Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Χρυσός" ο Μίλτος Τεντόγλου στο Μπίνγκοτζ (Video)

Μπράβο του!

10 Αυγούστου 2019 19:16

Για ακόμη μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε πως αυτή τη στιγμή είναι από τους κορυφαίους άλτες του μήκους στον κόσμο.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων, που διεξάγεται στο Μπίνγκοτζ της Πολωνίας ο Έλληνας πρωταθλητής είχε άλμα στα 8.30 και πήρε την πρώτη θέση, προσφέροντας ταυτόχρονα το πρώτο «12άρι» στην ελληνική ομάδα, η οποία χτες 1η ημέρα συγκέντρωσε 12 βαθμούς (βρισκόταν στην 7η θέση).

Ο Τεντόγλου είχε ακόμη ένα πολύ κακό άλμα στα 7 μέτρα και μία άκυρη προσπάθεια, αλλά στο τρίτο άλμα «απογειώθηκε» αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ισπανό Κασέρες με 8.02μ.

Το πήρανε! «Χρυσές» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα οι Μ. Κυρίδου και Δ. Τσαμοπούλου!

Οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23, στο διπλό σκιφ των κοριτσιών.

Οι δυο Ελληνίδες τερμάτισαν σε πρώτες με 7.04.20 ενώ στη 2η θέση βρέθηκαν οι δυο Αυστραλές με 7.07. 77 και στην 3η οι δυο Ουγγαρέζες με 7.11.68.

Άλλο ένα χρυσό ελληνικό μετάλλιο! Στην κορυφή ο Χρήστος Βολικάκης!

Το ελληνικό δίδυμο ήταν ασυναγώνιστο και χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και το τρίτο συνολικά στη διοργάνωση, έως τώρα.

Χρυσός ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης!

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα πανηγυρίζει το ελληνικό muay thai.

Στην «πρωτεύουσα» του αθλήματος, την Μπανγκόκ, ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου των 57 κ. (-23 ετών), και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο από τότε που η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Στη διοργάνωση της Ταϊλάνδης συμμετείχαν 1.380 αθλητές και αθλήτριες από 102 χώρες.

Τραγικό: Bρέθηκε νεκρός παγκόσμιος πρωταθλητής!

Η πρωτιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε ύστερα από μία συγκλονιστική μάχη του 19χρονου Έλληνα με τον Ντάβλατ Σαμσίγεφ (Ουζμπεκιστάν).

Ο Σαρκίρης επικράτησε με 29-27, και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 57 κ., στην κατηγορία -23 ετών.

«Ήταν καλός αντίπαλος, κινητικός και γρήγορος. Προσπάθησα από την αρχή να τον πιέσω. Στον πρώτο γύρο δεν βγήκε, αλλά στους δύο επόμενους βγήκε και επικράτησα «καθαρά». Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα ένα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και αυτό θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν περισσότερες φορές», δήλωσε ο 19χρονος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιωάννης Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ελληνική επιτυχία. Το μετάλλιο του Κώστα μας δίνει περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αθλητές μας. Οι αθλητές μας έχουν τον πρώτο ρόλο. Αυτοί μπαίνουν στο ρινγκ και δίνουν την ψυχή τους».

Για να φτάσει στον τελικό ο Κωνσταντίνος Σαρκίρης απέκλεισε με νοκ-άουτ τους εκπροσώπους της Παλαιστίνης και της Ινδονησίας, ενώ την πρόκριση για τον τελικό την πήρε με αντίπαλο αθλητή από την Ταϊλάνδη, ο οποίος θεωρείτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Εθνική υπερηφάνεια: Οι γυναίκες της Εθνικής μπάσκετ κωφών κατέκτησαν την κορυφή!

Η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο παλμαρέ της, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στην πόλη Λιούμπλιν της Πολωνίας. Την τιμητική τους οι γυναίκες καθώς πρόσφατα και η Άννα Κορακάκη πήρε το χρυσό.

Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα, οι οποίες τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαν κατακτήσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά και Πανευρωπαϊκό, νίκησαν στον τελικό την Λιθουανία με 51-42 και έγιναν η πρώτη δύναμη στον κόσμο.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες μετά το αγχώδες πρώτο δεκάλεπτο που έληξε ισόπαλο με 9-9, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους προηγούμενες με 20-15 στο ημίχρονο, 34-25 στην λήξη της τρίτης περιόδου και εν τέλει φτάνοντας στην νίκη και το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τεντόγλου: "Χρυσός" στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου!

Βούλα Παπαχρήστου: Το «ασημένιο» άλμα της!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share