Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άλλο ένα χρυσό ελληνικό μετάλλιο! Στην κορυφή ο Χρήστος Βολικάκης!

Χρυσό μετάλλιο στη ποδηλασία...

27 Ιουνίου 2019 23:48
Άλλο ένα χρυσό ελληνικό μετάλλιο! Στην κορυφή ο Χρήστος Βολικάκης!

Ο 31χρονος Βολιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, μετά το θρίαμβό του στο αγώνισμα σκρατς της ποδηλασίας, στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.

Ο 31χρονος πρωταθλητής κατάφερε, μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, να κερδίσει στο φινάλε κυριολεκτικά με διαφορά μισής ρόδας, τον Πολωνό Καζιμιετς Προκόπιτσιν. Την απονομή θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, την πρώτη του μάλιστα ως μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Χρυσό για την Άννα Κορακάκη στο Μινσκ!

Το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 25μ. κατέκτησε σήμερα η Ελληνίδα αθλήτρια, Άννα Κορακάκη.

Η αθλήτρια διαγωνιζόταν στο πλαίσιο των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στο Μινσκ. Advertisement: 0:17

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατάφερε να επικρατήσει σε μπαράζ της Ελβετίδας Χάιντι Ντίτχελμ Γκέρμπερ και να πάρει την πρώτη θέση και το δεύτερο μετάλλιο της στη φετινή διοργάνωση, μετά το αργυρό στο αεροβόλο πιστόλι 10μ.

Θρίαμβος για την Κορακάκη: Πήρε το ασημένιο μετάλλιο!

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μινσκ, η Άννα Κορακάκη ήταν αυτή που έφερε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα. Η Ολυμπιονίκης μας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στην καλή της φίλη Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία.

Η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε ως 8η στον τελικό και εκεί έδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου. Ο τελικός ήταν εντυπωσιακός καθώς σε αυτόν έπαιρναν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Γηραιάς Ηπείρου. Η πρωταθλήτριά μας με ψυχραιμία έμεινε εντός του τελικού μέχρι τη στιγμή που κρίθηκε η μάχη για το χρυσό. Απέναντι στο «χρυσό» κορίτσι μας βρέθηκε μία από τις καλύτερες της φίλες, η Ζοράνα Αρούνοβιτς.

Στις λεπτομέρειες η Σέρβα ήταν καλύτερη και κατέκτησε το χρυσό με 241,2, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Άννα με 238,9 ενώ τρίτη ήρθε η Αντοανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία) με 218,1. Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας, η Άννα και η Ζοράνα αγκαλιάστηκαν και έδειξαν ότι αντίπαλες είναι μόνο τη στιγμή του αγώνα. Η Ελληνίδα αθλήτρια αύριο θα αγωνιστεί μαζί με τον αδελφό της Διονύση στο μικτό 50 μ.

Σήμερα το απόγευμα ο Σάββας Καρακιζίδης θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στα 62κ. του σάμπο (είδος πάλης). Θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν. Στο ίδιο άθλημα, ο Γιώργος Μαρκαριάν θα παλέψει για το χάλκινο στα 74 κ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τεντόγλου: "Χρυσός" στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου!

Βούλα Παπαχρήστου: Το «ασημένιο» άλμα της!

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share