερά δεξιά και ο Ελ Αραμπί διατηρήθηκε στην κορυφή.

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με αρκετά επιθετικό σχήμα. Αφού πέραν των… αναμενόμενων, Λιβάγια και Ολιβέιρα, ο Αλμπάνης και ο Ντέλετιτς βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα. Ο Τσιντώτας ήταν στο τέρμα, ο Λόπες αριστερά, ο Μπακάκης δεξιά και οι Τσιγκρίνσκι-Βράνιες τα δύο στόπερ. Ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο ήταν το δίδυμο στα χαφ.

Το ματς

Με ξεκάθαρες προθέσεις μπήκαν οι δύο «μονομάχοι» στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα, έχοντας και την ώθηση (όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις) τη δύναμη της έδρας και θέλησε να στριμώξει με το «καλημέρα» τον αντίπαλό του, έχοντας πολύ ψηλά τις γραμμές του. Ίσως και υπερβολικά ψηλά. Από την άλλη η ΑΕΚ, θέλησε να μείνει πίσω στην αρχή, να προστατέψει την άμυνά της, ώστε να περάσει χωρίς απώλειες το πρώτο διάστημα. Με σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα στην κόντρα στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, ήταν αυτή που έκανε την πρώτη επικίνδυνη επίθεση. Ωστόσο, ο Σεμέδο «θυσίασε» στο 2’ μια κίτρινη κάρτα με φάουλ από τα αριστερά σε μπούκα του Αλμπάνη.

Η ομάδα που πέτυχε τον πρώτο της στόχο ήταν αυτή του Πειραιά, αφού έκανε το 1-0 στο 9’, όταν ο Ελ Αραμπί έστρωσε μέσα στην περιοχή στον Σουντανί που έπιασε σουτ και ο Σεμέδο σιγούρεψε το γκολ με προβολή. Πλέον είχε προβάδισμα, αγωνιστικό και ψυχολογικό, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» έπρεπε να… κυνηγήσουν, αλλά και να απορροφήσουν τους «κραδασμούς» από την πίεση που επρόκειτο να δεχθούν. Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο και σε λίγο καλύτερο τέμπο μετά το τέρμα, δίχως να καταφέρουν να φτιάξουν κλασική ευκαιρία στα επόμενα λεπτά. Οι «κιτρινόμαυροι» σταδιακά ανέβηκαν. Σε απόδοση, αλλά και σε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν πιο επικίνδυνοι.

Με τον Ολιβέιρα να δίνει το έναυσμα για αντεπίθεση, με ουσιαστικά προσωπική ενέργεια σε μονομαχία με τον Αβραάμ, αλλά είδε τον Σα στο 16’ να προστατεύει την κλειστή του γωνία, κρατώντας το «μηδέν». Όπως και με τον Ντέλετιτς στο 21ο λεπτό. Ενδιάμεσα έγινε, ωστόσο, η πιο επικίνδυνη στιγμή της ΑΕΚ. Αλλά ο Λόπες, όντας σε θέση φορ, δεν έκανε καλό κοντρόλ μέσα στην περιοχή στο γύρισμα του Αλμπάνη. Αν το είχε κάνει, ίσως υπήρχε ισοφάριση. Αυτό ήταν ξεκάθαρα το καλύτερο διάστημα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός δεν έπαθε ζημιά σε αυτό το σημείο και συνολικά είχε τον έλεγχο της κατάστασης. Πανηγύρισε δεύτερο γκολ, αλλά δεν το… πέτυχε. Ο Ελ Αραμπί δεν παράτησε τη φάση σε γέμισμα του Καμαρά με ψαλιδάκι και οι Τσιντώντας-Βράνιες, του έκαναν «δώρο» την μπάλα, αφού δεν συνεννοήθηκαν καλά, σε μια φάση που θύμισε το «τρακάρισμα» Χιώτη-Φερούζεμ το 2002. Μετά από χρήση VAR, ο Πορτογάλος υπέδειξε φάουλ για χέρι του Γκιγέρμε στο ξεκίνημα, λίγο πριν το γέμισμα του. Η άστοχη κεφαλιά του Ελ Αραμπί και το σουτ του Γκιγέρμε δεν ανησύχησαν τον Τσιντώτα, αλλά και αυτό του Ολιβέιρα τον Σα. Αν και η επίθεση ήταν με καλές προϋποθέσεις.

Ίδιο ήταν το σκηνικό στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά με στόχο ένα γρήγορο γκολ και η ΑΕΚ… παραμόνευε. Όπως ο Ολιβέιρα, που κέρδισε τις κόντρες στο 48', αλλά ο Σα του χάλασε τα σχέδια με την έξοδό του, ενώ στη συνέχεια ο Ομάρ (49’) νικήθηκε από τον Τσιντώτα, που έκλεισε τη γωνία του. Η υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, αλλά σταδιακά άρχισε να ξεμένει από δυνάμεις, δίνοντας περιθώρια στους φιλοξενούμενους για κάτι καλό. Ειδικά, μετά την είσοδο του Σιμάο έγινε πιο επιθετική η ομάδα του Κωστένογλου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share