Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο προπονητής των Ολυμπιονικών!

Βαρύ πένθος!

9 Απριλίου 2019 20:05
Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο προπονητής των Ολυμπιονικών!

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προπονητή των Ολυμπιονικών, Παναγιώτη Αρκουδέα, κάνοντας φτωχότερη την ελληνική πάλη!

Η ελληνική πάλη θρηνεί το χαμό του προπονητή των Ολυμπιονικών, Παναγιώτη Αρκουδέα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Γεννημένος το 1930, ξεκίνησε την πάλη την περίοδο της κατοχής στην Ένωση Ερασιτεχνών. Πανελληνιονίκης επί σειρά ετών σε πολύ δύσκολα χρόνια, γρήγορα αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική έχοντας μετακινηθεί στον ιστορικό Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Υπό την καθοδήγησή του Αρκουδέα, κατέστησε τον Εθνικό σύλλογο αυτοκράτορα στον ελληνικό χώρο, κατακτώντας 35 πανελλήνια πρωταθλήματα, και ανέδειξε πλήθος αθλητών που διέπρεψαν εντός και εκτός Ελλάδας.

Τέλος, ο Αρκουδέας ταν προπονητής, μεταξύ άλλων, των Ολυμπιονικών Πέτρου Γαλακτόπουλου, Στέλιου Μηγιάκη, Δημήτρη Θανόπουλου, Βασίλη Γανωτή και του ανιψιού του, Κώστα Αρκουδέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σοκ προκαλεί η είδηση και για το σοβαρό τροχαίο πασίγνωστου προπονητή!

Βαρύ πένθος για γνωστό Έλληνα τραγουδιστή!

Τραγικές στιγμές! Πέθανε κορυφαίος Έλληνας μουσικός και περνάει δύσκολες στιγμές ο τραγουδιστήςγιος του.

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης.

Είχε γεννηθεί το 1945 στη Ζίτσα και καταγόταν από τη μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη και ήταν πατέρας του τραγουδιστή Γιάννη Καψάλη.

Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο στην ηλικία των δώδεκα ετών και το ρεπερτόριό του, εκτός από Ηπειρώτικα, περιελάμβανε Ρουμελιώτικα και Mωραΐτικα.

Είχε ηχογραφήσει με όλους τους ηπειρώτες τραγουδιστές και μουσικούς εκατοντάδες τραγούδια, ενώ εργάστηκε πολλά χρόνια σε χώρους όπως το «Σούλι», το «Ελληνικό χωριό», «Σκάρος», με τον Γιώργο Κούρτη, τον Δημήτρη Βάγια, τη Μαρια Σαλτού και άλλους.

Είχε παίξει σε όλες τις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, σε εκατοντάδες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και σε πολλά κράτη του εξωτερικού.

Πρόσφατα είχε τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική παράδοση της Ηπείρου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, μαζί με τον Γρηγόρη Καψάλη.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκφράζει με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Γάτσιος. «Με βαθιά οδύνη αποχαιρετώ έναν σπουδαίο Ηπειρώτη μουσικό, έναν υπέροχο άνθρωπο και έναν καλό φίλο εδώ και πάνω από 25 χρόνια, τον συγχωριανό μου Σταύρο Καψάλη.

Ο Σταύρος θα ζει για πάντα στις καρδιές μας μέσα από τη μουσική του, μέσα από τον μοναδικό του τρόπο ερμηνείας των τραγουδιών τού τόπου μας. Ελαφρύ να είναι το χώμα που τον σκεπάζει», αναφέρει.

Πηγή: youweekly.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο AthensMagazine.gr 

Φθιώτιδα: Απίστευτο τροχαίο, αυτοκίνητο καρφώθηκε σε βυτιοφόρο!

Τροχαίο ατύχημα στην κάθοδο της Εθνικής προς Πειραιά- Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share