Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδος: Απάντησε στον... ΠΑΟΚ και πάει τελικό η ΑΕΚ!

Εύκολα την Λαμία!

3 Απριλίου 2019 23:32
Κύπελλο Ελλάδος: Απάντησε στον... ΠΑΟΚ και πάει τελικό η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του ΟΑΚΑ κόντρα στη Λαμία, την κέρδισε με 2-0 και «κλείδωσε» την πρόκριση στον τελικό, εκεί που κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσει για 3η σερί χρονιά τον ΠΑΟΚ!

Το κλίμα στο ΟΑΚΑ ήταν παγωμένο λόγω του αποκλεισμού της μπασκετικής ΑΕΚ -η συντριπτική πλειονότητα όσων βρέθηκαν στο γήπεδο άλλωστε ήρθαν κατευθείαν από το κλειστό- και η εμφάνιση της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο δεν το ζέστανε καθόλου. Κάθε άλλο: μια καλύτερη μεν αλλά απελπιστικά ανούσια και φλύαρη δε ΑΕΚ έκανε την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο και παρά την συνεχόμενη πίεση μόνο υποψίες ευκαιριών υπήρξαν στο πρώτο μέρος.

Έκανε μπαμ πως το 3-5-2 με το οποίο είχε παρατάξει ο Χιμένεθ την Ένωση ήταν αρκετό μόνο για να δημιουργήσει συνθήκες υπεροχής στο γήπεδο αλλά όχι και για να διασπαστεί αποτελεσματικά η άμυνα της Λαμίας ώστε να γίνουν καθαρές φάσεις. Στην επανάληψη, ο Ισπανός το άλλαξε σε 4-3-3 βάζοντας τον Κλωναρίδη αντί του Γκάλο και μπορεί η αλλαγή προσώπων δεν έκανε την διαφορά αλλά την έκανε η αλλαγή του συστήματος.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά από το 60' και μετά εμφανίστηκε μια άλλη ΑΕΚ στο γήπεδο. Οι ευκαιρίες παραγόντουσαν με αισθητά μεγαλύτερη μαζικότητα και ευκολία, ο Πόνσε τροφοδοτούνταν είτε από τον εξαιρετικό Μάνταλο είτε από τον Λιβάγια με πολύ πιο επικίνδυνους όρους και σε μια τέτοια φάση ο Αργεντίνος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλο παίκτη της ΑΕΚ: έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, ήταν στο 63' όταν ο Αργεντινός έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μάνταλου και άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη και στο 83', κόντρα στη ροή του αγώνα ο Καραμάνος λίγο έλειψε να ισοφαρίσει. Αφού δεν στράβωσε εκεί το ματς για την ΑΕΚ, δύσκολα θα έβρισκε άλλη ευκαιρία για ισοφάριση η Λαμία με τον ρυθμό που είχε πιάσει η ΑΕΚ.

Πολύ λογικά, το 2-0 ήρθε στο 91' με κοντινή προβολή του Κρίστιτσιτς, σε μια φάση από το πουθενά η Λαμία λίγο έλειψε να μειώσει μερικές στιγμές μετά αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε το πλασέ του Αντέτζο και το 2-0 ήταν το τελικό -δίκαιο- σκορ.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα από τον κόσμο των sports στο Athensmagazine.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share