Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαύρη σελίδα για τον ΠΑΟΚ!

Αποκλείστηκε και από το Europa League!

29 Αυγούστου 2019 22:15
Μαύρη σελίδα για τον ΠΑΟΚ!

Ο πρωταθλητής μένει εκτός συνέχειας από την Ευρώπη, αφού παρά τη νίκη με 3-2 απέναντι στην Σλόβαν, με τα εκτός έδρας γκολ έμεινε εκτός συνέχειας ομίλων Europa League, για 2η φορά στην τριετία.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο 38’ από γκολ του Μεντβέντεφ, βρέθηκε στο 51’ να προηγείται 2-1, όμως η ισοφάριση σε 2-2 από τον Ντε Μάρκο στο 62’ του στέρησε την πρόκριση. Παρά το 3-2 του Γιαννούλη στο 87’ η πρόκριση δεν ήρθε, αφού το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Σλοβακία, φάνηκε πολύ μεγάλο εμπόδιο. Έτσι μετά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ, πρόπερσι, ο ΠΑΟΚ θα μείνει εκτός Europa League και για φέτος.

Σημαντική για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η απώλεια του Ελ Καντουρί που έφυγε από το ματς στο 31’ για να δώσει την θέση του στον Ντάγκλας Αουγκούστο. Κορυφαίος για τον Δικέφαλο του Βορρά, ο Λημνιός που σημείωσε το 1-1, αλλά μοιραίος ο Άκπομ που στις καθυστερήσεις πρόλαβε την έξοδο του Γκράιφ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ στη μεγάλη ευκαιρία του ματς.

Πώς έπαιξαν

O ΠΑΟΚ κατέβηκε με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ροντρίγκο δεξιά και τον Γιαννούλη αριστερά, τον Κρέσπο και τον Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, στα χαφ ο Εσίτι με τον Ελ Καντουρί, με τον Λημνιό και τον Μπίσεσβαρ στα άκρα και τον Πέλκα να κινείται πίσω από τον Άκπομ. Οι Σλοβάκοι έπαιξαν με 4-2-3-1 και τους Ρχασαλά (δεξιά), Ιμπραχίμ (άξονα) και Χόλμαν (αριστερά) πίσω από τον Σπόραρ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει και με τους ακραίους να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες στην εκκίνηση. Ο Δικέφαλος του Βορρά, παρά το γεγονός πως κέρδισε πολλά κόρνερ στο πρώτο μέρος, τα οποία έδιναν απλόχερα, λόγω της πίεσης οι Σλοβάκοι, δεν μπόρεσαν να τα αξιοποιήσουν όπως συνηθίζουν με εξαίρεση μια κεφαλιά του Άκπομ που εξουδετέρωσε ο Γκράιφ, μόλις στο 7ο λεπτό.

Παρά το ενθουσιώδες από άποψη ρυθμού ξεκίνημα, σταδιακά η πίεση του ΠΑΟΚ, άρχισε να καταλαγιάζει, με τους Σλοβάκους να κερδίζουν σταδιακά πολλές μονομαχίες από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά. Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε ένα μεγάλο πλήγμα για τον Δικέφαλο του Βορρά, με τον τραυματισμό του Ελ Καντουρί και την αντικατάσταση του από τον Ντάγκλας Αουγκούστο. Σα να μην έφτανε αυτό, επτά λεπτά μετά, η Σλόβαν Μπρατισλάβας άνοιξε το σκορ με τον Μεντβέντεφ που αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη και με δεξί κεραυνό από την γωνία της περιοχής πέτυχε το γκολ. Έτσι οι δύο αντίπαλοι, πήγαν στα αποδυτήρια, με την Σλόβαν να προηγείται.

Ο Άμπελ Φερέιρα, έριξε στο ματς τον Σφιντέρσκι αντί του Πέλκα, προκειμένου να δώσει νέα πνοή στην επίθεση του στην επανάληψη και αυτή η αλλαγή έπιασε τόπο σχεδόν άμεσα. Ο Γιαννούλης έκανε την σέντρα, ο Λημνιός πέφτοντας και με περιστροφή, έκανε με το αριστερό το 1-1 στο 49’ ενώ στο…καπάκι ήρθε και το 2-1 με τον Ροντρίγκο να βγάζει στο δεύτερο δοκάρι και τον Σφιντέρσκι να κάνει από κοντά το γκολ. Εκεί όλοι πίστεψαν πω ς το ματς θα μπορούσε πλέον να γείρει στην μεριά του ΠΑΟΚ. Οι Άκπομ και Σφιντέρσκι απείλησαν διαδοχικά στο 58’ και το 59’ αλλά τα σουτ έφυγαν έξω.

Όμως στο 62’ ήρθε η ψυχρολουσία και στην ουσία η απώλεια της πρόκρισης με τον Ντε Μάρκο μετά από σουτ του Μποζίκοφ σε εκτέλεση κόρνερ από κοντά να σημειώνει το 2-2.

Ο Φερέιρα έκανε και την τελευταία αλλαγή, με τον Μίσιτς να περνά στη θέση του Εσίτι αλλά την Σλόβαν να είναι εκείνη που είχε δοκάρι στο 68ο λεπτό με τον Μποζίκοφ. Ο ΠΑΟΚ άργησε να μπορέσει να ασκήσει πάλι στην πίεση στο ματς, με τον Μίσιτς να έχει την εξαιρετική ευκαιρία στο 83’ αλλά τον Γκράιφ να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 87’ μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ, ο Γιαννούλης με έξοχο σουτ έδωσε ελπίδες με 3-2 που έκανε, αλλά στο 90+3’ ο Άκπομ είχε την ευκαιρία του αγώνα, αφού πρόλαβε τον Γκράιφ στην έξοδο του, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Εσίτι (63΄ Μισιτς), Ελ Καντουρί (30΄ Ντόουγκλας), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (45΄ Σβιντέρσκι), Άκπομ

Σλόβαν: Γκρέιφ, Αμπένα, Μποζίκοβ, Μεντβέντεβ, Ντε Μάρκο, Ντε Καμπς, Μπάιριτς, Ραρσάλα ( 77΄Σουκχόλτσκι), Ιμπραΐμ (68΄ Νόνο), Χόλμαν (88΄ Ρατάο), Σπόραρ

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share