Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: «Απόδραση» της ΑΕΚ από την Τρίπολη με 2-3! (Video)

Στο 92'!

2 Σεπτεμβρίου 2019 06:54
Super League: «Απόδραση» της ΑΕΚ από την Τρίπολη με 2-3! (Video)

Η ΑΕΚ απέδρασε από την Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα και πέτυχε την πρώτη νίκη της στη φετινή Super League 1 με 2-3 στο 92'!. Εμετικό πανό των Τούρκων οπαδών στο ματς της ΑΕΚ: «Ξέρετε κολύμπι;» (photos)

Με ένα συναρπαστικό παιχνίδι που είχε ένταση, σασπένς, ανατροπές και πέντε γκολ έπεσε η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής στη Super League. Η ψυχωμένη και εμφανώς βελτιωμένη αγωνιστικά ΑΕΚ, μετά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Τουρκία με αντίπαλο την Τραμπζονσπόρ, πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-2 (την πρώτη της στο πρωτάθλημα) που ήρθε με μπόλικη αγωνία κι ένα γκολ του Σιμόες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Αστέρας κατόρθωσε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ σκοράροντας μόλις στο 2′ με τον Λουίς Φερνάντεθ, ο οποίος έπειτα από ασίστ του Ριέρα βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ενωσης και με θαυμάσιο τελείωμα «έγραψε» το 1-0. Η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» ωστόσο ήταν αρκετά γρήγορη καθώς προτού συμπληρωθεί το 15′ είχαν φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Βέρντε εκτέλεσε φάουλ κι ο Ολιβέιρα, αφού πρώτα πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο πόδι του κι από εκεί με αρκετή δόση τύχης στα δίχτυα του Αστέρα σε μια καραμπόλα που ευνόησε τον Πορτογάλο φορ της Ενωσης, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια, κι όσο περνούσε ο χρόνος η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου γινόταν ολοένα και καλύτερη ανεβάζοντας την απόδοσή της.

Η πίεση της ΑΕΚ, έπειτα από ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες, έφερε αποτέλεσμα καθώς στο 68′ ο Αλμπάνης έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Λιβάγια, ο οποίος με θαυμάσιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου κάνοντας την ολική ανατροπή (1-2).

Προτού καλά καλά όμως χαθεί ο καπνός από τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί της Ενωσης μετά την επίτευξη του γκολ, χάθηκε και το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπακάκης έχασε τη μάχη από τον Μπαράλες που ξεμαρκαρίστηκε, αναγκάζοντας τον διεθνή αμυντικό της ΑΕΚ να τον ανατρέψει εντός περιοχής. Το VAR επιβεβαίωσε την εσχάτη των ποινών και ο Αργεντινός σέντερ φορ με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε (2-2).

Η ΑΕΚ όμως δεν είπε πει την τελευταία λέξη της φτάνοντας τελικά στο νικητήριο γκολ με τον Σιμόες στις καθυστερήσεις. Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Ενωση…

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (63′ Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ (76′ Καπίγια), Ριέρα (86′ Σίτο).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Γαλανόπουλος (46′ Σιμάο), Σιμόες, Χουλτ, Βέρντε (81′ Ντέλετιτς), Λιβάγια, Ολιβέιρα (45′ Αλμπάνης).

Οριστικό: Επιστρέφει στην ΑΕΚ ο Ιβιτς!

Ο Ίλια Ίβιτς είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, όπως είπε ο Κώστας Κετσετζόγλου και ανακοινώθηκε λίγα λεπτά μετά και από την ΠΑΕ. Ραγδαίες εξελίξεις στην ΑΕΚ: «Τελείωσε» Καρντόσο και Λυμπερόπουλο ο Μελισσανίδης! (Video)

Ο παλαίμαχος άσος απάντησε θετικά στην πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη και η συμφωνία προβλέπει συμβόλαιο για 2+2 χρόνια. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» θα παρουσιάσει το νέο του συνεργάτη στους παίκτες της ομάδας στην απογευματινή προπόνηση.

Ο Σέρβος άλλοτε επιθετικός της «Ένωσης» αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα και αναμένεται να χειριστεί και τις τελικές επαφές για την πρόσληψη προπονητή, με φαβορί τον Γκουστάβο Πογέτ.

Ο 48χρονος πλέον Ίβιτς είχε περάσει από την ΑΕΚ αρχικά ως ποδοσφαιριστής από το 2002 μέχρι το 2004 και εν συνεχεία δούλεψε σε πόστο διευθυντή ποδοσφαίρου από το 2004 μέχρι το 2007 και επέστρεψε τη σεζόν 2008/09 μετά από ένα σύντομο πέρασμα από ανάλογο πόστο στον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ίλια Ίβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, με συμφωνία χρονικής διάρκειας δύο συν δύο ετών.

Τον Ίλια Ίβιτς θα παρουσιάσει το απόγευμα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Super League: Πάλι από την βούλα ο Ολυμπιακός!

Super League: Δύσκολα ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο!

Super League: Διασυρμός Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share