Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Super League: Στάση στα Πηγάδια για τον Ολυμπιακό!

Γκέλα για τους ερυθρόλευκους!

2 Νοεμβρίου 2019 22:26
Super League: Στάση στα Πηγάδια για τον Ολυμπιακό!

Την δεύτερη απώλεια στο πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια μετά το 0-0 με την Ξάνθη, σε ένα ματς που ήταν καλύτερος, αλλά ανούσιος και χωρίς φαντασία στο τελείωμα των φάσεων.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι, ειδικά στο πρώτο μέρος από τους αντιπάλους τους, πλαγιοκόπησαν και δημιούργησαν προϋποθέσεις, αλλά η Ξάνθη, που είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και έναν πολύ σταθερό Αμπάτ για να αφήσει δύο βαθμούς στα Πηγάδια και να γνωρίσει την δεύτερη απώλεια στο πρωτάθλημα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός σε όλες τις διοργανώσεις από το 0-0 με την Πλζεν. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 23 πόντους και αύριο ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να τον πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε έναν επιθετικογενή παίκτη λιγότερο και ενώ πήρε το κέντρο, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή του. Έτσι στην επανάληψη και με την πάροδο του χρόνου ήρθε και η κόπωση. Οι Μασούρας και Γκερέρο δεν μπόρεσαν να δώσουν ουσιαστική βοήθεια και ο Βαλμπουενά που μπήκε στο 83’ επανερχόμενος από τραυματισμό δεν μπόρεσε ποτέ να δώσει κάτι ουσιαστικό.

Πώς έπαιξαν

Με 4-3-3 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες, σε έναν σχηματισμό που έμοιαζε περισσότερο με ανάποδο τρίγωνο στο κέντρο. Αυτός που προσπαθούσε να πάρει μπάλα και να κάνει παιχνίδι ως πιο προωθημένος από τους τρεις χαφ του Ολυμπιακού ήταν ο Καμαρά, κάτι αντίστοιχο προσπάθησε να κάνει και η Ξάνθη με τον Μουλέν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλά και με διάθεση να πιέσει από την αρχή την άμυνα της Ξάνθης. Άλλωστε ήταν χαρακτηριστική η επιμονή του Μαρτίνς στις οδηγίες του να πιέσουν ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Σουντανί στο 2ο λεπτό έκανε το πρώτο σουτ, για να μπλοκάρει ο Αμπάτ.

Με την κατοχή και τα εύκολα λάθη που έγιναν αρχικά από την ομάδα της Ξάνθης, ήρθαν και στημένες μπάλες για τον Ολυμπιακό, όπως αυτή στο 8ο λεπτό, όταν ο Γκιγιέρμε με ένα μακρινό φάουλ, απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Αμπάτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Ποντένσε με τον εξαιρετικό στο ματς Τσιμίκα έβγαλαν πολλές συνεργασίες από αριστερά, ο Ολυμπιακός πατούσε εύκολα περιοχή, αλλά όλα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, ενώ από την άλλη η Ξάνθη δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα. Στο 22ο λεπτό ο Σουντανί θα βρεθεί πάλι σε επίκαιρη θέση μετά από ωραίο συνδυασμό, αλλά θα αστοχήσει με το αριστερό. Στο 28’ ο Τσιμίκας αποφάσισε να πάει μόνος του μέχρι το τέλος, αλλά το σουτ με το δεξί ήταν άστοχο.

Στο 35’ ήρθε άλλη μια πολύ καλή συνεργασία, αυτή τη φορά από Μπουχαλάκη και Τσιμίκα που έκανε το γύρισμα για να μπλοκάρει ο Αμπάτ. Με την πάροδο του χρόνου, ο Ελ Αραμπί άρχισε να βγαίνει από την περιοχή, για να βγάλει τα σέντερ μπακ εκτός περιοχής, αλλά δεν είχε κάποιο αντίκρισμα αυτή η κινητικότητα του. Μια προσωπική προσπάθεια του Ποντένσε και ένα σουτ πάνω από την εστία, ήταν ουσιαστικά η τελευταία φάση για το α’ μέρος.


Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει εξίσου πιεστικά και στην επανάληψη και στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε, έγινε φάση με τον Κοβάσεβιτς να πιάνει κεφαλιά προς τα πίσω μετά την εκτέλεση του Μπουχαλάκη και τον Αμπάτ να αποκρούει ενστικτωδώς. Ο Ολυμπιακός έψαχνε ν’ ανοίξει την άμυνα των «ερυθρολεύκων» με πλαγιοκοπήσεις, ωστόσο σχεδόν όλες οι σέντρες έγιναν εύκολη λεία για το κέντρο της άμυνας της Ξάνθης.

Ο Κίκο Ραμίρεθ έριξε στο ματς τον Φοσέ αντί του Ντουριτσκοβιτς στην προσπάθεια του να βρει χώρο. Ο Φοσέ μάλιστα άνοιξε ωραία λίγο μετά την είσοδό του στο ματς στον Στάρτζεον που δέχτηκε ωστόσο το stop του Αβραάμ. Από την άλλη μεριά ο Πέδρο Μαρτίνς, προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 65’ όταν ο Μασούρας πέρασε αντί του Καμαρά και ο Γκερέρο αντί του Σουντανί.

Οι δύο αλλαγές του Μαρτίνς, συνδυάστηκαν στο 70’ με τον Μασούρα μετά την σέντρα του Ομάρ να κατεβάζει στον Γκερέρο με το κεφάλι, αλλά το βολ-πλανέ του φορ των «ερυθρολεύκων» έφυγε ψηλά. Στο 75’ μετά από ωραία συνεργασία Μπουχαλάκη και Ομάρ βγήκε η σέντρα, ο Γκερέρο έπιασε κεφαλιά ψαράκι, αλλά ο Αμπάτ μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα, άρχιζε να πιέζει όλο και πιο ανορθόδοξα και ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να ρίξει στο ματς αντί του Ποντένσε, που έπεσε πολύ στην επανάληψη.

Στο 86’ ο Τεσέιρα σε ένα φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και φόρτωσε τον Τσιμίκα με κάρτα, εκτέλεσε και η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά των γκολπόστ. Το 0-0 έμεινε ως το τέλος σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε ουσιαστικές και μεγάλες ευκαιρίες.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Αμπάτε, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80 ‘ Ντίρεσταμ), Κοβάσεβιτς, Τερκί, Αμορίμ, Μουλέν (68’ Τεσέιρα), Ντουρίτσκοβιτς (60’ Φοσέ), Στάρτζεον

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάο Μπέντο, Καμαρά, Ντε Λούκας, Ρενέλα

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Καμαρά (65’ Μασούρας), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83’ Βαλμπουενά), Σουντανί (65’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί

Στον πάγκο έμειναν οι: Αλέν, Λοβέρα, Μεριά, Γκασπάρ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Basket League: Μπέντιλ αντί Μπράουν στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share