Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εμετικό πανό των Τούρκων οπαδών στο ματς της ΑΕΚ: «Ξέρετε κολύμπι;» (photos)

«Σφύριζαν» αδιάφορα οι υπεύθυνοι της UEFA

30 Αυγούστου 2019 12:54
Εμετικό πανό των Τούρκων οπαδών στο ματς της ΑΕΚ: «Ξέρετε κολύμπι;» (photos)

Οργή προκάλεσε το εμετικό πανό που εμφανίστηκε χθες στις εξέδρες του «Σενόλ Γκιουνές» κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τράμπζονσπορ με την ΑΕΚ για το Europa League. Europa League: Άγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ!

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι οι άνθρωποι της UEFA οι οποίοι υποτίθεται είναι σε θέματα ρατσισμού και μίσους σφύριζαν...αδιάφορα. Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και στους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΑΠΟΕΛ σε Τουρκία και Αζερμπαιτζάν αντίστοιχα.

Το εν λόγω πανό το οποίο περιέφεραν προκλητικά στις εξέδρες καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και φανατικοί φίλοι της τουρκικής ομάδας, το επιδείκνυαν. Σε μια πόλη που κάποτε ανθούσε ο ελληνισμός. «Can you swim?» έγραφε το πανό, δηλαδή «Ξέρετε κολύμπι;» με τους επιτελείς της UEFA να επιτρέπουν να περιφέρεται στις εξέδρες, γυρισμένο προς την πλευρά όπου βρίσκονταν οι Έλληνες φίλοι της ΑΕΚ.

Πρόκειται για μια έμμεση αναφορά τόσο στη Μικρασιατική Καταστροφή (άλλωστε αυτές τις ημέρες το 1922 κατέρρεε το Μέτωπο και ανοίγοντας το δρόμο σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ελληνικής ιστορίας), όσο και στη Γενοκτονία των Ποντίων. Άλλωστε, ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Φεβρουάριο είπε από την Κερασούντα ότι η πόλη «έριξε στη θάλασσα τις συμμορίες των Ποντίων», ενώ έχει μιλήσει και για κάποιους «έφυγαν πέφτοντας στη θάλασσα και δεν έγιναν παστά ψάρια στον Σαγγάριο», μεταξύ άλλων.

Πάντως από την ΑΕΚ σκοπεύουν να κάνουν επίσημη καταγγελία προς την UEFΑ, που απαγορεύει διά ροπάλου στα γήπεδα τα μηνύματα με πολιτικό περιεχόμενο.

Europa League: Ποια Τράμπζονσπορ; ΑΕΚ είσαι!

Ένα θαύμα επιζητά απόψε η ΑΕΚ στην Τραπεζούντα, ώστε να μπορέσει να περάσει εκείνη στους ομίλους του Europa League μετά την ήττα με 1-3 στο ΟΑΚΑ από την Τράμπζονσπορ.

Ελάχιστες είναι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες της ΑΕΚ να βρίσκεται στην κλήρωση των ομίλων του Europa League αύριο το μεσημέρι (14:00) στο Μονακό, έπειτα από την ήττα με σκορ 1-3 από την Τράμπζονσπορ στο ΟΑΚΑ.

Η «Ένωση» επιζητά ένα θαύμα απόψε στην Τραπεζούντα, ώστε να είναι εκείνη που θα καταφέρει να βάλει το όνομά της στα μπαλάκια που θα κληρωθούν μεταξύ των ομάδων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA (20:30, CosmoteSport 2).

Μετά την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, η ομάδα πηγαίνει με άλλον αέρα στην αποψινή αναμέτρηση. Οριστικό: Επιστρέφει στην ΑΕΚ ο Ιβιτς!

Ο Νίκος Κωστένογλου, όντας υπηρεσιακός τεχνικός, αποφάσισε να βάλει τους παίκτες που αποτελούσαν τον περσινό «κορμί» της «Ένωσης», αφού γνωρίζονται καλύτερα και ελπίζει να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν.

Την «κιτρινόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου, με τους Μπακάκη και Χουλτ ως μπακ-χαφ. Σιμόες και Γαλανόπουλος θα παίξουν στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μάνταλος θα αγωνιστεί ως επιτελικός μέσος. Λιβάγια και Ολιβέιρα θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώντας, Αθανασιάδης, Λόπες, Σβάρνας, Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Ζεράλδες, Σιμάο, Βέρντε, Γιακουμάκης και Κλωναρίδης.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Τσακίρ, Περέιρα, Ιβανίλντο, Κάμπι, Νοβάκ, Όμπι Μίκελ, Σάσα, Ενακουέμε, Ομούρ, Παρμάκ και Σέρλοθ.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Μάικλ Όλιβερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στιούαρτ Μπαρτ και Σίμον Μπένετ. Τέταρτος θα είναι ο επίσης Άγγλος Ντέιβιντ Κουτ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share